Színház

A Mester és Margarita

színpadi játék, 2 felvonás, 205 perc, magyar, 2005.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Ki állítja, hogy nincs a földön igaz, hűséges szerelem? Megérdemelné, hogy kitépjék a hazug nyelvét. Utánunk, csak utánunk, majd mi mutatunk neki ilyen szerelmet!
Margarita különben azt mondta, azért indult el aznap a sárga virággal, hogy a Mester végre rátaláljon. Ha ez nem történik meg, akkor megmérgezte volna magát. A szerelem úgy termett közöttük, mint ahogy gyilkos pattan elő a szűk sikátorban, és megsebezte mindkettőjüket. Margarita később még azt is állította, hogy nem így történt, mert már régesrég szerették egymást, amikor még nem is ismerték, nem is látták egymást.
Csodák igenis vannak, és mindenki részesülhet bennük, aki ellátogat a Nemzeti Színházba. Megbizonyosodhat arról, hogy a leírt szó soha nem semmisül meg, hogy amire a legjobban vágyunk, beteljesül, legfeljebb egy másik dimenzióban, sőt a gravitáció igenis leküzdhető.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. április 1., Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Karolka 2009 máj. 10. - 01:10:03
Én olvastam a könyvet! Hatalmas! De egy színpadi játék ebbõl veszélyes... mindenki mást ragad ki belõle! El tudom képzelni, hogy nem mindenkinek tetszik.
villikukka 2009 febr. 09. - 01:30:24
Nekem egyátalán nem tetszett. Nem volt kifejezetten pocsék, valóban voltak jó alakítások, de a rendezés, a díszletek és jelmezek kuszasága, a táncjelenetek szerintem sokkal inkább elvettek a darabból, és elkenték a könyv, a történet abszurd és ironikus oldalát és humorát. Szerintem kár volt ennyi sallangot pakolni ilyen remek színészekre és egy ilyen típusú mûre.

És ha már ennyi 'speciális effektet' felhasználtak, igazán repülhetett volna Margarita, legalább egy picit. (:
Gabriella54 2008 dec. 16. - 00:48:41 Előzmény Obránszky Ármin
A Margaritát játszó hölgyet Szabó Mártának hívják - nem azért, de igazán utánanézhettél volna!
Az elõadás legjobbja szerintem László Zsolt és Blaskó Péter, nem is akarok kettejük között különbséget tenni!
matyaskir 2008 dec. 06. - 18:53:24
Tegnap láttam a Nemzetiben. Nagyon jó!

De miért voltak rohamrendõrnek öltöztetve a római katonák?
Obránszky Ármin 2008 dec. 06. - 01:51:21
Tényleg meglepõen jól sikerült színpadra állítása ennek az ilyen szempontból szinte kivitelezhetetlennek látszó regénynek! Szász ráérzett a regény hangulatára, kihasználta a Nemzeti nyújtott egyedülálló lehetõségeket. Nagyon jó érzékkel nyúltak a szöveghez is, meghagytak mindent, amit vétek lett volna kihagyni. A színészek közül Benedek és fõleg László Zsolt voltak kiemelkedõek, a Margaritát játszó hölgy viszont olykor rendesen túljátszotta a szerepét. Néhol kicsit soknak éreztem a "modern" elemeket is, de az összhatás kárpótolt ezért a kis kellemetlenségért. A lágymányosis poénon akármikor eszembejut mindig felnevetek! :-)
Profi, eredeti, egy élmény!
Kattrin 2008 aug. 14. - 10:42:55
Én is láttam a Nemzeti Színházban. Nagyon jó volt, nem csalódtam.
danab1 2007 dec. 02. - 14:05:28 Előzmény Szaki_66
Én még tavasszal láttam. Szerintem is remek darab volt! Én mondjuk a könyvnek is nagy rajongója vagyok, és nem könnyû feladat színpadra állítani. De szerintem a Nemzeti Színház mûvészeinek bravúrosan sikerült. A leginkább László Zsolt alakítása tetszett, de igazság szerint mindenki kitett magáért.
A modern hangvétel pedig valóban inkább használt, mint ártott neki.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a könyvet!
Szaki_66 2007 nov. 16. - 14:25:09
Tegnap láttam a darabot, és számomra nagy élmény volt. A modern rendezés ebben a darabban támogatta a történések abszurditását.