Hazatalálsz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 43 perc, 2023

Értékelés:

121 szavazatból
Szerinted?

Tamás és nővére, Brigitta egy autóbalesetben elveszítették szüleiket, ezért állami gondozásba kerültek. Szomorú, árvaházi sorsukban osztozott a Tamással egyidős Rajmund, akit születésekor hagytak a gyermekotthon kapuja előtt. Rajmund mindig is féltékeny volt Tamásra és Brigittára, mert ott volt köztük a testvéri szeretet és támogatta, segítette őket a város leggazdagabb özvegye, Edit. Tamás a gyermekotthon elhagyása után a fővárosba, Budapestre költözött. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, fiatalon megnősült és született egy kislánya, Mesi. Élete drámai fordulatot vesz, amikor munkája révén korrupciós ügybe keveredik, felfüggesztik és vizsgálat indul ellene, így teljesen elveszti az egzisztenciáját és a felesége is elhagyja. Rajmund élete teljesen másként alakult, mint Tamásé. A gyermekotthonban eltöltött évek után javító-nevelőintézetbe kerül egy komolyabb kamaszcsíny miatt. Innen egy nincstelen, dühös, a világnak s önmagának is bizonyítani akaró, emiatt ambíciókkal teli fiatalember kerül ki. Rajmund éles eszű, leleményes, ennek köszönhetően az alvilágban is gyorsan bizonyította rátermettségét és annyi pénzt keresett, hogy pazar életmódot folytasson. Nem riadt meg semmitől, korábban bordélyházat üzemeltetett, vagyona jelentős része innen származik. Kissé megtörten, de becsületét mindvégig megőrizve, Tamás visszatér a szülővárosába, Farkasligetre, egy szerény kis házikóba, amit a gazdag özvegy, Edit ajánlott fel korábban neki és a nővérének. A teljes egzisztenciális összeomlás és munkája elvesztése után Tamás elfogadja Farkasliget egyetlen állásajánlatát: szemétszállító lesz. A férfi megbékél sorsával, hogy egyedül, de szeretetben neveli kislányát, Mesit. Hazatérésekor, már a vonatút során megpillantják egymást Virággal. Virág és Tamás kapcsolata látszólag reménytelen a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Virág Rajmundhoz készül éppen feleségül menni, aki ambiciózus tervével immár a társadalmi ranglétrán is feljebb készül lépni. Legalizálta a vagyonát és most egy komolyabb befektetésre készül...

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
matuschkapista márc. 28. 18:06:20
Van a sorozatban egy totál felesleges szál: a vénasszonyok bandája (Esztergályos Cili, Oszwald marika stb) Cilike bántóan ripacs, túljátssza a szerepét. Nem tudom, hogy szociális segély ként foglalkoztatják őket, vagy a nyuggerekkel akarják általuk megkedveltetni a sorozatot? A Rendőrségen belüli bűnözés témája sajnos reális, egészen magas szinteken is. Ez nemzetközi jelenség (lásd Serpico, Vizoviczki ügy stb) Aki naponta érintkezik a bűnnel, előbb utóbb nem áll ellen a kísértésnek és egy fegyveres testület tagjában a kellő agresszivitás is megvan.
9/10
offtopic
janderka márc. 27. 18:45:15 9/10 Előzmény matuschkapista
Én sem értem ezeket az eleve ronda színészeket. Mert oké, hogy amikor egy-egy szerep megkíván valamiféle testi hibát, hiányosságot, vagy fogyatékosságot, akkor azokat a színészekre "teszik" vagy "elveszik róluk" - sminkkel, trükkel, toldalékkal. Na de hogy valaki eleve zsírdisznó, bibircsókos, fogatlan, félvak, púpos, sánta, vagy karvalyorrú legyen... Az nekem is sok. Főleg fiatalon.
Sokkal inkább megkövetelné a szakmájuk a rendezett ábrázatott, mint hogy adott tudnak-e vívni vagy lovagolni...

