Pókember: Nincs hazaút

Bakancslistához adom
Spider-Man: No Way Home
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 150 perc, 2021

Értékelés:

152 szavazatból
Szerinted?

Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet.

Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.

Ismerős szuperhősök és szupergonoszok nagy találkozója a film, amely a szuperlátványos akciójelenetek közben is szállítja azt, ami megkülönbözteti Pókembert az összes társától: a szellemes, lazán szórakoztató hangulatot.
Bemutató dátuma: 2021. december 16. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Betty Brant
Peter Parker / Pókember
Doctor Strange
May Parker
Max Dillon / Electro
J. Jonah Jameson
Otto Octavius / Doctor Octopus
Ned Leeds
Flash Thompson
Happy Hogan
Mr. Harrington

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
cinemad febr. 17. 02:15:26 7/10
Nyilván a saját kategóriáján belül, de ez jó volt. A Végjáték után úgy tűnt már teljesen kifulladt ez a Marvel univerzum, de ez egészen visszaadta a reményt. Továbbra is béna ez a Tom Holland féle Peter Parker még úgy is, hogy a régi szériákban sem volt túl magasra téve a léc. Sok bugyutaság van ebben a filmben is, nem vitás. De... Én kifejezetten kreatívnak találtam ezt most. Az pedig, hogy sikerült összehozni a korábbi Pókember filmekkel az számomra meglepő volt, főleg úgy, hogy ezt roppant jól sikerült megtenni. Sok öniróniával, nosztalgiával. Remek válasz volt ez arra a mindenki által feltett kérdésre, hogy melyik széria volt jobb, rosszabb. Ez tényleg nagyon frappáns lett. MJ nem pozitív irányba változott ezzel az új olvadozó, szerelmes tinilány karakterrel (korábbi "elvont" stílusa jobb volt), Parker továbbra is idegesítő, konkrétan megint az ő balféksége okozza az összes problémát. Ja és persze ez egy mesefilm gyerekeknek, így ne a Keresztapához, Solarishoz vagy a Schindler listájához hasonlítsuk. Azt viszont határozottan gondolom, hogy attól még, hogy valaki megnéz néha ilyesmit is, nem zárja ki, hogy nem elbutult, műveletlen agyhalott és csak idáig terjed az érdeklődése. Főleg érdekes ezt olyanok szájából hallani, akik pont így végignézték az előző 35 képregényfilmet és mindegyikről be is számoltak itt. Vagy ez valami önreflexió vagy önértékelés akar lenni részükről ilyenkor?
Kritikán felüli 2023 nov. 10. - 22:02:57
Legjobb Pókember-film? https://youtu.be/8f1IAlwtuNI
Belmont 2022 okt. 26. - 09:44:53
Ugyan, szerintem csak másokkal való szándékos kitolásból pontozzák föl. Ismételten egy dögunalmasságig elnyújtott film. Egyet mondtak, három lett belőle. (Ja, ez szpojler, bocccs.)

Azért éppen meg lehetett nézni. Csak ne egyedül, mert altató. Miért nem elég manapság 90 perc műsoridő a filmgyártóknak? Volt erről valami cikk a Porton.

Ráadásul a barátnő is egzotikus lett, pedig ez nem is Diznyi-mese vót.

Nem csinálunk inkább egy magyar igazságosztó szuperhőst? Ilyen kisebbet-savanyúbbat, de a mienk. Pl. behívhatod a lakásodba és szemmel visszatekeri a mérőórát. Hoz neked csirkefarhátat is. Meg egy bosszúálló szuperhőst is, de ilyen fölturbózott Ludas Matyit, mondjuk. Egy igazmondó juhász sajnos ide már nem elég, mert úgyse hiszik el, amit mond.
2/10
offtopic
sexykex 2022 szept. 07. - 21:48:20 2/10 Előzmény Sz. Péter
Meglehetősen pontatlan voltam legutóbb, mert nem írtam le egyértelműen, hogy elsősorban az angolszász országokra gondolok és ezek közül is főleg az USA-ról beszéltem. A magyar mozik által generált bevétel jelentéktelen, nem mi hizlaljuk a DC és a Marvel filmek gyártósorát. Természetesen nálunk is van egy szűkebb réteg, akik nem jutottak tovább a mesevilágnál, illetve akár divatból, akár szenvedélyből rajonganak ezekért a művekért.
Abban viszont biztos vagyok – bár teljesen lényegtelen, hogy igazam van vagy nincs – hogy 10-14 éves gyerekek nem az IMDb-n lógnak és a 20 év alattiak közül is viszonylag kevesen írogatnak vagy szavaznak ebben az adatbázisban. (Esetleg a videojátékok érdekelhetik őket.)
offtopic
Sz. Péter 2022 szept. 04. - 09:57:14 Előzmény sexykex
Én is szeretnék olyan képességet amivel látom, hogy kik (hány éves emberek) nyomtak plusz vagy mínuszt egy netes oldalon.
Meg ugye, pl egy imdb regisztrációhoz kizárólag felnőttek férnek hozzá. :)
7/10
István Pityu Herczeg 2022 szept. 04. - 02:16:17 7/10
Kicsit túl sok volt a drámázás benne, de alapvetően tetszett. Még mindig sokkkal jobb mint az új Thor film. Igazából lehet azért tetszett mert nem volt túl sok elvárásom vele kapcsolatban. Túl szigorúak akik 1-esre meg 2-esre értékelik, bár azt is meg tudom érteni ha vkinek nem jön be.
2/10
sexykex 2022 aug. 02. - 20:35:31 2/10 Előzmény Sz. Péter
Nem, kedves Péter a gyerekek nem szavaznak. Ezeken a sületlenségeken felnőtt emberek szavaznak és néznek ilyen filmeket. Egyrészt azért, mert a jelentős költségvetésű új filmek szinte kivétel nélkül mesefilmek – nézni sem tudnak mást – másrészt igény sincs igazán másra. Műveltségükhöz és tudásszintjükhöz jól passzol a Pókember. Ha a sikerfilmek legalább olyanok lennének, mint a Titanic, vagy az Avatar nem morgolódnék.
Sz. Péter 2022 aug. 01. - 20:32:45 Előzmény sexykex
Mert nem azt kellene figyelembe venni, hogy valami 8,4-es tetszési indexű, hanem azt, hogy ez egy Pókember film, képregényből, gyerekeknek.
Nyilván azok húzzák így fel az értékelést akik a célközönség.
7/10
nefefe 2022 aug. 01. - 13:43:41 7/10
Olyan, mint a többi Pókember-film. Ugyanaz a tematika, ugyanolyan látványelemek - talán annyi különbséggel, hogy itt beiktattak még néhány szuperhőst, és még több rosszfiút. Azért a látványtervezők és a CGI-osok jól kitettek magukért, és ha így nézzük, akkor egész jó film volt. Aki látott már Pókember-filmet, és tetszett neki - nos, ez is fog. Akinek eddig sem tetszett, ő minek erőlködik, miért nézi meg? Szerintem egyszer mindenképpen megnézhető, de természetesen a műfaj utálóinak nem ajánlott. Aki még nem nézett ilyen filmet, nézze meg, és ítélje meg maga...
4/10
Smyl3 2022 jún. 05. - 19:21:17 4/10
Egyszer nézhető kategória uborkaszezonban. Inkább a tini korosztály közönségre szabva a tartalom. Több párbeszédnél, jelenetnél elfogott a szekunder szégyenérzet annyira butyuta. Idegesítő, buta, sablonos karakterek. Nem akarok spoilerezni, de számos jelentben köszöntek vissza az orrvérzésig ismert amerikai filmes klisék amik szintén csak rontottak az összképen. Inkább az új Dr. Stranget várom már, hogy kijöjjön a hivatalos teljes minőségű verzió a virágboltban... ;)
2/10
sexykex 2022 ápr. 18. - 09:31:21 2/10
Menthetetlen vagyok! Állandóan hagyom magam megtéveszteni – 600 ezer szavazat; 8,4-es tetszési index; 2 milliárd $ bevétel – ezekkel az adatokkal. Én értem, hogy az USA-ban minden kiskrapek akár szellemi fogyatékos, akár nem, ezen nő fel, de hogyan lehet ennyi Pókember rajongó világszerte? Vagy a tüzelő tinik színészek utáni epekedéséről van inkább szó? Mégsem hiszem, hogy a CGI-be szerelmesedtek bele ennyien. A fényképezésre adtam egy plusz pontot.
5/10
itsme1 2022 ápr. 16. - 11:32:56 5/10
Ebből a részből kiderül, miért néz ki minden részben máshogy Peter Parker.
3/10
szamóca67 2022 márc. 27. - 23:44:11 3/10
Ez a rinyaparker borzalmas volt. Igen nagy akarat kellet ahhoz is, hogy végignézzem. Ennyi rinyálást, értelmetlen, időhúzó jelenetet egy filmben összehozni...
6/10
Findzs 2022 márc. 19. - 20:47:48 6/10
Kár hogy 4 évvel ezelőtt már láthattuk ezt a sztorit egy jobb kiadásban az Irány a pókverzum című animációban.
https://port.hu/adatlap/film/tv/pokember-irany-a-pokverzum-spider-man-into-the-spider-verse/movie-197323
Persze, hogy az után ez egy gyenge 6/10.
Nagyon idegesítő, hogy ilyen lúzer hülye gyerek stílusban csinálják ezeket az Tom Hollandos pókembereket. :(
Aventador 2022 márc. 17. - 21:47:19
Ez a nagyon vicces akarok lenni dolog kxxxvára elcseszte ezt a filmet is.
Ha egy kicsit komolyabbra venné a Marvel a figurát még jó is lehetett volna.
Ez a humor kb. Cartoon Network szint.
Tele van se füle se farka párbeszédekkel, néha idegesítő volt hallgatni.
Például egy Vasember filmhez nem ér fel... viszont a mai PC filmekhez képest meg jobb.
Felemás érzéseim vannak.
Egyrészről tetszett, hogy vissza tudták hozni a régi karaktereket.
Másrészről meg bosszantó, hogy Pókember karakteréből egy hülyegyereket csináltak.
Valószínűleg kínai piacra készült... Ott nagyon mennek a hülyének beállított nyugati karakter sztorik.
5/10
Péterrrrrr 2022 márc. 15. - 15:47:11 5/10
És az 5-ös filmeket nem nézem meg. Túl rövid az élet ahhoz, hogy az ilyenekre is időt szánjak.
5/10
Péterrrrrr 2022 márc. 15. - 15:45:54 5/10
15-20 percig bírtam. Ez egy ökörség. Már bocs!
Kritikán felüli 2022 márc. 15. - 10:55:15
Beszélgetés a filmről: https://youtu.be/2W-m5fWT288
5/10
rekszem 2022 márc. 12. - 23:38:19 5/10
Logikátlan, értelmetlen, zagyva. Kb így tudnám összefoglalni. A látvány is kellően hiteltelen. De legalább nem is vicces egy cseppet sem.
5 pont, mert nem akarok szélsőség lenni, de 6 pont alatt nem nézek meg semmilyen filmet amúgy.
7/10
sorozatneked.hu 2022 febr. 28. - 14:17:13 7/10
7/10

Gyenge hetes. Mint Marvel és Pókember rajongó nekem felemás érzéseim voltak a film után. Egyfelől jó volt látni a régi szereplőket, ötletes volt igy összehozni őket, de ugyanakkor én valami újra vágytam volna, mármint új történetre, mint amilyen az első kettő rész is volt. Tehát, ha szomorúan is, de egyetértek a lenti negativ értékelésekkel.
Összes hozzászólás