Ganxsta Zolee polgármesterként akciócsoportban megy előre, nem hátra

Mintha a való életben is hasonló dolgok történnének. Nézzük, mekkora aktuálpolitikai paródia a Keresztanyu!?

Az RTL Klub napi sorozata elég jó számokat produkál, plusz a Port.hu olvasói szerint is ez volt 2021 Legjobb fikciós sorozata, szóval mindenképp megér 49 percet a Keresztanyu a hétköznap estéből. Mivel az utóbbi időben mondhatni megedződtem a szappanoperákból, ezért nem tűnt nagy kunsztnak becsatlakozni csak úgy, minden előzetes felkészülés nélkül a 4. évad 19. részébe. Tévedtem, mert az epizód elején bedobott az előző részekben történt felzárkóztatóval sem állt össze közel egy óra elteltével, hogy miként és hogyan érnek össze a szálak. És azzal nem nagyon mentegethetem magam, hogy ez a műsor nem nekem készül, mert, ha szigorúan az életkort nézzük, akkor a korombeli, 18-49 év közti férfiak és nők elég erősen rajta vannak Makkosszállás történetén. De mondjuk ezen az alapon a tévénézettség a Város vs Vidék című műsort is igazolja, amiből nekem speciel 16 perc 59 másodperc is bőven elég volt. (Kiakadt a suttyóságmérő a TV2-től)

Nagyon darabos

Számomra azért nehezen befogadható a Keresztanyu, mert rommá van tagolva, rossz a flow, miközben a vibe meg ott van. Egy rész nagyjából 5-6 jelenetből áll, de ezek teljesen szét vannak darabolva, meg vannak akasztva, el vannak nyújtva az indokolatlan és súlytalan dramaturgiailag feszültnek szánt pillanatokkal. 

Van itt minden, mint a búcsúban

De tényleg, kapunk egy szolidan (akárhányadik unokatestvéri rokoni viszonyból származó) vérfertőző szerelmi szálat, ami épp egy terhességgel súlyosbodik; valami bonyolult katolikus simlis misszió is akad, amiben szent csontváz csempészésén ügyködnek inkább kevesebb sikerrel; a rendőrségen meg épp a saját fiának falazó rangidős tiszt adja le a szolgálati fegyvert és a jelvényt. Ez persze ennél sokkal bonyolultabb. Még szerencse, hogy van egy üde színfoltja is a sok komolyságnak, amit Ganxsta Zolee szállít.

Akciócsoport

- hangzik el a makkosszállási polgármester szájából, amikor úgy dönt, hogy rövid időre felhagy azzal a főnöki időtöltésével, hogy asztalra feltett lábakkal ülve a székben gitározik, és inkább a nép segítségére sietve alapít egy rettenthetetlen, mindenre elszánt csapatot, benne a legprofibb embereivel, hogy megoldják a lakók legégetőbb problémáját, hogy elkapják, sőt, MEGÁLLÍTSÁK a Makkosszállási Rémet.

Forrás: RTL Klub

 

Lehajolni sem kell az aktuálpolitikai utalásért, hisz talán mindenki tudja, hogy ki az, aki előszeretettel verbuvál akciócsoportokat minden probléma megoldására. Ha így nézzük, akkor Ganxsta Zolee tökéletesen hozza azt a bizonyos karaktert, aki főnökként ott van, igyekszik csinálni valamit, de csak látványosan magyaráz, kényszeres mozdulatokkal hadonászik. De látjuk bevetés közben is, hisz veszik a kamerák, csak itt a polgármesterről kiderül, hogy alkalmatlan, sőt, AL-KAL-MAT-LAN, hisz nem tudja elkapni a rémet, sőt, kicsit talán még be is szarik tőle a sötétben. Valóságban ez soha nem derülhetne ki egy igazi akciócsoport vezetőjéről. 

Persze nem biztos, hogy van ebben a mini történetben, ebben az egyszeri szóhasználatban ennyi, de ha nincs, akkor csak egy nagyon egyszerű kis mellékszálat kapunk, amiben egy bumerángos csajt kerget három pipogya alak.