Alien 4.: Feltámad a halál

Bakancslistához adom
Alien: Resurrection
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 109 perc, 1997

Értékelés:

454 szavazatból
Szerinted?

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája - egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
artofminimal 2023 máj. 25. - 10:07:10 7/10 Előzmény Zsolti-kun
Nem tudom, alapvetően nekem sincs semmi emlékem arról, hogy agyvelőt fogyasztanának, vagy hogy ilyen infó lenne. Persze nem vagyok fan, csak 1-2x láttam, vagy lehet a rendezőiben volt, én meg lehet nem azt láttam. De dögevésről sem igazán, csak a szaporodás hajtja őket, illetve hogy megöljék bármivel is találkoznak.
Zsolti-kun 2023 máj. 23. - 09:40:03 Előzmény DeanRain
Az 1.-2. filmeket alapul véve nem igazán helytálló. Alapvetően szaporodásra koncentrálnak és inkább dögevők. A 3. részben - eredetileg - ragadozó állatból kel ki a lény, a 4. részben a klónozásból adódó intelligencia vérszomjat is előidézhetett. Emellett a 3.-4. részeket el akarták törölni az idővonalból és Ripley álmává váltak volna. Utóbbi helyzettel teljesen szimpatizálok.
5/10
Data Scientist 2022 szept. 03. - 20:02:08 5/10
Újranézem sorban az Alien-filmeket, ma ez a rész következett. Az előző három részhez képest futószalagon gyártott, gyenge folytatás.

Az újszerű lényig még egy becsületes iparosmunka lett volna (talán még 7/10-et is érdemelt volna), de ez a hibrid lény annyira nevetséges volt, hogy már ciki... Zs-kategóriás horrorfilmet csinált pár perc alatt a moziból.Ezt a részt jobb lenne törölni a sorozatból, nem méltó a korábbi darabokhoz. 5/10, csak az elődök iránti tiszteletből, meg mert Winona Ryder nagyon jól néz ki, és mert Ripley új karaktere is tetszett.
DeanRain 2022 aug. 23. - 23:25:20 Előzmény artofminimal
Agyvelőt fogyasztanak, meg is említik, momentán a 3 részben látható is.
6/10
szimbol 2022 ápr. 30. - 21:16:35 6/10
Most megnéztem a rendezői változatot. (Kb. 10 perccel hosszabb). Korábban utáltam ezt az Alien filmet. Most valamivel jobban tetszett. Kevés szerethető szereplő volt benne, akinek szurkolhattam volna, hogy ne haljon meg.

Ripley-t ugye éppen pont nem izgatta semmi túlságosan. És mivel klón volt, és hibrid nem is nagyon vártunk tőle valódi emberi életösztönt. A kis szintetikus az elejétől kezdve olyan kis titokzatos volt, mint aki rosszban sántikál. A kereskedő csapat minden tagja egy született bűnöző volt. És még rondák is voltak. A katonai űrhajó személyzetéért a holló se sírna. Ki az akivel tudtam volna azonosulni és együttérezni?


6/10
Ildikó Nóra 2021 nov. 23. - 17:46:49 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra számítottam, az előzőek jobbak voltak, nekem az első két rész tetszett. Winona R-nek jól állt a szerep, Orosz Anna hangja viszont egyáltalán nem.
k11zoltan 2021 szept. 25. - 23:21:10

Visszatértek a földre. Persze francia rendező, úgyhogy Párizsba. :DEmlékezetem szerint is a sorozat legkiemelkedőbbje, és most is úgy éreztem.
De lehet, hogy csak azért, mert ez volt gyerekkorom első Alien filmje...

