Pünkösdi programok

Ha az időjárás megengedi, töltsük az ünnepnapot a szabadban, főleg a Rómain és a Skanzenben, ahol remek programok várják a családokat. Aki tánc- vagy filmművészetre vágyik, a Müpában megtalálja a számítását, a zenerajongóknak meg főleg jazzel kedveskednek a megszokott helyeken.

MIAMOR PÜNKÖSD | A RÓMAI-PARTON!

Miamor Római, május 18-20.

Menj Te is a Római-partra a pünkösdi hétvégén, nem bánod meg! Kicsiket és nagyokat is várnak!

Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), május 19-20.

2024. május 19–20. között idén 13. alkalommal rendezik meg a Pünkösdi Örökség Ünnepez, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozóját a szentendrei Skanzenben. Idén a kézműves hagyományokat gyakorló közösségek kerülnek fókuszba. A pünkösd két napján zajló rendezvény bepillantást enged a közösségek színes hagyományaiba. A program során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben.

Müpa Filmklub: Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Müpa (Előadóterem), május 20., 17:00

Az eleje kedves, de unalmas. Egy zeneszám erejéig (Si tu vois ma mère) nézegethetjük Párizst - mint alkalmi turisták. Aztán a főcím alatt - képen kívül - egy romantikus amerikai fiatalember és lényegesen gyakorlatiasabb menyasszonya beszélgetnek Párizsról. Lesz ebből valami? De még mennyire! Az Éjfélkor Párizsban Woody Allen egyik legmulatságosabb filmje.

Recirquel: Solus Amor

Müpa - Fesztivál Színház, május 20., 19:00

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális légi táncelőadás, amelyben az új cirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc egyesül. Az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiát megidéző produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Wolves in the Throne Room • Gaerea • Mortiferum

Analog Music Hall, május 20., 19:30

Atmoszférikus black metal utazás a Wolves in the Throne Roommal. A Wolves in the Throne Room igazi mesterei a különleges hangulatú black metal daloknak. A zenekar koncertjein is igyekszik  megteremteni egy olyan hangulatot, mintha valamilyen ősi rítuson vennék részt. Új, Crypt of Ancestral Knowledge című friss kislemezük is ezt a szellemiséget hordozza, amelyet május 20-án bemutatnak az Analog Music Hallban a Mortiferum és a Gaerea társaságában.

Seventeen Big Band

Budapest Jazz Club, május 20., 20:00

A Seventeen Big Band 2000 decemberében alakult. Az évente megrendezett Budapesti Big Band Fesztivál állandó résztvevői, ahol 2017 őszén az „A” kategóriában kiemelt arany fokozatot értek el. Műsorukban számtalan stílus megtalálható, többek között swing, mambo, rock, funky, filmzenék, musical feldolgozások és a hagyományos jazz standard átiratok.

Tóth Sándor - Eichinger Tibor Quartet

IF Cafe, május 20., 20:00

Tóth Sándor sax, Eichinger Tibor guitar, Eged Márton bass, Madai Zsolt drums