Fortune hadművelet - A nagy átverés

Bakancslistához adom
Operation Fortune: Ruse de guerre
16 éven aluliak számára nem ajánlott kínai-amerikai akciófilm, krimi, vígjáték, 114 perc, 2022

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Orson Fortune (Jason Statham), a rendkívüli képességekkel megáldott szuperkém titkos bevetésre indul. A nagymenő ügynöknek vissza kell szereznie egy irtó veszélyes fegyvert, és közben meg kell akadályoznia, hogy a haláli eszköz Greg Simmonds (Hugh Grant), a híres-neves milliárdos fegyvernepper kezébe kerüljön.

És bár Fortune a legprofibb a szakmájában, ez bizony nem egyszemélyes meló. Kissé vonakodva, de csak összeáll a világ legjobbjaival (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), hogy egy mindent elsöprő küldetésen találják meg a spéci eszközt. Ám egy olyan nagy halhoz, mint Simmonds, egy különleges csali kell. Fortune és csapata beszervezi Hollywood legnagyobb filmsztárját, Danny Francescót (Josh Hartnett), aki nem mellesleg Greg Simmonds kedvenc színésze. És bár a hadicsel elég furmányos, minden Danny fiú rátermettségén áll vagy bukik.
Bemutató dátuma: 2023. január 5. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Orson Fortune
Danny Franscesco
Nathan Jasmine
Greg Simmonds

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
drludmilla 2023 júl. 15. - 17:07:24 1/10
Talán azért, mert csak néhány nappal ezelőtt láttam az Úriemberek-et, nagyon unatkoztam. A film komédia próbál lenni, de önmagában inkább “rajzfilm”. Ritchie-t megrontotta a szuperhősök divatja, amit félig-meddig átruházott Jason Statham-be. Az egész filmben senki sem fog kezet, nincs valódi konfliktus, és száz rosszfiú is megjelenhet, nem lesz grandiózus. Kitalált paktum. Istenem, mennyit észt kell elengedni... Semmi sem magyarázható. Mikor telepítik a kamerákat? Hol vannak? Hogyan? Megpróbál Bourne lenni a komédiában, de nem sikerül. Unalmas.
5/10
3,14159 2023 máj. 16. - 17:36:43 5/10
Közhelyes katyvasz, Guy Ritchie mércével mérve, 3/10 !!

Nem tetszett se a szereposztás, se a "szerepek leosztása".
Aubrey Plaza sokadszorra játszotta el ugyanazt a szerepet, egy egy irritáló, nagyképű, elviselhetetlen hülye p1csát.
Elvileg ugye a "jófiúk" csapatában játszik, de lehetetlen nem annak szurkolni, hogy mihamarabb kivégezzék. Élőben, egy ilyen embernek, egy jobb társaságban 2 perc után b@sznák pépesre az arcát, és ásnák el a kertben.

Bugzy Malone talán nem olyan ismert színész, de ez nem kéne, hogy meghatározó legyen!
Ez a film egy csapatmunkáról szólna, a terepmunkában pedig 3 ember vett részt.
Annak ellenére, hogy Bugzy Malone volt az egyik, akinek a karakterének egyébként nagyon ígéretes volt a bemutatása, a film 80%-ában, nem egyszerűen jelentéktelen volt, hanem gyakorlatilag láthatatlan!
Egy 3 főszereplős filmben ilyen pofátlanul eltolni az arányokat, érthetetlen hiba, az író, rendező részéről, önmaguk lábon lövése! Sokkal komolyabb feladatot rá lehetett volna bízni!

Hugh Grant, és Josh Hartnett jó munkát végzett, egyik se vállalta túl magát, az ő részükről a színvonalhoz mérten megtették ami tőlük tellett.

Az 5/10 általánosságban értendő!
Ilyen rendezővel, és ilyen színészi gárdával, nagyságrendekkel többet ki lehetett volna hozni ebből! A lehetőséghez , és a csalódáshoz mérten 3/10 !
6/10
sexykex 2023 márc. 18. - 19:22:51 6/10
Kezdem unni Guy Ritchiet. Korábban jó néhány íróval hasonlóan jártam, mert egyformák voltak a könyveik. Addig rendben van, amíg Philip Marlowe szellemeskedő, iszákos és kemény, de ha több műben más karakterek is összetéveszthetők Philip Marlowe-val az már hiba. Elképzelhető, hogy ez GR esetében a forgatókönyveken is múlik, de szerintem rajta is. Valóban jó, ha valakinek van egyéni hangja és hangvétele, de Ritchie talán már átesett a ló túloldalára. Ezt a középszerű alkotását Statham próbálja megmenteni, nálam sikerrel.
1/10
Gugszi 2023 febr. 27. - 19:18:40 1/10
Elég lepra egy film, megnéztem mert megvettem a jegyet. De a végét már nagyon untam.
7/10
plastika 2023 febr. 22. - 21:39:46 7/10
Guy Ritchie hozta a tőle elvárt-megszokott stílust!!!
komáim!!! :)
a szereplőkkel kapcsolatban J.Statham-Hugh Grant.. plusz 1-2 itt fel NEM sorolt név
G.Ritchie-nek ugyanúgy "visszatérő" kedvenc színészei mint Q. Tarantinonak
pl.: Sam L Jackson stb...erről ennyit no komment
a film tetszett > különben eleve neki sem állok!!! gondolom SENKINEK nem tartatnak
kést a kukijához :) hogy nézd már végig ezt vagy azt a filmet különben....blablabla :)
nekem 7/10-ből...
no páááá.....
7/10
Ahoj poplacsek 2023 febr. 07. - 21:14:43 7/10 Előzmény reist68
A felségvizeik határosak.
10/10
reist68 2023 febr. 06. - 18:34:42 10/10
Ukrajna mióta határos Törökországgal? Mert a filmben ez hangzik el, magyar szinkronnal, amely igyekszik is lejáratni az ukránokat. Szégyen. A film amúgy jó, egyszer mindenképp kikapcsol.
9/10
Ildikó Nóra 2023 febr. 04. - 13:42:15 9/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, tetszett a történet, a helyszínek, a szereposztás (kivéve Hugh Grant), a ruhák, kiegészítők, operatőri munka, szinkron is. Hugh Grant játéka nem tetszett, túl "sok" volt és idegesítő is (Guy R. korábbi filmjében, az Úriemberekben sem tetszett a játéka.
Kiskutyafasza 2023 jan. 26. - 09:21:29
Booorzasztó unalmas.
Bugyuta, fantáziátlan párbeszédek.
Sok blődség.
Sarah engem nagyon idegesített. A szinkronja is.
Nekem időpocséklás volt.
7/10
Ahoj poplacsek 2023 jan. 21. - 23:37:21 7/10
Elvoltunk rajta, nem mondom, de ez a műfaj kifulladni látszik.
4/10
vandorbab 2023 jan. 16. - 01:13:16 4/10
Szerintem ez a Ritchie-Statham páros kifulladt.
A csajom valamiért bolondul Statham-ért, de nekem már annyira unalmas a csóka, mint egy vodka szódával. Próbálom leszoktatni a paliról, de lassan minden hajam kihullik tőle.
Ritchie? Egyre egyszerűbb és sótlanabb filmeket csinál. A penge történetvezetésnek, párbeszédeknek és karaktereknek nyoma veszett.
Sztori? Egy bevásárló cetli is izgalmasabb forgatókönyv, főleg ha nagyanyámat is magammal kell vinnem!
Nem gondoltam, hogy valaha lesz olyan film, amiben Hugh Grant-t fogom dicsérni, de ez is eljött.
Szóval, van gondom elég, de a csajomért valamiért a szódát is megiszom vodkával.
10/10
Sugar7 2023 jan. 15. - 20:37:35 10/10
Nekünk teljesen bejött. Jól szórakoztunk, nem vártunk semmi nagy durranást, csak kellemes kikapcsolódást. Az meg is volt.
Felhőjáték 2023 jan. 09. - 00:06:32
„Az élet szép… tenéked magyarázzam?” – hangzik el A néma levente című verses vígjátékában Heltai Jenő tollából , nekem meg Arkagyij Rajkin szájából jut eszmbe -válámi ván de nem áz igázi- .
Ami jelen esetben érvényes a Fortune hadművelet - A nagy átverés című Guy Ritchie szakdolgozatra is. Ahol a rendező úr nem igazán igyekezett egyedivé tenni kicsiny alkotását sokkal inkább egy Mennyország Tourist üdültetési reklámfilmnek, valamint a mindent fogyasztók szem rágógumijának alkotta meg, enyhe túlzással írom az alkotás szót.
Mert ugye helyezzünk nagyon sokszor látott kliséket egymás mellé és akkor kapunk egy kb. 1:45 perces filmes katyvaszt ahol az első 50 perc a cselszövés és a kém játék titkos és nem titkos szálaiba kapunk betekintést. Arról nem is beszélve, hogy néhány jól elhelyezett poénon és dialóguson túl elég unalmas "előjáték" után kezd a film az "orgazmus " felé tendálni.
Mindezt kollektív és ellen kollektív csapatok és ki tudja még milyen nemzetiségű emberek teszik a SZÜTYŐÉRT. Szóval a rossz arcúak és a félig jó arcúak kezdenek beindulni a pisztolytól a nehéz súlyú fegyvereken keresztül. Számomra a sablonok sablon-a ez a film amivel a még szebb színészi napokat megélt Hugh Grant sem tud mit kezdeni szerepével, de eljátszik egy blazírt neppert -szomorúan- konstatálom, hogy ifjonti bája jelentősen megkopott.
A többi szereplő meg aztán annyira meg van írva , hogy még ebben a filmes műfajban is csupán csak slendrián tölteléknek tűnnek.
Végére hagytam a jobb sorsra érdemes Jason Statham művész úr alakítását . Amiben az a tragikus , hogy nem rossz filmszínész amit akár a Blöff vagy akár ha már Guy úrnál tartunk a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső filmekkel bizonyítva tessékelte be a film piacra ő.
Itt aztán az igazán egyszerű filmszínész eszköztárát vonultatja fel a nevet, komor, morcos, akcióban vagyok arcokat.
Sajnos ez a film a tipikusan eldobható, egyszer nézhető kategória , na de mindegy csak csilingeljen a kassza.
5/10
a.ker.zso0223 2023 jan. 07. - 18:59:20 5/10
A 2019-es Guy Ritchie "Úriemberek" film alapján ennél sokkal jobbra számítottam. Amolyan sima akció film. Lehetne egyfajta James Bond is.
10/10
helló_világ 2023 jan. 04. - 14:55:39 10/10
Nagyon szórakoztató film.