Személy

Michael Sheen

színész, szereplő, producer
Született: 1969. február 5. (55 éves) (Wales, Newport, Gwent)

A walesi származású színész a Royal Academy of Drama Artson tanult, színházi szerepein túl a 2000-es években vált ismertté a mozinézők számára. Olyan produkciókban játszott, mint A királynő, a Frost/Nixon, vagy az Alkonyat-filmek.

  • Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (2006) - Legjobb férfi mellékszereplő: A királynő
  • BAFTA-díj (2007) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: A királynő
  • Golden Globe-díj (2014) - Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színész jelölés:

Hozzászólások

frenchbully jan. 08. 09:15:30
Üdv! Ahogy szinte mindenki:-), én is láttam vámpírként és vérfarkasként is, Mr. Sheen-t. Aro-ként jó volt hozzá Alföldi magyar hangja, együtt királyul hozták a karakter kedélyhullámzását, kiszámíthatatlanságát, szerintem. A Hihetetlen-ben pedig szuperul színészkedik, a szó nemvámpírosvérfarkasos értelmében! Persze az említetteknél jóval szélesebb a filmográfiája, csak én láttam kevés filmjét...
buncow jan. 07. 23:19:17 Előzmény buncow
Kate apja meghalt mikor ő még csak 5 éves volt, ez lehet a magyarázat, idősebb, stabil férfira vágyott gondolom. Na mindegy, vannak furcsaságok az életben.
buncow jan. 07. 22:54:30
Nagyon irritáló feje van, valahogy mégis jó filmekben köt ki, pedig nem egy nagy színész szerintem, nem láttam még tőle hatalmas nagy alakítást. Felhúztam a szemöldököm mikor kiderült, hogy ő volt Lucian, nem tudtam miért idegesít az a karakter, nem lehetett komolyan venni a keménykedését ezzel a tacskó fejjel. Ma pedig a plafonig húztam a szemöldököm, mikor megtudtam, hogy gyereke van Kate Beckinsaletől, mi a fsz. Az egyik legjobb nő a világon, hogy jött össze ezzel a se íze se bűze csávóval. Gondolom az a fajta ultra pozitív személyiség, mindig vigyorog mint a tejbetök, ezt pedig szeretik a lányok, de akkor is, biztos van valami extra hozzávalója, nemesi felmenők vagy valami.
lajos.dezsi@t-online.hu 2016 márc. 27. - 13:24:49
Játszott a Kingdom of Heaven-ben is. Õ vol a pap, akit az elején megöltek.
mushi 2011 dec. 31. - 22:37:12
Nem is gondoltam volna, hogy õ volt Aro az alkonyat filmekben, csak most néztem egy filmjét, aztán utána lecsekkoltam imdb-n. A film egyébként Beautiful Boy, az itteni listában nem találtam, pedig eléggé odatesz..
A pasi amúgy nagyon tehetséges, és ahogy nézem, kb mindent el tud játszani vámpírtól kezdve Tony Blairig.. :D
mulao 2010 máj. 06. - 17:37:13
Az Alkonyat vámpírjaként nekem is tetszett, és egész jól is néz ki.:) Nem vámpírnak sminkelve tetszik külsõre.
Sok filmben szerepelt még, nekem az Újholdból maradt meg leginkább bennem.
10/10
Szívkirálylányka 2010 máj. 06. - 17:11:04 10/10
Furcsa, hogy még ezt a topikot senki sem indította el. Szerintem nagyszerû színész. Az Alkonyatban vámpírt, az Underworldben vérfarkast alakít. Két ellentétes faj. Kíváncsi vagyok az új filmjére is,remélem ott is nagyon jól szerepel.