A herceg menyasszonya

Bakancslistához adom
The Princess Bride
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 98 perc, 1987

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, ami nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje kiszemeltjét. Ám a leányzó szívszerelmének vezetésével egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul, hogy kiszabadítsa Boglárkát.

Stáblista:

Szereplők

Humperdinck herceg
Westley
Nagypapa/Narrátor
Inigo Montoya
Boglárka
Tyrone Rugen
Valerie
Miracle Max

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
memee 2023 nov. 29. - 07:49:05 Előzmény barcaculé
Ráadásul a király ugye a film felénél meghalt, szóval hogy került az esküvőre?😂
8/10
sexykex 2023 jan. 10. - 18:22:27 8/10
Nem nagyon szoktam meséket nézni, de valószínűleg ez a világ legjobb mesefilmje. Nyilvánvalóan azért, mert nem igazi mese, inkább kalandos komédia sok-sok igazsággal fűszerezve. Például Boglárka inkább szép, mint okos és lesből támadni a legkevésbé sem tisztességes. Még a HMR-ek (hatalmas méretű rágcsálók) is egészen valóságosak és óriási találmány a mell- és agyszívó kínzó pumpagép. A gonosz ötletesen gonosz és ravaszul jó a jó.
8/10
Zachariah 2021 dec. 23. - 21:42:37 8/10
Mai szemmel nézve kissé bárgyúnak tűnhet a film, de szerethetőek a karakterek. Azokra a mesefilmekre emlékeztet, amilyeneket gyerekkoromban a szombat délelőtti matinékon néztünk. Két dolog tetszett benne igazán: a három perces kardpárbaj, amely mai filmekben is megállná a helyét, illetve a Westley és Vizzini közötti szellemi párbaj, csattanóval a végén. Na meg néhány vicces jelenet. Ha nosztalgiázni szeretne valaki, annak ez a film jó szórakozás lesz.
DUNAWÖLD 2021 szept. 22. - 21:04:51
Remekműnek ígęrkezik
5/10
dt9250 2021 jan. 16. - 18:09:48 5/10
Felnőttek számára is nézhető a poénok miatt. A "szerelmesek" számomra nem voltak hitelesek, de a mellékszereplők nem rosszak. Kicsit fura a rendezés, de valahogy egyensúlyozni tud a film a már-már blőd, már-már fárasztó, már-már gyerekes határon, és még éppen nem esik bele :)
port_boy 2020 máj. 12. - 20:11:44
Felismertem Columbo felügyelőt, már az elején furán nézett ki a mű-szőrzeteivel, LOL . Egyébként nem rossz film.
Saenjine 2018 júl. 21. - 11:14:47
Nem tudom hányan tudják, hogy ez a film William Goldman könyvének adaptációja, amely zseniális, fergeteges, frenetikus. Ennek ismeretében ez a film szörnyű, nem tudom hány tíz forintosból rendezték, talán jobb is, a színészi játék tragikus, a képi világról nem is beszélek inkább. Soha, soha soha nem szabad megnézni egy film adaptációt a könyv ismeretében, ezt a hibát mindig elkövetem sajnos, pl most nemrég a ready player one esetében, ami ennél is jóval szörnyűbb. Egyetlen pozitívum a némileg szöveghű megvalósítás.
Ljerk 2018 júl. 05. - 01:19:00 Előzmény sorozatneked.hu
Valóban lehetetlen jól besorolni ezt a filmet, olyan mintha sz.., akarom mondani egy pocsolyában néhány gyémánt csillogna. Egy se a felnőtteknek, se a gyerekeknek nem jó mesefilmszerűség - amit a teljesen váratlan B, A és A+ kategóriás poénok miatt én azért élveztem.
2/10
sorozatneked.hu 2018 júl. 05. - 00:22:35 2/10 Előzmény HarleyQuinn
2/10

Sajnos minden szavaddal egyetértek. Ez egy értékelhetetlen és nézhetetlen zs kategoriás film. :(
robi_69 2018 jún. 11. - 21:38:47
Ez egy jópofa, teljes mértékben nézhető film. Bár a Paramount azért megtette a magáét (elcsúszott szinkron, az utolsó mondat végén a pontot sem várták meg, hátha akkor nem kapcsolunk el, de igen). Az viszont túlzás, hogy humor tekintetében a Gyalog Galopphoz vagy Picasso kalandjaihoz lehet hasonlítani.
1/10
HarleyQuinn 2018 jan. 21. - 01:24:00 1/10
Akkor ez igazából poénnak készült? Én sajna elkövettem azt a hibát, hogy egy igazi fantasyt várva ültem le megnézni, mivel annyira odáig van érte mindenki, hogy milyen szuper mese... erre kaptam egy nagy rakás ostobábbnál ostobább jelenetet, bugyuta szereplõket, rossz vicceket, igénytelen megvalósítást és olcsó díszleteket. Az óriáspatkányos résznél már majdnem elkapcsoltam, annyira gagyi volt. Mint egy Zs kategóriás horror, vagy még az se. Inigo Montoya nagy jelenetét vártam, olyan sokszor idézték már, de újra csalódnom kellett. Nevetséges volt, ócska és béna. Hogy ez mitõl lett ikonikus, vagy az egész úgy alapból \"kultfilm\", hogy mire ez az ömlengés már 30 éve, azt nem értem, pedig tényleg imádom a fantasyket, a kalandfilmeket, a meséket, de ez... ha valami furcsa paródiafilmnek készült vagy csak simán viccnek, akkor meg lehettek volna benne mondjuk poénok. De így... Ritka az olyan film, amiben semmi értékelhetõt nem találok, de ebben sajnos nem sikerült, pedig tényleg próbálkoztam.
7/10
barcaculé 2016 ápr. 07. - 01:37:44 7/10
Colombo bácsit meg se ismertem bajusszal,úgy,hogy én nem Peter Falkba-Isten nyugosztalja-,hanem Cary Elwes-be kapaszkodtam-aki fiatalon egész helyes volt,ahhoz képest,hogy szõke-.Nemrég egy Family Guy-ban jelent meg a cameoja és emiatt újranéztem.

Pici spoiler:
Azért voltak olyan részek,amit picit feleslegesnek éreztem,mint pl .amikor az egyik rabló Cary Elwesnek mesél a múltjáról,utána a kardozás nagyon szépen meg van koreografálva.Itt meg volt a kompenzálás.De az a mûpatkány,anyám!!!De ahogy éget,az simán elmegy egy trash-horrorba :D Meg volt benne pár jobb duma-pláne a végén hozták be ennek a hiányát-,de azért egy Gyalog Galoppot nem szárnyal túl,mert ott az elejétõl a végéig hihetetlen poénáradat van.Viszont tényleg nem egy szabvány nyálfilm.

Nekem ez a kedvenc részem:
Boglárka megpuszilja a már szenilis királyt.
Király:Ezt miért kaptam?
Boglárka:Mert mindig olyan kedves voltál hozzám és most látlak utoljára,mert ha a szobámba érek,öngyilkos leszek.
Király:Csuda jó lesz!
7/10

Több poénnal akár 8 is lenne.
9/10
nick név 2016 márc. 11. - 21:58:53 9/10
Ez a mesefilm, egyedi, szellemes és varázslatos. Különleges. Minden tekintetben remek, a mûfajában teljesen kiemelkedõ.
frenchbullie 2016 jan. 27. - 20:29:51
Üdv! Mi mást is várhatna az ember egy mesétõl, mint jólelkû óriást, gonosz törpét, mesebeli csodatájat... Meg hosszú hajba és hetyke bajuszba rejtõzõ Mandy Patinkint:-) Ééés õszülõ üstökû, kalandos mesét mesélõ nagyapót, Columbo-t... Jaj, bocsánat Peter Falk-ot:-) A végeredmény mindenesetre egy sajátos hangulatú, sajátos humorú sztori, ami akár családi moziként is felfogható.
10/10
kbrt 2015 jan. 04. - 13:24:01 10/10
Ha jól emlékszem, Szirmai Gergõ egyik videójában hallottam elõször errõl a filmrõl. Gergõ azt mondta, h ezt a filmet mindenkinek látnia kell, annyira dicsérte, hogy eldöntöttem, h megnézem. Jó döntés volt. Életem egyik legjobb filmélménye. Zseniális film, zseniális humorral megfûszerezve. Nekem egy kicsit a Gyalog galopphoz hasonló a humora. Fantasztikus. Akárhányszor meg tudom nézni. Lehet, h vkinek nem jön át, vagy nem jön be annyira ez a fajta humor, de én egyszerûen imádom.
cszilvi84 2014 aug. 05. - 20:04:38
SOS keresem ennek a filmnek az elsõ szinkronos változatát, ami ugyanis a streamelõs oldalakon fenn van, az már egy második. Eredetileg a nagypapa hangja Szabó Gyula volt, Westely-é Rékasi Károly, Boglárkáé Spilák Klára, és ha jól emlékszem, akkor Fezziké meg Kránitz Lajos. Teljesen más jellege volt tõlük a karaktereknek, most belenéztem ebbe az újba és nem tetszik, nem hozza vissza a gyerekkoromat :)
Valakiiiii?
7/10
Viktor6665 2014 márc. 16. - 00:02:41 7/10
Jó film, de egyszernézõs kategória.

Kedvenc részem:
-Egy pár lépés és biztonságban leszünk a tûzmocsárban
-Úgyse élem túl
-Butaság, csak azért gondolod, mert még senkinek se sikerült
Gina424 2014 febr. 07. - 18:36:05
Nekem tetszett. Mondjuk Boglárka lehetett volna kicsit aktívabb a harcos jeleneteknél, mert általában csak nézte, amint épp majdnem halálra verték az érte hadakozókat.
Matthias 2013 dec. 04. - 09:56:54
Nem egy sablonos film, az biztos. Kliséktõl mentes jelenetek. Sose azt történik, amit várnánk. De engem annyira nem fogott meg úgy egészébe. Valahogy a film humora nekem nem jött át. Ettõl függetlenül elismerem, hogy nem rossz film, de nem is nagy durranás.
Ljerk 2013 júl. 07. - 21:22:33
Túlságosan fejlett bosszúvágyad van.
Ez egyszer még nagy bajba sodorhat!

:)

Tulajdonképp nem szuperfilm (mert kicsit vontatott), de emlékezetes szöveges poénok sorakoznak egymás után a film közepétõl - így aki szereti a Picasso kalandjait, az szerintem élvezni fogja ezt a fajta humort is.
Összes hozzászólás