Film

Jóban Rosszban

magyar drámasorozat, 25 perc, 2005 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
    • mb

Értékelés:

1686 szavazatból
Szerinted?

Hirtelen minden megváltozott Csillagkúton. Ebben a korábban csendes Budapest környéki faluban egyszeriben felpezsdült az élet. Mindenki a kórházról, meg a titokzatos igazgatóról, Pongrácz Péterről beszélt. Bár a faluban naponta új és új pletykák keltek szárnyra, bizonyosan csak annyit tudtak róla, hogy Pongrácz amerikai jólétét és praxisát odahagyva jött haza, mégpedig azért, hogy kórházat alapítson. Történetesen pont Csillagkúton. Megkapta hozzá a régi kastélyt, egy vagyonért átalakíttatta, aki járt már a Csillagvirág Klinikán, az láthatta, a kórház annyira szép, hogy itt még betegnek is öröm lenni. És a helyiek kedvezményesen mehetnek a modern magánklinikára, mint ahogy használhatják a kórház területén megnyitott gyógyforrás vizét is. Csakhogy nem mindenki örül annak, hogy Pongráczék klinikát nyitottak Csillagkúton. Kiváltképp nem örül ennek a helyi vállalkozó, étteremtulajdonos Várnagy Előd, akinek egészen más tervi voltak a kastély és a forrás hasznosítására. És aki most először tapasztalta meg, hogy pénzzel sem tud mindent elintézni.

Pongrácz Péter a Csillagvirág klinika főorvosi székéért szállt harcba Fehér Konráddal, aki katonás természetével kivívta szinte minden alkalmazottjának ellenszenvét. A kórház dolgozói visszasírják régi főorvosukat, ám a Parancsnok mindent megtesz, hogy elődje ne térjen vissza. A Halász család egyre több titkot rejtő múltja is borzolja a kedélyeket és bár a mindig rosszban sántikáló Várnagy Előd egy időre elhagyta Csillagkutat, bőven akad rejtélyes ügy a kisvárosban.

Szerelmek, megcsalások, intrikák és árulások: ezek a Csillagvirág Klinika és Csillagkút mindennapi életének kísérői. Hőseik ölelnek és ölni is tudnának. És olyanok is akadnak, akik kitartanak egymás mellett. Jóban-rosszban.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Pongrácz Péter
Dr. Zámori Alexa
Nemes Viktor
Dr. Kardos Zoltán
Halász István
Halászné Nagy Szilvia
Bartos Kata
Fehér Richárd
Fehér Roland
Bodolai András
Bodolai Böbe
Révész Bori
Révész Milán
Bodolai Szabolcs
Oravecz Fanni
Galambos Gyöngyi
Zimányi Elvira
Nagy Gabriella
Müller Ottó nyomozó
Szlávik Jenő nyomozó
Horváth Veronika
Németh Mónika
Temesvári Aliz
Dr. Bezerédi Szilárd
Steiner Dóra
Károly bácsi
Dr. Kincses Patrícia
Káldor Margit
Füredi Attila
Bánkuti Magdi
Halász Kristóf
Halász Gergő
Kalem József
Dr. Szigeti Áron
Tamás atya
Füredi Attila (Kisati)
(Bánhidi Patrik (Svéd))
Szekeres Anett
Kalló Nikolett (Niki)
Bakó Melinda (Linda)
Dr. Pongrácz Réka
Vidovszky Nándi
Nemes Lenke
Dr. Zólyom Iván
Dr. Székács Irén
Molnár Csaba
Nemes Dávid
Nemes Viola
Juhász-Nagy Rozi
Hatházi Villő
Janovics Ivett
Helen Tanakis
Kozma Luca
Szentesi Gábor

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

október 21. 15:23:26
október 21. 15:23:26
A hozzászólás moderálva lett.
október 20. 22:59:56
október 20. 22:59:56

Mintha a Dallasból kiírták volna Jockeyt!!

