Madarak

Bakancslistához adom
The Birds
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 114 perc, 1963

Értékelés:

206 szavazatból
Szerinted?

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

Stáblista:

Szereplők

Melanie Daniels
Mitch Brenner
Lydia Brenner
Annie Hayworth

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1964
    Legjobb női alakítás: Tippi Hedren
  • Oscar-díj

    1964
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Döghalál 2021 aug. 27. - 10:07:30
Tetszik a hangulata. Akkor más világ volt.Bár meglep hogy a Mitch olyan idősnek tűnik,hogy inkább gondoltam volna hogy az anyja a felesége, a húga meg a lánya.
Az anyja elég ideg gyenge nőszemély.
kiraktam volna a teraszra madárilyesztőnek.Melanie nagyon finom kis nőcske.
5/10
Lámai Dala 2021 aug. 15. - 12:25:01 5/10
Tippi Hedren lábai miatt érdemes +nézni néha. Szval nem vmi sirály.
vistvan62 2021 márc. 14. - 21:27:03 Előzmény SZOTYl
Abszolút!
7/10
offtopic
Midnight67 2021 febr. 07. - 23:06:10 7/10
A Madarak nekem most nem igazán jött be, pedig zsenge koromban rendesen paráztam tőle.
Az állatok napját nem merem pontozni..., meg kéne néznem újra, elég rég láttam, de akkor még tetszett.
Áh, mégsem kellett volna kiselejtezni a régi kazikat. Emlékszem, ez a Sivatagi show-al volt egy kazettán, de most megnéztem a szekrényben és sajna nincs meg.. Oh, micsoda veszteség, és még a Videáról is törölték a netes rend buzgó őrei..:(:(
7/10
offtopic
Midnight67 2021 febr. 07. - 19:01:58 7/10
Hát, a képi megvalósítása elég gyenge, de az izgalom faktor nálam magasabb, mint a Madaraknál. Még nem értem a végére, de az első kb. egy órában kissé unatkoztam.:(
Az állatok napjában sokféle "támadó" szerepel és elég hamar történik is valami.
Nem tudom, fellelhető-e valahol, nekem VHS-en volt meg, de lomtalanításkor valószínűleg kidobtam.
Sajnos, most, hogy újratelepítették a gépem, tudnék online filmeket nézni, erre a "cenzúra" mindent törölt a Videán, Jt.-on, amire rákerestem, hogy a fene vinné el...:(
No, legalább egy trailert találtam:
https://www.tutifilmek.hu/az_allatok_napja-film-5929
7/10
offtopic
Midnight67 2021 febr. 07. - 17:45:26 7/10
Létezik egy alig ismert 1977-es film, 'Az állatok napja'. Ott az ok is megvan az állatok (többek között madarak) megvadult viselkedésével kapcsolatban (hogy mennyire hihető, az már más kérdés..).
https://port.hu/adatlap/film/tv/az-allatok-napja-the-day-of-the-animals/movie-8147
7/10
Midnight67 2021 febr. 07. - 17:28:06 7/10
Most nézem nosztalgia céljából. Gyerekkoromban láttam, úgy rémlik, akkor még fekete-fehérben ment, ahogy az itteni képek nagyobbik része is az. Vagy csak rosszul emlékszem? Arra viszont egyértelműen, hogy nagyon féltem elaludni utána.:(
9/10
doricki23 2020 dec. 12. - 18:37:31 9/10
Most kezdtem el pótolni a rendező filmjeit. Van valami érdekes, furcsa feszültség bennük és annak ellenére, hogy akár szinte 60 éves filmek, mégmindig érvényesek. Igaz, lasabbak, más a technika, de nagyon jók még mindig.
A Madarak is tetszett nagyon. Több filmjét is meg fogom még nézni Hitchcock-nak. Egyelőre a Psychot és ezt láttam.
SZOTYl 2020 okt. 17. - 14:27:13
Jellemzően az 5 képkockánkét jelenetet váltó, villogó reklámokon és klippeken, pörgős akciófilmeken, CGI-jal telepakolt műveken felnövőknek ez vontatott és uncsi. Pedig ez egy kockáról kockára zseniálisan megalkotott film. Ahogy a Psycho, a Hátsó ablak, az Észak-Északnyugat, a Marnie, A férfi aki túl sokat tudott is.... és még sorolhatnám.
SZOTYl 2020 okt. 17. - 14:16:35 Előzmény Unbekannt ~ Benutzer
A Bates motel már csak egy hollywoodi pénzcsináló... Alfred bácsi csak nézne, hogy ez minek kellett.
Éva Lugosi 2018 szept. 15. - 16:17:33
Nem tetszett.
10/10
cellasto 2017 márc. 07. - 20:27:13 10/10
az a helyzet, hogy a novellában sem derül ki, amibõl csinálták..
meg így jobb is, hogy ezt nyitva hagyták..agyaljon rajta az ember :)
Viharsziget 2017 márc. 07. - 20:21:36
De a lényegnek nem kellett volna kiderülnie, hogy a madarak miért csinálják??? Végig vártam valami titkot, és egyszercsak vége lett!
Unbekannt ~ Benutzer 2016 júl. 07. - 20:35:25 Előzmény nyugiss
Pedig a Bates Motel az Norman gyerekkorát mutatja be vagyis amikor a motelt megveszik szerintem úgy teljes ez az egész ha a sorozat után nézed a psycho filmet de ez saját vélemény
nyugiss 2016 júl. 06. - 16:00:16
ebben nem tudok nyiltakozni
ugyanis egy szemét spinoff-ot sem nézek meg, riméket meg pláne nem

szóval akár a madarkból is lehetne valami ostoba tv-sororzat, azt is elkerülném nagy ívben!