...és a poszter... :D :D
7/10
sawyerx 2021 aug. 04. - 13:10:15 7/10 Előzmény artofminimal
Én sem vagyok oda az első részért, inkább érdekesnek tartom, mintsem izgalmasnak.
VISZONT
Vannak filmek, amiket érdemes olyan szempontból nézni, hogy mikor készült és akkor milyen eszközeik voltak a filmeseknek, mit tudtak újítani. Az Alien 1 az atmoszférájával korszakalkotó klasszikus, de még ezzel együtt sem adnék rá 8-nál több pontot, ennek három oka van. Az idegen szerintem rettentő gagyi az összes filmben, de ebben a végén felfújt lufiként különösen. A ragadozótól jobban össze tudom szarni magam. A csapat tagjai a jelenetek többségében improvizálnak, nincs velük akkora szimpátia, hogy elvigyék a hátukon a filmet, így a fele tényleg időhúzás, de főleg a vége dögunalom - fél órán át lesni Ripley-t, ahogy botorkál az űrhajóban, ez azért már 79-ben is elnyújtottnak hathatott :D Talán ha az aliennek több lenne az öntudata, lehet, hogy nyomasztóbbnak érezném, de így csak kevéssel több egy sima vadállatnál.
7/10
offtopic
artofminimal 2021 aug. 03. - 18:17:20 7/10 Előzmény Apulaci
Üdvözöllek. Számomra egy komor akció-sci fi 2/3-a nem feltétlenül arról szól, hogy bemutatja egy hatalmas űrhajó legénységének mindennapi életét. Sőt, ezt a filmet sok helyen és sokan horrorként is emlegetik, bár ez szerintem egyértelmű baromság, de folytassuk a gondolatot... Ma hogy áll a legtöbb, egyszerű gondolkodású ember egy horrorhoz? Ha nincs izgalomáradat fél óra után, már le van szarozva, puding lett, meg minden kutya füle. Én nem tartozom az efféle filmnézőkhöz, alapjáraton semmi problémám vele ha lassabb lefolyású egy film, akár sci fi, akár horror, bármilyen témában, de számomra ennél a filmnél túl lassan indul be az egész. És itt jöhet szóba a második általad említett szál, a legénység drámája az életben maradásért, ami maximum a film utolsó 2/3-ára lehet leosztható érzésem szerint. Egy olyan filmben, ami egy hidegvérű, idegen életforma elől menekülős kőkemény sztorinak van szánva, talán több, kreatívabb akció is belefért volna. Miért is szokták szidni a Prometheust meg a Covenantot a logikai katyvasz mellett sokan? Mert nincs bennük elég akció? Hát ebben még annyi sincs mint azokban, de azok legalább nem akartak keményebbnek látszani, mint amik. Nekem ezek a filmek is érdekesebbek, mint a legelső. Zavarosak lehetnek? Igen, ezeknél már kicsit oda is kell figyelni... Mégis több újdonságot, háttértartalmat mesélnek el, mint másfél óra űrhajózás meg fél óra fejvesztett menekülés. De persze ez csak egyéni vélemény. :D
offtopic
Apulaci 2021 aug. 02. - 08:38:18 Előzmény artofminimal
Szia. Érdekes meglátásaidat olvasva nem nagyon értem miért nem tetszett neked az Alien. Scott nagyot fordított azzal az új szemlélettel (és sok minden mással is), amivel bemutatta, hogyan él, dolgozik egy hatalmas monstrumon úgy a legénység, mintha csak a kávéjukat tennék fel a gázra. Az "unalmas cselekmény" pedig az életben maradásért kűzdők drámája, amikor maga a 2 lábon járó Iszonyat tör kíméletlenül az életükre,miközben saját emberi gyarlóságaikkal is szembe kell nézniük. Mindez CGI nélkül, Jerry Goldsmith zseniális zenéjével keretezve.
7/10
artofminimal 2021 júl. 30. - 01:43:46 7/10
Most néztem újra a részeket, és folyamat az a kérdés járt a fejemben, hogy az alienek vajon mit esznek? :D Az emberre ösztönösen vadásznak, mint mondjuk ha valaki sportból hobbivadász, vagy a predatoros fless, de megenni sosem szokták az áldozatot. Elképzelhető, hogy nincs szükségük táplálékra vajon? Nem tartom logikusnak, de hogy 4 rész alatt 1x se legyen példa az evésükre... Újabb érdekes tulajdonság lenne.
A film szerintem hasonló kategória mint a 2.-3. rész, mindegyiknek megvannak a maguk logikai buktatói, cgi szerencsétlenkedései és mellé a pozitívumai is. Mondjuk ez a klónozásos téma talán a legerőltetettebb szituja az egész történetnek, nameg a végén az a folyamat meghatott szemű valami borzalmas volt... :D Olyan 10/7-re mondanám a 4 rész összességét. Nálam az első rész a legutolsó, egyáltalán nem rajongok érte, az a film maga az unalom számomra, se érdekes háttérinfó vagy bármi ami lekötné az embert, se akció vagy izgalom ha már elméletet nem adnak, sosem értettem mit esznek rajt annyira és nem is fogom. A folytatások már jobban lekötöttek, azokért sem tudnék rajongani soha az életben, de 10 évente 1x azért kilehet pörgetni őket. :D
eprentiss2323 2021 febr. 20. - 17:10:46
Ebben a műben volt potenciál bőven, ezért érthető a 4. rész elkészítése. Viszont nagyon gyengére sikerült ez a film. Szegény Weaver-nek nagyon szar szerepet írtak, ennek ellenére ismét a maximumot hozta ki Kripli hadnagyból. A horrort tekintve ez lett a legdurvább rész, a kisérleti emberek, na meg a végén a félig ember félig élien, ahogy nyalogassa az ''anyját" Kriplit... xD
5/10
DoctorMorreau 2020 aug. 14. - 04:05:14 5/10
Nagyon gyenge film volt az első három részhez képest és úgy önmagában is.

