Kispénteki programok

Csütörtökön főként a kulturális programok kerülnek előtérbe: számos színházi előadáson, koncerten is kikapcsolódhattok, színesebbé téve a szürke napokat.

Nyúl Péter

Budapest Bábszínház, január 13., 10h

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. 

A boldog herceg

Kolibri Fészek, január 13., 10.30h

...és az úr felvitte magához angyalaival a két legfontosabb dolgot a földről: a halott kisfecskét és a megrepedt ólomszívet. A boldog herceg örökre elhagyta talapzatát. Egy beteg kisgyermek meggyógyult, egy drámaíró megírta a drámáját, a gyufaárus kislányt nem verte el az apja. Olyan mintha karácsony lenne.

Lélek és művészet-esti beszélgetőkör-Az önbizalomról Frida Kahlo művészetén keresztül

Esernyős, január 13., 18h

"Találkozás önmagammal egy híres képzőművész életútján és alkotásain keresztül." Vezeti: Jankó Judit művészeti újságíró, pszichológus, art coach.

József és a színes szélesvásznú álomkabát

Madách Színház, január 13., 19h

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Takács-Nagy Gábor, km.: Sergei Babayan (zongora)

Zeneakadémia, január 13., 19h

„Sergei Babayan-t különlegesen szoros szálak fűzik Rachmaninov zenéjéhez. Első önálló CD albumán csupa Rachmaninov darabot játszik… A hangok vad mámora helyett átlátszóvá teszi a zenét. Elválasztja Rachmaninov zenéjének rétegeit, felmutatja a zene áradatában alig észrevehető kis formákat. Úgy játssza R. műveit, mintha a zongora egy egész zenekar lenne, ő pedig egyszemélyben szólista és karmester… Dinamikai skálája szinte végtelen” – így jellemzik a méltatók a hangverseny szólistájának játékát.

Az ügynök halála

Örkény István Színház, január 13., 19h

Willy Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük. Az álmok álmok maradtak - és felfalták a maradék jövőt.

XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál B műsor

Fővárosi Nagycirkusz, január 13., 19h

Az első budapesti cirkuszfesztivált 21 évvel ezelőtt, 1996-ban rendezték meg, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakembereinek koncepciója és előválogatása eredményeképp nemsokára a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közé emelkedett: Monte Carlo, Latina, Moszkva mellett Budapest is komoly cirkuszművészeti találkozóhely lett.

Recirquel: Solus Amor

Müpa - Fesztivál Színház , január 13., 19h

A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális légi táncelőadás, amelyben az új cirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc egyesül. 

ék Évnyitó // vendég: YZZO

Dürer Kert , január 13., 19h

★ ék ★: Képzeld el milyen érzés lehet súlytalanul lebegni a félhomályban egy erdő közepén. Az érzést mikor rájössz milyen kicsi vagy a világ legnagyobb hegyei mellett állva... ★ YZZO ★:
A budakeszi bázisú, az underground szcéna jeles zenészeiből verbuválódott YZZO zenekar 2021-ben adta ki első nagylemezét.

Valódi hamisítvány

Belvárosi Színház , január 13., 19h

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek mint Hernádi Judit és Kern András.

A jegyzőkönyv

Átrium, január 13., 19.30h

"A kisvárosi önkormányzat közgyűlésén vagyunk. Kik parkolnak közel a bejárathoz? Mi lesz az Örökségfesztivál sorsa? És miért nem készült még el a múlt heti jegyzőkönyv? És a szökőkúttal mi van? Meg az indiánokkal...?"

Végszó

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, január 13., 19.30h

Michael McKeever darabjának szereplői harcolnak egymással, a véleményekkel, a kritikákkal, az intrikákkal, de főként az érzelmekért, a szeretetért küzdenek, hogy végre megtudják egymástól: szüksége van-e még rájuk a családnak. Aztán a valós életből hirtelen belekerülünk a Lear király közepébe…

Az Űrlénykirály zenekara - Lemezbemutató

Gödör, január 13., 20h

A Pólód közepén című lemezen a szövegek egyszerű eleganciája tökéletes harmóniában van az énekelhető, fülbemászó dallamvilággal. Nincsen túlcicomázva, a kevesebb pedig ez esetben is több.

Horváth Tojás Gábor Trio

IF Cafe, január 13., 20h

A Trió, főként Gábor saját szerzeményeit játssza. Hangzásukat akusztikus jazzként definiálják amelybe finoman csempésznek bele egyéb zenei stílusokat: filmzenét, popot népzenét, és egy kis klasszikus zenét is. Közreműködik: Horváth „Tojás” Gábor (zongora), Horváth Balázs (nagybőgő), Gálfi Attila (dob).

The inside of a tone - Mikrotonális kompozíciók: Phill Niblock (US), Nikolaus Gerszewski (DE), Bolcsó Bálint

Három Holló Kávéház, január 13., 20h

A koncert az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2022 programja. 

Szerb szilveszter: Babra + Poklade + Djordje Davidović (SRB)

Fonó Budai Zeneház, január 13., 20h

A Fonó az idei évet is a szerb ünnepkörnek megfelelő szilveszteri mulatsággal nyitja január 13-án. Az idei fellépők között a Babra Zenekar és a Poklade mellett szerb vendégművészt is köszönthetünk Djordje Davidovic harmonikaművész személyében.

Zsidó Jazz Fesztivál: Baló Sámuel Quartet

Budapest Jazz Club, január 13., 20h

Erre az estére a zenekarvezető saját kompozíciói mellé a hardbop és a modális jazz világából is válogat néhány ismert szerzeményt. A formáció célja a számok kibontakozása során az energikusság, folytonosság és lendületesség fenntartása. Közreműködik: Baló Sámuel (zongora), Varga Dániel (szaxofon), Gyányi Marcell (bőgő), Baló István (dob).

Chris Devil Trió - Tíz év

BMC - Opus Jazz Club, január 13., 20h

Tíz éves fennállását ünnepli a Chris Devil Trio az Opus Jazz Club színpadán! A koncerten a trió tagjain kívül fellép Borbély Mihály szaxofonos és Gotthárd Mihály gitáros is. Közreműködik: Ördög Krisztián (fúvós hangszerek), Paczári Viktor (basszusgitár, effektek), Serei Dániel (dob, ütőhangszerek), vendégek: Borbély Mihály (szaxofonok), Gotthárd Mihály (gitár).