A vasárnap Margójára

Előfordult olykor, hogy betűtengerbe folytotta magát a hétvége, s most ismét felülreprezentáljuk az irodalmat, mert mindig csak a zene. A vasárnapi séta a Városmajorba vezessen, ahol az irodalmat éltetik mindenfajta formájában. Nyugalom, lesz zenés és filmes változatban is! A Városliget sem kevésbé barátságtalanul várja a szórakozni vágyó hétvégieket, itt a borszeretet fordul ki magából, zenébe befelé. A többi helyen a szokásos.

Napfényes Fesztivál 2022

RAM Színház, június 12., 9:00

Napfényes Fesztivál egy 19 éve elindított eseménysorozat a testi egészség, a lelki egyensúly és a szellemi kiteljesedés jegyében. Neves előadókkal, testi és lelki egészséget megcélzó workshopokkal és természetgyógyászati konzultációkkal támogatják érdeklődőket az útkeresésben és a harmonikus élet megvalósításában.

Generali Gyerek Sziget 2022

Hajógyári sziget, június 12., 10:00

A Sziget újra elhozza idén júniusban három hétvégén keresztül a Generali Gyerek Szigetet,  Magyarország legnagyobb családi fesztiválját - 2022. június 4-5-6., 11-12. és 18-19. a Hajógyári-szigeten! A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal. 

Júniusi LemezPiac - Budapesti Lemezbörze

A legnagyobb hazai lemezbörze a DISCOGS együttműködésével! Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb.    

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, június 12., 11:00, 13:00, 15:00, 17:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.        

Városliget, június 12., 14:00

Alig élvezzük ki a tavaszi napsütés simogató melegét, az ébredő természet csodáit, a nyár máris itt lesz és türelmetlenül kopogtat a küszöbön. Nincs is jobb alkalom egy kis bemelegítésre, mint a főváros szívében lüktető Városliget ikonikussá vált, nyár eleji óriás kerti partija, a Rosalia Fesztivál, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, június 12., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.    

Márton László: A kárpótlás

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 12., 15:30

A regény hőse, Por Zsolt gazdaságtörténész valamikor a közelmúltban egy közjegyzőtől értesítést kap, amely szerint „életvesztés miatt” kárpótlás jár neki. Akit 1944-ben elhurcoltak és meggyilkoltak, egy kisfiú volt, Por Zsolt apjának öccse. Azon túlmenően, hogy „életét vesztette”, semmit sem tudunk meg róla, rajta keresztül viszont felidéződik egy többszörösen traumatizált család: a szülők, az apai nagynéni, az anyai nagymama és a regényhős húga.  

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! A 6. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó  orrteraszára. 

A Totem Tribe is dokkol a Turbinában és egy nappali eseményre és invitálja Kora-t házigazdának egyenesen Montrealból. Hangzásvilága ötvözi a világzenét jellegzetes deep- és progressive house zenékkel. Produceri munkája mellett játszik klasszikus zongorán és dobon is. 2016-os debütálása óta a szcéna neves művészeivel a világ számos klubjában letette névjegyét.     

Borbély Szilárd: Halotti Pompa

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 12., 19:00

Borbély Szilárd életműsorozatában 2022-ben két verseskötet jelent meg a Jelenkor Kiadó  gondozásában: a posztumusz Bukolikatájban és az először 2004-ben publikált Halotti Pompa. A két kötet verseiből most kortárs írók és költők olvasnak fel, a versek között Borsik Miklós és Sirokai Mátyás zenél.  

A Vintage Dolls zenekar 2017 tavaszán alakult meg az 1930-as és ‘40-es évek népszerű vokál trióinak mintájára. Az autentikus swing formációt egy jazz quintet kíséri. Előadásaikon a korra jellemző zenei világot és a megjelenésbeli elemeket ötvözve hozzák a hallgatóságot közelebb ehhez a régi, de reneszánszát élő stílushoz.    

Bereményi kalapja - PREMIER

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 12., 20:00

A Magyar Copperfield szerzője, a Libri irodalmi díjas Bereményi Géza íróként és filmkészítőként is több generáció életérzését összegző művek szerzője. Először Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival, később a filmrendezéseivel. A róla készült egész portréfilmben Tóth Barnabás kíséri-kérdezi heteken át Bereményit, nemcsak úgy, mint fiatalabb rendező-kolléga, hanem úgy is, mint egykori gyerekszínész, aki 35 éve a gyerek Bereményit alakította az Eldorádóban.

Skeletal Remains (US) I Havária

Robot, június 12., 20:00

A CPB és a Robot bemutat!: SKELETAL REMAINS (US), HAVÁRIA  

On The Beach 2 || Summer Madness 

OTL proudly presents: On The Beach 2: Summer Madness / #1 trap & new wave rap label in Hungary