Peeeeeeersze a testszégyenítés napjainkban már nem helyénvaló dolog, de azért van egy elvárható minimum. Sokan mégis halogatják. Még ha egy ilyen műtét durvasokba kerül is, és adott esteben hónapokra kiejti az delikvenst a munkából.
(De legalább Mészáros Máté már nem. Aki a legutóbbi interjújában elmondta, hogy beültet végre az elhalt szaruhártyája elé egy színes kontaktlencsét.)
matuschkapista márc. 27. 17:36:33
Ez a kis pondró tényleg azt hiszi, hogy menő zabálás közben teli pofával beszélni? Valami rettenet ez a gyerek! Ha nem írják ki a sorozatból, nem nézek meg több epizódot. Katának az orra elég vállalhatatlan. ilyesmire valók a plasztikai sebészek. érdemes lenne megműttetni. A horvát óriásliba is elég rémisztő a gülü szemeivel.
9/10
janderka márc. 26. 22:55:19 9/10
Érdekes volt ez a leszbi kikacsintás Zita és Brigi között a való életre - bár a sztori szemponjából abszolút baromság volt.
Szila86 márc. 26. 21:18:25 Előzmény napraforgó
Volt a bejátszásban, mikor a 2. évad még nem indult el. Ült a kocsiban és sírva ütötte a kormányt, mint amikor valaki nagyon rossz hírt kap. Fog szerepelni csak nem tudni mikor.
1/10
blaha60 márc. 26. 13:36:26 1/10 Előzmény matuschkapista
Esztétika nulla !!
8/10
napraforgó márc. 25. 17:51:03 8/10
,Orsit akkor most kiírták? Elment a Szikora Robival és annyi?
ummogo márc. 25. 17:05:59
Felháborító hogy össze-vissza adják a sorozatot, változtatják a kezdési időpontokat!!!
Állatbarát márc. 19. 21:41:12 Előzmény Dánielné Kiss Erika
Ugyanezt kérdezném én is. Ugyanezért
Tyrannosaurus(velo)Rex márc. 19. 18:57:15 Előzmény napraforgó
Egy színész számára sokkal nagyobb lehetőség egy negatív szerep. Persze lehet, hogy a lelkes tévénézők inzultálják az utcán:))
8/10
napraforgó márc. 19. 18:51:24 8/10
Azért jó lenne, ha Jaskó Bálint nem ragadna bele ebbe az intrikusi karakterbe. Civilben egész helyes, mosolygós, intelligens fickó. Kaphatna másfajta szerepeket is.
8/10
napraforgó márc. 19. 18:06:46 8/10 Előzmény Záporeső9
Bátrak földje.
matuschkapista márc. 19. 17:33:27 Előzmény Záporeső9
Biztos nem véletlenül rakták be Szikora Robit. Tóth Andi tényleg sokoldalú. Egyet nem értek, minek a karika az orrában? Egy nátha esetén rohadt kellemetlen lehet.
9/10
janderka márc. 19. 17:21:55 9/10 Előzmény Záporeső9
Nem az Oltári csajok-ra gondolsz? Ott is ilyesmi karaktere volt.
Záporeső9 márc. 19. 15:36:56 Előzmény matuschkapista
Egyetértünk, mert Raja karakterét tökéletesen hozza. Volt egy másik szerepe korábban, ( nem jut eszembe a címe) abban is gonosz szerepet alakított. Szeretném látni más területen is. Jó színésznek tartom, ahogyan Tamás megformálóját is. Szikora és Tóth Andi vajon zenélnek is?
matuschkapista márc. 19. 14:58:04 Előzmény napraforgó
Egyetlen oka van: piszok tehetségtelen K. Z.
matuschkapista márc. 19. 13:02:24 Előzmény Kommentátor
Nem tudom, milyen magas, de Rajmund szerepére tökéletes karakter. Kimondottan gonosz arca van. Nagyon hasonlít Michael Wincott kanadai színészre, aki mindig gonoszokat formál meg.
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=652wincott.jpg
8/10
napraforgó márc. 19. 10:12:56 8/10
Engem zavar, hogy Kárász Zénó is elkezdett susogni. Nem beszél normális hangerővel, hanem egy visszafogott susogásszerű suttogással. Miért? A világon semmi értelme.
8/10
napraforgó márc. 19. 10:11:00 8/10 Előzmény Dánielné Kiss Erika
Ezt neked kell eldönteni.
9/10
janderka márc. 18. 22:19:33 9/10
Lassú volt. Untam. Többször elkapcsoltam.
Összes hozzászólás