Sorrendem:
1. Alien - Nyolcadik utas a halál : 9
2. Alien 3 - Végső megoldás a halál: 9 - 8,5
3. Alien 2 - Bolygó neve a halál: 7,5
4. Alien 4 - Feltámad a halál: 5
7/10
sawyerx 2019 szept. 05. - 09:06:37 7/10
Újranézve, rendezői változat, ennél sokat nem ad hozzá.
Hát ja, merőben más film az elődökhöz képest, kicsit képregényes beütése van.
A sztori jó, a karakterek viszonylag jók, az akciók itt a legélvezhetőbbek.
A feketehumor, irónia szintén működik, talán pár helyen a poén nem klappol, például mikor kiloccsantja a vezető agyát hátulról, az meg majdnem belebandzsít a kamerába :DD
Az is tetszett, hogy végre többet megtudhattunk a zélienekről, és végre kiderült, hogy tanulékonyak.
A vége viszont elbaszott és lezáratlan, jöhetne még egy lezárófilm.
E-Zsolesz 2019 máj. 25. - 21:19:47 Előzmény nikato
SPOILER: a második film nagyon jól elmagyarázza, hogy a szaporodás az elsődleges számukra. Illetve utólag még az első rész rendezői változatát is lehet így vizsgálni. Valószínűleg inkább dögevők, illetve szaporodással kapcsolatban alkalmatlan egyéneket elkaphatnak olyan célból. Na most a 3. résztől borul minden, de a 3. rész esetében még meg lehet magyarázni a másféle gazdatesttel. A 4. rész és a második AVP az, ami teljesen fittyet hány az alapokra.
E-Zsolesz 2019 máj. 25. - 21:11:08 Előzmény BalthusJr
Az arctámadó leszedésével kapcsolatban hozzátehetjük, hogy vízben játszódik a jelenet és Ripley új képességekkel rendelkezik. Tulajdonképpen az arctámadókkal kapcsolatban azt nem tudjuk, hogy hogyan működnek vagy hogyan viselkednek vízben. Bár az első részben hiába próbálja lassan kivonni a rossz levegőből is az oxigént, szerintem vízben nem életképes. (Egyébként a filmregény nagyon rávilágít erre a működési momentumra.) Az is kérdéses, hogy egyáltalán miért is ugrik pont rá. Nem feltétlenül logikátlan a jelenet, de felvet sok kérdést.
Robzombi 2018 dec. 28. - 23:15:50
Nekem egyik kedvenc részem. Sajnálom hogy nem készült el a fojtatás :( Szívesen megnéztem volna Sigourney -t abban az Alien-es hacukában :DD http://cdn.rtl.hu/010/236/image_10236002

Nikato írta "Sigourney Weawer-ön alig látszott meg, hogy 20 év eltelt!!! "

Nem is mert dögösebb volt az előző filmekhez képest. Na meg azután is :) Galaxy Quest ,Szívtiprók :)
8/10
King Diamond 2018 dec. 28. - 22:19:19 8/10
A negyedik Alien-film már "csak" 5 és fél év elteltével jött az előző rész után. A rendező megint lecserélődött, egy szintén egyéniben elsőfilmes, francia rendezőre, akinek azóta sincsen olyan hű, de sok rendezése. A harmadik rész érdekes és egyben megrendítő befejezése után ha lehet így mondani, talán még kíváncsibb voltam, mit is fognak kezdeni a történettel, merre viszik tovább.

