Személy

László Boldizsár

előadó, ének, színész

Zenekara: Cotton Club Singers - ének 1969-ben született Keszthelyen, Pakson nőtt fel, ahol zenei pályafutását a helyi zeneiskolában kezdte. 7 éves kora óta trombitázik, 18 éves kora óta énekel is. Gór Nagy Mária Színitanodáját végezte el, majd zenés főszerepeket játszott Zalaegerszegen (Montmartrey Ibolya: Raoul), Egerben (Csárdáskirálynő: Edvin), Veszprémben és Győrben (West Side Story: Tony). A Cotton Club Singers alapítója. Élete legjobb csapatának a Cotton Club Singerst tartja. A swinggel 1989-ben, bakaként ismerkedett meg Nagyatádon. A Patyomkin Páncélos mellett levetítették a Cotton Club - Gengszterek klubja című filmet is, mely meghatározó élmény volt számára. Nős, egy gyermek édesapja. Lánya, Dorina 1995-ben született, aki jelenleg az Erkel Ferenc Általános Iskola zenei osztályában tanul.

Hozzászólások

Edmond Dantes 2020 márc. 30. - 15:13:18
Pardon, hanguk csak a "sumak"ot hasznalta, izlestelennek en batorkodtam, batorkodom tartani a kerdeses klipet. Vegyuk enyhito korulmenynek, hogy Boldi (o becez《tet》i igy magat!) az operahoz es az Operaba a konnyuzene/Cotton Club Singers es az operett-musical vilagabol erkezett, ahol talan inkabb bejon es elmegy ez a cucc tovabba nemreg unnepelte kerek szuletesnapjat es eleg friss apuka is.
hanguktaekwondoo 2020 márc. 30. - 12:44:22 Előzmény Rojita
ugyan. kicsiny vérszomjas nyestkölyök. ne fárassz. engem ugyan hiába szuggerálsz a gondolataiddal, ezek nem az enyémek.
A kínairól meg a suhogósról írtam. pont azt hagytad ki :-))
Rojita 2020 márc. 29. - 20:21:19 Előzmény hanguktaekwondoo
Ez egyre jobb. Összefoglalva, sallangok nélkül a véleményed:

1. Mindegy, akármilyen elismert művész szólal meg, az nem jelent semmit, " mert manapság nagyon sok ismert ember nem a saját helyén mozog."
Ezt úgy értem, h hiába vki egy jelentős társulat tagja, az nem jelent semmit, mert ma nem a tudás és tehetség alapján szerződtetnek egy művészt a színházakhoz.
2. Ha egy színész, énekes a színpadon kívül kiáll vmi ügy mellett az = önreklámmal. (Az alturizmust és a kínai suhogót elhagyom.)
3. Puccinit énekelni a színpadon kívül, pláne, más szöveggel, bűn.

Ez is egy vélemény, sőt, sztem benne vagy a sokakat jellemző magyar mentalitásban:
- Nyilvánosan, saját névvel nem vállalunk fel véleményt (rokonszenvet, nem tetszést), semmilyen megmozdulásban.
- Mindenkit magára kell hagyni, döntse el Ő, h akar-e megfertőződni, vagy sem. Ha öreg, egyedülálló, - magára vessen, miért maradt egyedül? Illetve, majd az Önkormányzat megoldja.

Tulajdonképpen, csodálkozom, h még élünk.
hanguktaekwondoo 2020 márc. 29. - 19:39:09 Előzmény Rojita
Nézz a dolgok mögé és láss. Nincs hervasztóbb, mikor valaki csak a felszínt kapargatja.
Ráadásul teljesen másról beszéltem, mint amit te tőlem kérdezel. ha nem érted, mit magyarázzam, egyértelműen fogalmaztam.
Az meg, hogy milyen pozíciót foglal el az operaházban vagy akárhol az nem hat meg, mert manapság nagyon sok ismert ember nem a saját helyén mozog és dolgozik. Kortünet.

Idemásolom neked még egyszer, lassan, hogy mindenki megértsd /sic/:
sumák dolog ez. Nagyon nem tetszik. A helyzetet kihasználva sokan csinálnak maguknak reklámot a médiában.
ez a fajta altruizmus olyan, mint a kínai piacon vett suhogó nejlontréningruha -csecsa, de nem tartja a hőt. és ízléstelen.
És, ha Nessun Dorma, akkor már inkább

https://www.youtube.com/watch?v=8u57_cn4EtM


hátha másodszori olvasásra könnyebben megy a szövegértés és a szövegértelmezés.
Ha nem, ne dolgozz vele, inkább rajongj tovább, nem fogok megsértődni, megígérem.
Rojita 2020 márc. 29. - 19:15:58 Előzmény hanguktaekwondoo
A topikalany a Magyar Állami Operaház tagja és nem egy kereskedelmi csatorna névtelen celebje. Aki ma kiáll a Maradj Otthon! - mozgalom népszerűsítése mellett, az szerinted, mind önreklámot akar? Sőt, "sumák" és ízléstelen?
hanguktaekwondoo 2020 márc. 29. - 19:01:14
sumák dolog ez. Nagyon nem tetszik. A helyzetet kihasználva sokan csinálnak maguknak reklámot a médiában.
ez a fajta altruizmus olyan, mint a kínai piacon vett suhogó nejlontréningruha -csecsa, de nem tartja a hőt. és ízléstelen.
És, ha Nessun Dorma, akkor már inkább

https://www.youtube.com/watch?v=8u57_cn4EtM
Rojita 2020 márc. 29. - 15:00:26
Hogy fejezze ki egy énekes, h Ő is egyet ért a Maradj otthon! - mozgalommal, ha nem énekelve? Egy hete tele van a média, h színészek, énekesek mesélik el, h mit csinálnak otthon kényszerből és figyelmeztetik az embereket, h úgy segíthetik ezt az amúgy is megtaposott magyar eü-t, ha vigyáznak magukra és igyekeznek nem elkapni a fertőzést!
Angliában, az ezredik vírus okozta halál után végre rájött a irányító Ész, h nem kísérletezik többet az emberekkel, mindenki, akinek nem kulcsfontosságú a munkája, maradjon otthon. Az ebből adódó nehézségek megemlítésekor, rögtön, az első nap 300 ezer önkéntes jelentkezett, h mondják meg mit csináljon, kinek vigyen élelmet, gyógyszert, mennyi maszkot varrjon, hol adja le. "Ellenállunk. Legyőzzük a vírust!" - Mozgalomhoz sok ismert ember, művész is csatlakozott. Kocsijukkal szállítanak, bevásárolnak, adományoznak. Aki pedig fizikailag nem vesz részt a házhoz járásban, az otthon van, és buzdítja erre a veszélyt nem érzőket.
Itthon, nem hallottam, h szervezetten toboroznák az önkéntes segítőket, csak szólongatják az embereket, h nézzenek körül a szomszédságban, kell-e vkinek segítség. Ha meg egy taxis, egy lángossütő önként segít, adományoz egy kórháznak, abból újságcikk lesz.
A másik reakció itthon, a hagyományos méltatlankodás. Mi az, h nem mehetek akárhová, akármikor? Mi az, h 3 órát csak az öregek vásárolhatnak? Minek nekik 3 óra? És miért pont akkor vásárolhatnak?

Ennek a Nessun dorma - áriának az átírását nem magyar szerző követte el, ahogy látom, egy az egyben lefordították. Így, rímet ne is keressünk benne.
László Boldizsár énekelve mutatta meg, h mivel tölti otthon az idejét( ezermesterkedés, játék a kutyával, házi munka). Még egy kis humort is belevitt az előadásba, - a nem szokott mosogatás közben megsérült.
Egy meglévő, sikeres mű szövegét átszinkronizálni, magyarítani, "megszentségteleníteni", - nem sűrűn, de elkövetik. Mindig valamilyen sokakat megszólító ügy érdekében. Ahogy most signore Puccini se venné rossz néven áriájának bevetését.
Edmond Dantes 2020 márc. 29. - 12:41:37 Előzmény Rojita
en bloc ... azaz ugy, ahogy van. Vagy ahogy a mondas tartja: a pokolba vezeto -esetunkben a koronavirust elkerulo- ut is joszandekkal van kikovezve. Amugy meg izles dolga.
Rojita 2020 márc. 28. - 18:47:12 Előzmény Edmond Dantes
Mi nem tetszik benne? Részletezd.
Edmond Dantes 2020 márc. 28. - 18:38:14
Mar lattam es meglehetosen izlestelennek tartom ezt a klipet meg akkor is, ha mindenki a sajat modjan es eszkozeivel igyekszik kifejezni magat vagy probal segiteni. Szerintem alaposan mellement.