Drakulics elvtárs

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar vígjáték, 95 perc, 2018

Értékelés:

146 szavazatból
Szerinted?

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek.
70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.
A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.
Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

Az Isteni műszak író-rendezőjének őrült ötletből, amely szerint egy vámpír látogat a 70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni, éjfekete humorú vígjáték született, amely rendkívül erős szereplőgárdával, emlékezetes látvánnyal és fordulatos történettel egy vérpezsdítő moziélményre invitálja a nézőket. Nyakra támad az unalom ellen.
Bemutató dátuma: 2019. október 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Magyar Mária
Kun László
Fábián elvtárs
Esvégh elvtárs
Cserkó Jenő
Cserkóné
Nádja asszony
Kádár János
Telekes titkárnő
Galambos elvtárs
Szikra konferanszié

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
jn máj. 26. 11:24:52 7/10
Ahogy sokan írták, tényleg ki lehetett volna hozni többet ebből a filmből, tényleg a végére leült és gagyi lett a sztori...de összességében így sem volt rossz. Ez egy szatíra, paródia, kell egy lelkület hozzá, hogy élvezhető legyen, de abszolút tud az lenni, és nem kell hozzá sem az előző generációk tagjának, sem történelemzseninek lenni. A színészi játék nagyon jó, ennek köszönhetően a legapróbb kis poén is ülni tud, amiből sok van a filmben. Nem az a kategória, amit újra meg újra megnéznék, de egynek teljesen jó volt. 6-7/10
offtopic
andris80 ápr. 20. 21:26:22 Előzmény Sz. Péter
Sztem itt mindeki értett mindent,semmit nem kellett volna elmagyarázni....A humor relatív..Annak feltételezése hogy valakinek nincs mégis jól "mulatna" az pedig amellett hogy elsősorban abszurd, sértő is lehet ha valaki tényleg mulatott ezen a filmen és azt gondolja önmagárol hogy van humorérzéke. Ám ha ez a film olyan szemét mint amennyire állítják akkor ez az abszurd humor belefér ..persze csak azoknak akiknek van némi humorérzékük és nem mulattak a filmen...remélem igy már világos..:D
offtopic
Sz. Péter ápr. 19. 18:22:54 Előzmény Fecni007fefe
A humor szubjektív. Ezt gondolom nem kell magyarázni.
Akinek viszont egyáltalán nincs humorérzéke, az semmilyen poént nem ért meg.
2/10
pasztormaria ápr. 19. 17:01:02 2/10
Andy, ezt Te engedted? 600 millióért.
8/10
norbertobaggio ápr. 19. 16:47:12 8/10
Nem volt ez olyan rossz mint ahogy itt sokan lehúzzák. Inkább csak a hangkeveréssel nem voltam megelégedve. Komolyan néha alig értettem mit mondanak. Az agyonajnározott Sevelednél mindenképp jobb
1/10
Fecni007fefe ápr. 18. 21:44:26 1/10 Előzmény Sz. Péter
Hajaj, sok olyan ismerősöm kacag olyan "poénokon", mint amik itt vannak.
1/10
cperger ápr. 17. 22:16:55 1/10
minősíthetetlen
Sz. Péter ápr. 14. 22:01:19 Előzmény Fecni007fefe
Akinek nincs humorérzéke, az hogy mulatna bármin is? :)
1/10
Fecni007fefe ápr. 14. 16:03:26 1/10
Azoknak ajánlom, akiknek nincs humorérzékük. Azok nagyszerűen fognak mulatni rajta. Akinek van, az ne nézze meg.
3/10
sanya86 ápr. 11. 16:10:45 3/10 Előzmény baromarc666
100x inkább egy Marvel fertelem mint Ez...
Leslie67 ápr. 10. 22:03:02
Nekünk tetszett! Akinek esetleg nem, annak ajánlom pl. a Brusz Vilisz legutóbbi filmjét megtekintésre (10 percet bírtam belőle ...)!
3/10
Koztom ápr. 07. 12:47:16 3/10
Jó hangulat, remek díszletek, szar film...
1/10
Lex86 ápr. 06. 22:32:16 1/10
Fél órát bírtam... de az is sok volt
FilmExpert ápr. 06. 12:16:35
Nagyon gyengus sajnos, Kádár-rendszer kritikának gyenge, vígjátéknak szintén, a nemtudomezmiakartlenni kategóriájú filmeket erősíti.