október 20. 00:22:13
október 20. 00:22:13

Sok dologban egyet értünk. De szerintem Konrádék pont ott szúrták el a dolgot, hogy elküldték Tündét a francba Betty eltűnése idején. A nagy büszkeségükkel csak csináltak maguknak egy ellenséget. Ilyen bandázásnál pont az lenne a fontos, hogy egy ilyen fifikás karakter az ő oldalukon legyen. De azután, hogy elküldték Tündét a francba, tényleg hülyeség volt egy fikarcnyit is megbízni benne. S bár Alíz és Konrád okos karakterek voltak, azért végig jellemző volt rájuk némi naivitás. Amúgy mindkét kivégzős jelenet béna lett - pl Alíz nyafogása és Konrád kapkodása miatt. Egyébként a golyóálló mellényt nem találták még fel? OK. Létezik fejlövés. Viszont Alíz és Konrád kiírásával kvázi értelmetlenné vált a sorozat. Kár, hogy Réti Adrienn átvándorolt a Bogaras szülőkbe slampos anyukát alakítani. Bár akadnak benne poénok, egyelőre bugyutaság az egész.

szavazat: 5/10 október 19. 13:32:51
október 19. 13:32:51

Ha már egy ilyen formátumú karaktert (Konrád) kellett elintézni, legalább ne ilyen "bénán" oldották volna meg. Roland simán túljárt az eszén, azért ez a rendezés méltatlan Konráddal szemben. Ugyan Milán említett valamit arról, hogy talán miatta rájött Tünde, hogy változott a terv, de ez szerintem belemagyarázás, Roland egyszerűen sejtette a dolgot.
Az is "elfogadhatóbb" lett volna, ha pl. Roland egy küzdelemben vagy tűzharcban vesztésre állt volna, de a véletlen a segítségére siet.
Konrádnak kár volt hibáztatnia magát Alíz miatt, hiszen ha végig őrá hallgatnak, Tünde sose tud végezni Alízzal. Konrád sokáig nem bízott Tündében, aztán sajnos meggondolta magát. Egyébként a lány már máskor is átverte őket és ami kitudódott (Betty eltűnése idején).

Az még adhat okot bizakodásra, hogy - tudtommal - Alíz holttestét nem találták meg (igaz, már nem volt pulzusa, mikor Tünde bedobta a folyóba). Lehet, hogy a készítők a maffiás-szálat akarják elvarrni?

Ha nem így történt, akkor gondolom, Mihályfi Balázs maga akart távozni, mert (szerintem) messze ő a legjobb színész a sorozatban, kizárt, hogy kiírnák.

október 09. 20:59:39
október 09. 20:59:39

Elég merész, hogy a Tünde kicsinálta Alízt. A Roland meg Konrádot.

szeptember 18. 21:23:15
szeptember 18. 21:23:15

Milyen reklám is van a végén?
Ja, megvan!

szavazat: 8/10 augusztus 17. 17:54:06
augusztus 17. 17:54:06

Ma este nem lesz se új rész, se ismétlés.
Viszont keddtől visszaáll a régi rendszer, újra egy 45 perces rész lesz délben és este ismételve.

szavazat: 10/10 augusztus 17. 16:30:01
augusztus 17. 16:30:01

Kérésed teljesítve, ma délben már csak az előző napit ismételték, így aki este nem ér haza a munkából, nem láthatja a mai részt, csak holnap! Szuper! Ez egyre jobb lesz! Eddig legalább délben vagy este megnézhettük, most csak este, vagy másnap délben! Akkor lenne értelme az egésznek, ha bármikor visszanézhető lenne, akár éjszaka is! Miért nem lehet feltenni vagy a TV2-re vagy a Szuper TV2-re? Mert akkor megoldódna minden?

július 10. 12:15:28
július 10. 12:15:28

A tv2 csoport megint alakít...
Két részt adnak le délelőtt a soriból úgy, hogy az első rész mindig az ismétlés - aztán este újra ugyanez. Minek egy részt kétszer megismételni ugyanazon a napon? Elfogyott a mani?
...és még ezek akarnak a nézettségi versenyben előbbre jutni? Hahahaha....

július 10. 12:12:30
július 10. 12:12:30

Amúgy tényleg modell a csaj, szépségkirálynő is volt.
Csak utána kellett volna nézni, mielőtt kritizálsz.