nálam ez és a psycho egyaránt zseniális, persze mindkét film más-más szempontból
Unbekannt ~ Benutzer 2016 júl. 06. - 15:13:42 Előzmény cellasto
Már megbocsáss de a Psycho sokkal jobb mint ez nem beszélve annak van 1 elõzmény sorozata a Bates Motel (Psycho a kezdetektõl) ahogy azt a cím is mondja a sorozat a psycho film kezdete csak míg a Psycho a 60-as évekbe játszódik addig a Bates Motel sorozat a mai világban mivel a sorozatba van okos telefon a filmbe meg nincs igaz ezt a kólönbséget mármint a modern helyszínt csak az új rajongóknak tették be hogy jobban megértsék a psycho filmet és a psycho szerény véleményem szerint azért is jobb mint a madarak mert a psycho filmet Ed Gein ihlette vagyis õ volt az igazi Norman Bates amíg meg nem halt & Ed Gein anyja volt az igazi Norma Louis Bates nem hiszem hogy a madarknak lenne bármilyen valós alapja is! amúgy Hitchkock csak megfilemsítette a Psycho-t valójában a könyvet Robert Bloch írta aki Ed Gein életét vete a story mintájának úgyhogy Ed Gein a személyisége filmvásznon örökre megmarad! ami szerintem tök jó! nézd én nem értek egyet Ed Gein tetteivel sõt nem is vagyok igazán Hitchkock rajongó de a Psycho filmjét nagyon szeretem én inkább Psycho rajongónak mondanám magam mint sem Hitchkock rajongónak van Hitchkocknak a Hátsó Ablak címû filmje ami az 50-es évekbe játszódik de a Disturbia sokkal jobb mert az a mai világban játszódik viszont nem kapcsolódik a hátsó ablakhoz hát igen van amikor a feldolgozás a jobb van amikor nem és van amikor mindkettõ jó mint a psycho és a bates motel egyben amúgy a Bates Motel sorozat rendezõje Tucker Gates a Disturbia rendezõje meg D.J. Caruso volt! Disturbia (2007) Hátsó ablak (1954) Bates Motel (sorozat) (2013-2015) 4 évad 10 epizód az össz 4 évad 40 epizód csupán csak ennyi indokom van rá hogy a psycho miért jobb a madaraknál!
ilali 2016 júl. 03. - 02:04:11
***SPOILER***
„A madarak tanulmányozása megmutatja, hogy milyen bonyolultak és sokfélék, változatosak a szex. funkciók.” D. – H.
Az aruaka legenda egy madarat említ. Buffet lealázón kettõt ábrázol. A film kicsit többet, szintén nem túl vidáman, méltón.
Egyre több a madár és kevesebb az õszinte emberi megnyilvánulás.
***SPOILER VÉGE***
frenchbullie 2016 ápr. 03. - 09:17:15
Üdv! Láttam kétszer is ezt a filmet, de csak a szereposztásnál tûnt fel, hogy játszik benne Veronica Cartwright... Úgy tûnik maradt a "horror"-vonalnál, mert késõbb is ily alkotásokban tûnt fel. Számomra örökre Lambert lesz a Nyolcadik utas-ból. De azért rémlik a Kampókéz sokadik részébõl is.

Ha Maurier akkor inkább a Manderley-ház asszonya, ha pedig Evan Hunter, akkor a McBain regények azok, melyekre szavazok. Ennél a "madaras"-sztorinál engem is zavar a történet ad hoc jellege. Számomra Hitchcock legjobbja a Meggyónom címû film.
10/10
cellasto 2016 ápr. 03. - 01:00:31 10/10
az egyik alap a horrorok közt
hitchcock mûfajt teremtett ezzel és a psycho-val

minden horrorfilmek alfája és omegája ez és a psycho

különösen azért,mert egy laza játékfilmnek indul és úgy is ér véget
(de ami közte van....brilliáns mestermû)
idõjós1010 2015 dec. 22. - 23:49:39
Mikor még kicsi voltam nagyon tetszett ez a film. Akkor nem tûnt ennyire elnyújtottnak, és akkor még félelmetes is volt. Most viszont már egyéb gondom is volt vele. Mégpedig a sztorival.:
SPOILER
Leutazik ez a nõ a nagyvárosból azért, hogy madarat hozzon valakiknek, akiket nem ismer, és meglátogasson egy nõt, akit szintén nem ismer :-D Továbbá udvarlást "provokáljon" ki egy férfiból, akit egyszer látott életében összesen, és gyakorlatilag szintén nem ismeri, nem tud róla semmit, és látszólag annyira nagyon nem is akar, mert siet haza. No de azért becsempészett egy pár madarat egy idegen lakásba :-D Aztán meg lehet hogy a szinkron volt rossz, de a kereskedõ nem azt mondta neki, hogy abban a házban egyedül lakik egy nõ, a két lányával ? Ehhez képest picit más volt a helyzet. Én még ilyen összetákolt sztorit életembe nem láttam. pedig a mai filmeket szidják még csak igazán :-)
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu