Nincs baj, drágám: a köpés-gate folytatódik

Leköpte vagy nem köpte le Harry Styles zenész-színész Olivia Wilde filmjének velencei premierjén kollégáját, Chris Pine-t a nézőtéren? – ez itt a kérdés, ami megoldódni látszik.

Ahogy arról a témát alaposan kiveséző cikkünkben már beszámoltunk, botrány botrányt követ a színészből lett rendező, Olivia Wilde új filmje, a Nincs baj, drágám című utópisztikus thriller kapcsán, melyek egy része a jelenleg is zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon robbant. Az egyik legforróbb balhé mindenképpen az, hogy egy virálissá vált videón

mintha az lenne látható, hogy az alkotás férfi főszereplője, Harry Styles egy határozott mozdulattal leköpi kollégáját, Chris Pine-t.


A felvétel persze nem közvetlen közelről készült, így maga a köpet például nem látszik rajta tisztán, csupán a gyanús mozdulat (ami közben egy sziszegő hang is hallható), mintha Styles sercintene egyet a másik színész ölébe, majd Pine hitetlenkedő arckifejezése. Ha ezzel az előfeltevéssel nézzük a videót, körítve azzal a botrányos háttérrel, ami már sajnos hozzátapadt a filmhez és résztvevőihez, tényleg reálisnak tűnik a köpködés. Azóta azonban többen is más megvilágításba helyezték a történteket.


Egy Harry Styles-rajongói oldal például lelassította a videót, így jól látható rajta, hogy az állítólagos sercintés idején a sztár szája végig csukva volt (a rajongók egyébként nagyon bájos módon a „Harry ártatlan” mondattal kísérve osztották meg a felvételt). Egy másik Twitter-felhasználó pedig arra mutatott rá, hogy

Chris Pine nem azért vágott olyan hitetlenkedő arcot, mert Styles leköpte,

hanem mert egész addig nem tudta, hol van a napszemüvege, és amikor lepillantott az ölébe, meglátta, hogy végig ott volt a széken a két lába között.


Ezt a teóriát erősítette meg egy szemtanú, egy Panti Bliss nevű ír transzvesztita előadóművész is, aki egy komplett idővonallal állt elő. Szerinte az történt, hogy a színész kezében volt egy toll, amit lerakott a székére,

aztán meglátta, hogy már ott van a napszemüvege is, amit egész addig keresett; és amikor megpillantotta, rájött, milyen hülye is volt addig, hogy nem találta.

Ezek az érzelmek vonulnak végig Pine arcán, nem pedig a köpés miatt érzett hitetlenkedés.

Végül pedig az érintett, Chris Pine szóvivője is úgy érezte, meg kell szólalnia az ügyben. „Nevetséges ez a történet: puszta kitaláció, ezenkívül

egy online érzékcsalódás következménye, ami nagyon becsapósan ostoba spekulációkra adott lehetőséget.

De tisztázzuk a helyzetet: Harry Styles nem köpte le Chris Pine-t. Kölcsönös tiszteleten kívül semmi más nincs e között a két férfi között, és minden más sugalmazás csupán otromba kísérlet, hogy drámát szítsanak ott is, ahol nincs” – szögezte le a sajtós.


(via Uproxx, Variety)


Nyitókép (Styles, Gemma Chan, Pine és Wilde a premieren) forrása: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images.