MOSTANTÓL SPOILEREK LEHETNEK!!!
Hát, 200 évvel a harmadik rész cselekménye után vagyunk, amikor is újraklónozták Ripley-t és vele együtt a harmadik részben belekerült alient is. Igaz, ez számomra nem derült ki egyből, csak a film kb. egyharmadának elteltekor. Addig néztem is, hogy mintha egy teljesen független folytatást néznék az előző résztől, figyelmen kívül hagyva annak történéseit. De szerencsére nem így lett, nekem különösebb bajom nincs ezzel a klónozásos dologgal (másképp eléggé nehézkes lett volna visszahozni Ripley karakterét). A történet olyasmi, mint az első és harmadik részben, csak itt megint egy űrhajón játszódik a cselekmény, ahol a társaság tudósai "be szeretnék idomítani/irányítani szeretnék" az alieneket, vesztükre. Miután nagyon furfangosan kiszabadul két idegen a fogságból, elkezdődik a hajsza az űrhajón tartózkodókkal. Ebbe a részbe belevittek egy kis humort is, a Betty nevű, kisebb űrhajó legénységével (űrkalózok), ami nekem tetszett.
A színészekre megint csak nem tudok rosszat mondani, Sigourney Weaver remekül hozza a már nem csak teljesen ember Ripley-t, Winona Rydert és Ron Perlmant pedig jó volt látni, utóbbinak különösen jó volt a szerepe. Ebben a részben is szerepet kapott egy droid (az előzőben ugye nem volt). A helyszínek, alienek, jelmezek most is remekül vannak megcsinálva, ezekkel nekem most sincsen bajom, az előző klónokat tartalmazó/tároló kabin kemény és undorító volt. Talán ebben a részben gyilkolnak eddig a legkeményebben az alienek, amit sokszor teljes egészében is mutatnak. A film vége felé a következő királynő mutatása szintén remek, és az "Újszülött (Newborn)" behozatala pedig nekem még talán az alieneknél is jobban tetszett (mert hogy nem teljesen egy sima xenomorph volt az már). Volt annyira brutális az ábrázolása/kinézete, mint egy aliennek. A végén talán még egy kicsit meg is lehetett sajnálni.
Ennek a résznek is van egy kibővített változata, igaz az már csak néhány perccel hosszabb a mozis verziónál (116 perc), de a vége például egy kicsit másabb, nekem mindkét befejezés tetszett. Viszont, egy ilyen befejezéssel simán megnéznék/megnéztem volna egy következő részt, ami mindeddig nem készült el (és szerintem nem is nagyon fogják már ezt a negyedik résztől továbbvinni, főleg, hogy most az előzményfilmekkel vannak elfoglalva). Mert azért mégis csak érdekes az, hogy megérkeztek a Földre. A magyar szinkronnal továbbra sincs problémám, mint ahogy eddig sem volt.
Nem volt rossz ez a rész sem egyáltalán, nekem a "Newborn" megjelenése miatt talán még kicsivel jobban is tetszett, mint a harmadik rész, de még mindig a második a legjobb szerintem a négyből.
7.5/10
Lackooo84 2018 okt. 06. - 22:17:45
Hát ööö...... ez nem az. :D
3/10
bekukkancs 2018 okt. 06. - 16:45:24 3/10
Az összes folytatás egy kalap xar az elsőhöz képest,de üres órában egyszer nézhetőek voltak.
Ez viszont már csak egy szánalmas görcsölés . A vége mindegyiknek nagy baromság,de
ebben is viszi a pálmát.
Összes hozzászólás