2/10.
janderka ápr. 05. 18:21:40
Nagyon meg akatam nézni, de moziban végül lemaradtam róla sajnos. De hála a netnek, végre láttam. Mivel nagyon érdekelt és nagyon kiváncsi voltam rá, nem voltak nagy elvárásaim a sztorit illetően. Inkább a kor felfestésére voltam kiváncsi. Mennyire fog végre összejönni? És összejött. Még azolyan apróságok szintjén is, mint régi útjelző tába, vagy km határ. És ennek én nagyon örültem. És a színészi játékkal sem volt gondom - Nagy Ervin pl. full nem a liblingem, de itt jól hozta.
Kicsit túl volt persze húzva a történet. Sőt, igazából nagyon. De a látvány kárpótolt és eképp szórakoztatott is. Összességébe tehát jó hogy elkészült. De az is jó, hogy ingyen láthattam saját kanapéról.
8/10
ligetiz51 ápr. 05. 09:02:48 8/10 Előzmény csodaszerva
Nagyon egyetértek a hosszú, de hozzáértő elemzésével....így csak hozzáfűzök néhány saját véleményt: Egyedi alapötlet, jó történetvezetés, szatíra kategória briliáns, jó és gyenge jelenetekkel és színészi játékokkal. Lássuk a briliáns színészi játékokat: Thúróczy-Kerekes páros, Nagy Zsolt, Balsai Móni és lássuk a roppant gyengét: sajnos a női főszereplő Walters Lili...pedig óriási lehetőség volt a szerepében, de a szerepéhez méltatlanul "vértelen" volt. Pedig ha a rendező mondjuk egy Lovas Rozi tehetségű színésznőnek adja a főszerepet az az egész összértékét emelte volna. De még egy is összességében nagyon jó szatírának értékelem, nálam bőven megüti a 8/10-et.
Belmont ápr. 04. 13:35:34
Szerintem itt nagyon sokan félreértettek valamit. Igaz, sajnos ez is olyan film, ahol nem lett volna szabad megnézni az előzetest, mert teljesen mást mutat, mint ami a film valójában. Ez nem is vígjáték, hanem szatíra. Nyilván aki nem élt a rendszerváltás előtt, annak nem fog átjönni a korhangulat sem. Ami egyébként nagyon ott van, egész vicces apróságokig elmenően. Politikai finanszírozás ide vagy oda, az utóbbi évek magyar filmjeinek szerintem kifejezetten jót tett, hogy végre pénz is van a magyar filmgyártásra és hozzáértően is költik el (csak tanultunk valamit, ha már annyit forgatott nálunk Hollywood). Nem a kínos olcsóság rí le a magyar filmekről, meg az, hogy ha már nincs pénz, akkor csináljunk sületlen abszurd vígjátékokat. De mint mondom, ez nem is vígjáték, meg nem is történelmi oktatófilm, mint egyesek elemzik itt témát tévesztve, csak a gulyáskommunizmusba helyezett filmszatíra.

Ui.: föl lehetne adni az idei matek-érettségire, hogy hány négyzetméter lambéria látható a filmben. :D
3/10
culas25 ápr. 03. 21:33:46 3/10 Előzmény csodaszerva
Tökéletes kritika a filmről, minden benne van. Mondjuk a pontaszám épp ezért nálam max 4 lenne
5/10
tompili ápr. 02. 23:04:14 5/10
Ez bizony gyengécske volt, csalódás...
6/10
NEF - NéztemEgyFilmet febr. 07. 11:00:12 6/10
Interjút készítettem a rendezővel: https://youtu.be/ecfaKlrTYZI
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu