Páncélba zárt szellem

Bakancslistához adom
Ghost in the Shell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akcióthriller, 107 perc, 2017

Értékelés:

179 szavazatból
Szerinted?

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.
Bemutató dátuma: 2017. március 30. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
lapa szept. 07. 21:35:36 10/10
Ha nem lett volna ilyen negatív kritikája és ennyi fanyalgó, sokkal korábban megnéztem volna. Anno tizen-kevés évesen az anime is nagy hatást tett rám, ez pedig abszolút visszahozta az eredeti hangulatot. Nagyon nagy tisztelettel nyúlt a rendező az alapokhoz és csak éppen annyira hollywoodiasította el, hogy a feeling jelentős csorbulása nélkül érthetőbbé és emészthetőbbé tegye. Szerintem megnézem még párszor.
3/10
John Falcon ápr. 11. 10:13:56 3/10
Most kizárólag a "minekkelletzteztmegcsinálniazeredetisokkaljobbvoltmertazamcsikmindentelbarmolnak" és ehhez hasonló hozzászólások elkövetőitől kérdezem:
Szerintetek ugye fölösleges volt Arany Jánosnak megírnia a Toldit, hiszen előtte Ilosvai Selymes Péter már megírta! Vagy ugye teljesen fölösleges volt Franco Zeffirellinek elkészíteni a Rómeó és Júliát, hiszen előtte már többen megfilmesítették Shakespeare történetét! (És azóta is néhányan.)
És sorolhatnék még rengeteg példát az irodalom, a film, a színház, a képzőművészet, a tudomány és az ÉLET bármely területéről.
(Hogy nagyon-nagyon durva legyek: minek "csinálnak" a szülők második - harmadik, stb - gyereket, hiszen már van nekik egy, sőt mások már ő előttük is "csináltak" gyerekeket.)

Minden műről önmagában kell véleményt alkotni, mégpedig azt, hogy tetszett, nem tetszett. És persze lehet indokolni, érvelni, hogy miért egyik, vagy miért másik.
Tiszteletben kell tartani az alkotóknak azt a jogát, hogy másképp lássák ugyanazt a valóságot mint mások, mint az elődeik. Hiszen mi (a szemlélők) magunk sem vélekedünk egyformán ugyanarról a dologról, ugyanarról az emberről. Kinek Juliska tetszik, kinek Piroska (vagy a farkas, vagy a vadász).
Attól, hogy MÁS, nem jobb és nem is rosszabb. Egyszerűen csak MÁS!
Szóval ne hasonlítgasd, csak véleményezd önmagában!
port_boy márc. 02. 11:12:51 Előzmény Robzombi
Honnan lökődne ki, ha a többi nem szerves anyag?
Robzombi márc. 02. 10:43:38 Előzmény olahmiki1959
Arra nem gondolsz hogy esetleg már akkor abból is tudnak mesterségeset csinálni. Igaz ha már ott tartana a technika, akkor valószínűleg mesterséges agyat is tudnának csinálni, és abban valahogy át tölteni mindent. Ha valóban készpénznek vesszük hogy nincs lélek, csakis emlékek tapasztalatok összessége.
Robzombi márc. 02. 10:38:09 Előzmény port_boy
A gyógyszer valószínűleg valamiféle kilökődés gátló. Vagy pedig valami olyan cucc ami regenerálja az agyat . "BILOBIL Az agy karbantartója" :DD
port_boy márc. 02. 07:07:16
Ez tényleg (túl?) fantasztikus. Szedi a gyógyszert ? :) Minek, ha az agyán kívül minden gép benne? Az anyjával való rész volt a valódi.
5/10
Tiberio márc. 02. 00:57:30 5/10
Nem megyek bele műfaji vitába: ez a film sci-fi. Azon belül nyugodtan legyen cyberpunk. Az anime-előzményekkel nem foglalkozom.
Nyilvánvalónak tűnnek viszont a sci-fi- vagy sci-fi-jellegű filmes előzmények: Blade Runner, Az ötödik elem, A.I., Lucy, Halhatatlanok. Nagyjából mind jobb is volt abban az összetevőben, amit ez a film megpróbált magába olvasztani, a magáévá tenni: a Szárnyas fejvadász (1982!) jobb volt a jövőbeli metropolis atmoszférájának megfogalmazásában, Az ötödik elem ugyanebben, és a női főhősben rejlő energiák kihasználásában a sztori katalizálása érdekében, az A.I. a kiborgok aprólékos kidolgozásában, teljességgel emberi szenvedéstörténetük bemutatásában, a Lucy jobb volt az elme képességei kiterjesztésének kitolásában a végső határig, a Halhatatlanok pedig jobb volt az álomszerű, fátyolos létállapot érzékeltetésében (amúgy a Halhatatlanok nem jó film, csak érdekes). Mégis örvendetes, hogy ilyen filmet tűzött műsorára a csatorna, mert a műfaj rendkívül fontos, ezek a filmek teremtenek új világleíró értelmezési rendszereket, ez a filmvásznon végbemenő paradigmaváltás. Ezért nem sci-fi a Star Wars, és ezért sci-fi A beavatott, melynek egyetlen perce sem játszódik a csillagok között. Ugyanúgy, mint ez a film.
5/10
TVterror márc. 02. 00:03:53 5/10
ezt a filmet azoknak ajánlom, akik szeretnek ásítozni és el-elszunyókálni
sexykex 2018 dec. 11. - 20:20:48
Bajban vagyok. Saját tunyaságom miatt kerültem bajba, mert hiába mondogatom magamnak: anime az cool, anime az kult, anime a múlt, anime a jövő – még egy tetves animet se láttam soha. Most itt állok megválaszolatlan lételméleti kérdésekkel a fejemben.
Jaj, nehéz így a jövőt elképzelni – tele kérdéssel a fejem – inkább a filmesekre hagyom. Tetszik? Nem tetszik, de én hiszek nekik: kevésbé fog csillogni és sokkal koszosabb lesz, mint ma. Oké! A sok lusta kis tetű ugyan mit hozna össze a nagy öregek nélkül? És nagy öregek – mint pl. én – már nem lesznek. Különben totál plánból már tetszik: jó lesz az a hibrideknek. Azt se tudják melyik részük valódi.
Még hogy az agyi idegek összefonódnak a géptest idegeivel – hát persze. Úgy indul a film, hogy ez sikerül, de ki hiszi el nekik. Hozzám ne nyúljatok fiúk! Kivéve, ha ágyba vizelő sztrókos vén szar leszek. Na, akkor vihetitek az agyamat – vagy ami megmaradt belőle – csak nehogy folyjon a gépolaj. Aztán hívjatok, ahogy akartok. (A film? Látvány oké, színészek oké, történet elmegy. Nálam nagyon elment, én már el is felejtettem.)
olahmiki1959 2018 dec. 04. - 10:05:16
Egy alapvető problémám van a filmmel:
Ha csak az agyat ültetik be egy mesterségesen megalkotott testbe, az nem elég, ugyanis a GERINCVELŐT IS ÁT KELL ÜLTETNI ahhoz, hogy a test működjön, a végtagok mozogjanak, stb.
(Lásd: amikor valakit baleset ér, és a gerince megsérül, akkor deréktól lefelé megbénul az illető.)
A test működése szempontjából a gerincvelő ugyanolyan fontos, mint az agy.
Ezt a forgatókönyvírók kihagyták a számításból...
Lehet, hogy engem kellett volna megkérdezni... (irónia!)
2/10
karesz76 2018 júl. 03. - 10:01:06 2/10
Szerintem ez borzalmas film volt. A történet harmatgyenge.
A látványvilág: Nem tudom ki milyennek képzeli a jövőt, de én biztos nem ilyennek.
A jövő tele van értelmetlen dolgokkal, Pl: 40 méter magas hologram emberek amik jóformán semmit nem csinálnak, maximum nézelődnek. Ennek mi értelme van ? legalább valami reklámokat raktak volna ki, Pl: autó, céglogó ami már hihető.
jah igen az autók: Hát elég siralmas folt a fantázia, mert ebben a filmben is csak annyira futotta, hogy a mai autókra rádobáltak pár spoiler elemet, (pl: 1:20 percnél az ablakból egy 20-30 éves Honda NSX és egy Toyota Supra látható. Már most 2018 ban is ósdi autók, nem hogy a jövőben! És a nagyfőnök jár az egyik hulladékkal! :))))) ) Oké mondjuk azt, hogy a nagyfőnök veterán autó rajongó, de akkor meg minek rá az ócska spoiler? Ez annyira de annyira gagyi!
Mennyibe került volna, ha valami autótervező főiskolásoknak kiadják, hogy készítsenek jövő autó terveket, aztán ezt CNC vel kifaragják polisztrirolból, majd erről mondjuk egy üvegszálas testet készítenek. Ezt meg rá lehet húzni egy mai autó vázára.

A többi látványelemről sem feltétlen a jövő jut az eszembe, pl a szobák, többségében retró bútorok vannak, ami modernebbnek nézz ki, ott is ügyeltek, ne legyen benne sok berendezés Pl: csak 1db ágy, asztal, stb..., mert ha több van az már drága lett volna, vagy dolgozni kellett volna vele.
Szóval a lényeg az, hogy ezen a filmen nagyon látszik, hogy a lehető legkevesebb pénzből akarták kihozni. (vagy ha sokat költöttek, akkor piára meg drogokra költhették, mert biztos nem a látványvilágra ment el) A több mint 28 éves Vissza a jövőbe 2 c. filmben is sokkal jobban megteremtették a jövő hangulatát, de lehetne még sorolni, a Különvélemény, ötödik elem is ezerszer hihetőbb volt. Az utazók c. film meg fantasztikus látvánnyal szolgált, ott tényleg minden centiméter ki volt dolgozva, ott mindenről elhittem, hogy ez a jövő. De sok régi 20+ éves filmet, sorozatot lehetne még felsorolni, és szerintem ez szégyen, hogy 2017 ben, nem tudják megütni a 20-30 évvel ezelőtti filmek színvonalát sem. Ha kiszednénk a filmből a hologram elemeket + a műtőasztalt akkor szerintem senkinek nem a jövő jutna eszébe.

Most mondhatja bárki, hogy miért is lovagolok ennyire a látványvilágon. hát azért, mert szar volt, és szerintem egy ilyen filmnek a látványvilágról is kell szólnia, elvégre el akarnák velem hitetni, hogy a jövőben járunk. Ha meg nem tudják megcsinálni akkor mi értelme van filmet gyártani? A történetet meg lehet írni könyvben és akkor mindenki olyannak képzeli el amilyennek akarja.
Persze lehet, hogy én várok túl sokat a jövőtől, és tényleg ennyire , koszos, piszkos, kábelekkel teleaggatót, sötét, lepukkant lesz, ahol a rendőrség csak a belvárost tudja uralni, a külvárosban már Anarchia van + még több kosz, és piszok.

Az a gáz, hogy az a jövő amit elénk tárnak, még a 2018 as éveket sem feltétlen éri el. Bemész egy autószalonba, és szebb modernebb autókat látsz mint a filmben. Szebbek a városok, az utcák.
És ez a film Japánban játszódik! járt már valaki Japánban, vagy látott róla kisfilmet? japán most sokkal modernebb mint ami a filmben van!
10/10
d9o3 2018 márc. 24. - 23:12:55 10/10
Szerintem az utóbbi évek legjobb sci-fije, vagy cyberpunkja... nézőpont kérdése mi is a műfaj valójában. 9/10, 10/10. Nem tudom eldönteni. Egy kicsi kellett volna még hozzá és tökéletes lehetett volna, de ismerve az utóbbi évek felhozatalát messze a legjobb. Megjelenése óta 4szer néztem meg! Hangulat, kép, zene tökéletes. Sztory? Talán ezért volt hiányérzet. Nekem nagyon tetszett az anime azt is legalább 4szer láttam már és megnéztem a sorozatot is, ami mondjuk vontatott, de a végkifejletért az is megéri. Egyébként a sztoryhoz csak annyit hogy mivel ennyi rész készült már hozzá nem volt könnyű, de így is a legtöbbet ki tudták hozni belőle még ha lett egy kis kavarodás is az anime es e között bizonyos jelenetek miatt. De csak jelenetek miatt. Az átvett jeleneteket annyira szépre csinálták, hogy még ezt is meg lehet bocsátani nekik. Most néztem meg a Szárnyas fejvadász "2"t és eddig is tudtam de ezután teljesen egyértelmű hogy ezen témában ennél jobb film nem volt és nem is lesz...
8/10
B4lukapit4ny 2017 dec. 29. - 13:39:06 8/10
Nekem nagyon tetszett. Utána néztem meg az animét és az egy óriási csalódás volt. Szerintem sokkal jobb lett ennek a forgatókönyve. A stand alone complexet is elkezdtem, az egy fokkal jobb az eredeti filmnél/animénél.
8/10
rekszem 2017 nov. 27. - 11:35:07 8/10 Előzmény jani-wan
A eredetiben sem néz ki japánnak egy kicsit sem a hölgy, nálam is volt kétely, de az eredetit megnézve eloszlott ez ügyben.
8/10
rekszem 2017 nov. 27. - 11:33:53 8/10
Megnéztem ezt is, és az eredeti anime filmet is. Valóban nem teljesen ugyanaz a történet, de nekem így is nagyon tetszett, a hangulat, a látvány, a hangok és a történet is megállja önmagában a helyét.
Mermaidlife 2017 nov. 11. - 20:01:39
Sajnos ugy kezdtem el a filmet, hogy tudtam elore, nem az en mufajom lesz. Enyhen szolva, borzalmas. Igen, nem vagyok sci-fi orult es valahogy az azsiai filmek se jonnek be. A sztori is zagyva volt szamomra, bocsiii 10/3
jani-wan 2017 nov. 01. - 22:36:23
Adaptációnak rendben van, de az eredeti filmes verziójának nem.
Szóval szerintem attól függ hogy nézi az ember. Persze a cím arra utal hogy ez az eredeti. Szóval ez így hiba.
Összességében azért tetszett.
A látvány is jó.
Scarlett Johannson jó, de a fõszereplõ csaj ázsiai kellene hogy legyen. És Kuze is.
Hollywoodban teljesen elmentek otthonról. Tényleg nem tudják mit csinálnak.
6/10
sorozatneked.hu 2017 okt. 02. - 02:02:12 6/10 Előzmény Owl
6/10 Nekem tetszett, nem volt rossz, viszont hiányérzetem volt a film végén. Szerintem biztos meg fogom nézni az eredeti változatot.
puddin 2017 szept. 29. - 08:53:16 Előzmény Bonnie 13
Azért van "belekeverve" a japán stílus, mert egy animesorozat alapján készült. Magyarul az erdeti mû japán. Az eredeti mû, aminek van értelme és értéke is, ellentétben ezzel.
1/10
Omega12 2017 szept. 16. - 11:14:53 1/10
Gyalázatos, minõsíthetetlen, pocsék!
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás