Személy

Márkó Eszter

színész, rendező, író

Hozzászólások

Johann 2013 okt. 02. - 23:59:21
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem találom az összefüggést a meghivatkozott filmes fórum és Márkó Eszter személye (vagy az én korábbi hozzászólásom) között.
Johann 2013 okt. 01. - 10:52:13
A legfrissebb, Márkó Eszterrel kapcsolatos színházi élményemet írom most le. Múlt szombaton Szentendrén (a PMK-ban, Ivancsics Ilonáéknál) volt látható az általa rendezett Paraszt Dekameron. Igazán kár, hogy a port.hu mindezt nem tüntette fel. (Nem volt teljesen telt ház, ilyenkor óhatatlanul arra gondol az ember, hogy az a maradék néhány jegy is elment volna, ha még többen értesülhetnek az elõadásról...) Mindenesetre - ha jól látom - ez az elõadás megegyezik azzal, ami a József Attila Színházban folyamatosan mûsoron van ( http://www.jozsefattilaszinhaz.hu/eloadasok/paraszt-dekameron ), ott tehát még megtekinthetõ: legközelebb november 6-án lesz látható. Reméljük, ezt majd a port is feltünteti (és így itt, Márkó Eszter adatlapján is megjelenik).
Magáról az elõadásról már Ivancsics Ilona fórumában lelkesen megírtam a benyomásaimat: igazán mulatságos (tele nyelvi leleménnyel és vérbõ népi humorral), de szerencsére még ennél is jóval többet tud: a "látomásos" Dekameron-i eseménysort keretbefoglaló, fõként meglepõen hatásos állóképekbõl - és az elején nagyon szép énekekbõl - álló jelenetek jóval túlmutatnak a pajzán tréfákon, megadják az igazi katarzis átélésének a lehetõségét is.
Szívbõl gratulálok Márkó Eszternek és fiatal alkotótársainak!
Johann 2013 máj. 24. - 01:26:12
Ezúton is szeretném köszönetünket és elismerésünket kifejezni a pünkösdhétfõi beugrásért a Feketeszárú cseresznyébe! Sokunk nevében írom mindezt; talán mondhatom, hogy a teljes aznapi közönség nevében! Nem lehetett könnyû meghozni ezt a döntést (az idõ rövidségére való tekintettel); mi viszont egy kivételes élménnyel lettünk volna szegényebbek, ha Kocsis Judit sajnálatos rosszulléte miatt végül elmarad az elõadás. Õneki mielõbbi jobbulást kívánunk, Márkó Eszternek pedig még egyszer hálásan köszönjük!!!
(Jó volt látni az elõadás utáni vastaps alatt, hogy Nemcsák Károly egy külön csokorral jelezte, a színház vezetõsége sem feledkezett el az érdemrõl.)