szavazat: 2/10 július 07. 08:50:31
július 07. 08:50:31

SEGÍTSÉG! A sorozatbaráton és a Filmóriáson kívül hol tudnám megnézni a RÓZSÁK HARCÁT?

június 28. 15:46:44
június 28. 15:46:44

"Szuper modell" röhej! Nem találtak alkalmas valakit?

június 24. 14:09:13
június 24. 14:09:13

A szerintem szó sem kerülte el a figyelmemet, de úgy gondoltam, ebbe nem szabad belemennünk.
Az új Ptk ha jól tudom VIII. könyvből áll. A VII. könyv tehát egy egész könyv foglalkozik az öröklési joggal. Sem a végzettségem /nem vagyok jogász/, sem ez a fórum nem alkalmas egy ilyen téma megtárgyalására. Egyszerűen felelőtlenség lenne. Mint az előbb is tapasztaltuk, szavakon múlik egy egy megállapítás, ami bizony komoly felelősség is . Hát akkor miből élnének az ügyvédek. A lent leírt címen megtalálod ennek a konkrét témának a kifejtését dr Magyar György /a személyt nem kell bemutatni/ által. Személye vitatható, de a szaktudása szerintem nem. Nem akartam bemásolni. Itt is több esélyes a történet.

magyarugyved.blog.hu/2017/09/11/mi_lesz_az_elhunyt_hazastars_kulonvagyonaval

június 24. 11:14:38
június 24. 11:14:38

Jeleztem, hogy a konkrét történetet nem ismerem, mert nem nézem a sorozatot. Én a kommentre válaszoltam, abból meg ez ugye nem derült ki. Bocsi.

szavazat: 2/10 június 24. 09:28:43
június 24. 09:28:43

De itt külön szerzett vagyonról van szó, tehát a nőnek bizonyítottan már akkor megvolt a vagyona, amikor férjhez ment. A lakás is a nő nevén van, semmi nem közös szerzemény, ennél fogva a férj még haszonélvezetre sem tarthat jogot. Szerintem.

június 22. 07:45:22
június 22. 07:45:22

Mivel a sorozatot nem nézem, így konkrétan nem tudom miről van szó, de az öröklési tv. változott 2018. jan. 1-től.

Házastárs öröklése leszármazó mellett

Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti

– a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon; és

– egy gyermekrész a hagyaték többi részéből.

Az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon a házastárs által megörökölt haszonélvezeti jog nem korlátozható, és a házastárssal szemben megváltása nem igényelhető a leszármazók részéről.

A hagyatéki eljárás során kötött osztályos egyezségben a házastársnak a gyermekrész helyett az egész hagyatékra kiterjedő holtig tartó haszonélvezeti jog biztosítható.

A házastárs megváltási igénye

A házastárs – a jövőre nézve – bármikor igényelheti a haszonélvezeti jog megváltását. A haszonélvezeti jog megváltásának a házastárs és a leszármazó méltányos érdekeinek figyelembevételével kell történnie. A megváltásra kerülő vagyonból a házastársat – természetben vagy pénzben – egy gyermekrész illeti meg.

szavazat: 2/10 június 21. 18:52:04
június 21. 18:52:04

Ez milyen hülyeség, hogy a házastárs örököl, ha nincs végrendelet?! Mindig a gyerek örököl, kivéve, ha a szülő kitagadja. Még akkor is van köteles rész, ha amúgy a végrendeletből kihagyják a gyereket.

szavazat: 8/10 június 19. 15:57:43
június 19. 15:57:43

Száraz Janka

szavazat: 10/10 május 29. 07:19:15
május 29. 07:19:15

Nem tudja valaki, hogy ki játssza Valit? (Csaba feleségét). Előre is köszi.

május 23. 08:03:29
május 23. 08:03:29

Pedig egyáltalán nem lőnék le a poénokat,ha előzetes írnának,mivel nincsenek poénok!Eléggé laposra sikerültek az utóbbi részek és azokat húzzák a végtelenségig.

Összes hozzászólás
Angyalok és pásztorok
Angyalok és pásztorok

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertje

Jegyvásárlás