Szombati programajánló

Hidegnek ígérkezik a hétvége, de ez ne riassza el a programozókat! Ráadásul elkezdődik a karácsonyt váró és idéző Adventi forgatag is, amit idén a Várkert Bazár nyit meg. Szombatunk az időutazás jegyében telik majd, amennyiben ellátogathatunk a reformkorba, majd 30 évvel ezelőttre, a hard rock korszakába. Akinek ez sem elég, a '80-as évek házibulijait idézheti meg, megfejelve szintén a korszak legendás zenekarával, a Balatonnal.

Advent a Várkert Bazárban - 2023

Várkert Bazár, november 25-január 1.

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Az ünnepi kulturális kínálatban nagyszabású koncertekkel, hangulatos iparművészeti vásárral és családi programokkal várják a közönséget. Az esti programok előtt a fellépőkkel közösen gyújthatjátok meg az adventi koszorú egy-egy gyertyáját és néhány ünnepi gondolat megfogalmazása teszi meghitté az adventi várakozást.

Reformkori családi délután

Várkert Bazár, november 25., 14:00

Milyen volt az élet 200 évvel ezelőtt? A Mare Temporis előadói segítségével most életre kelnek a reformkor alakjai. 14:00 és 18:00 óra között az élő történelmi játszóházban kézzelfogható tárgyak és interaktív játékok segítségével betekintést nyerhettek a korabeli szépségápolás, divat, öltözködés, szerencsejáték, társadalom, irodalom, gasztronómia világába, de izgalmas titkokat tudhattok meg az úriemberek időtöltéseiről és a nemzetőrökről is.

Rembrandt

Várkert Bazár, november 25., 18:00

Minden Rembrandt-kiállítást nagy várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat, mely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre, felülmúlja az eddigieket. A film rendezője kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott mindkét galériához, így a film nem csupán a kiállítást dokumentálja, hanem egyidejűleg nyomon követi Rembrandt életét is e világhírű intézmények segítségével.

OTL 45 ◼️ ekhoe + friends

Akvárium Klub, november 25., 18:00

Az Ibbi Academy-n doktorált, Ekhoe újra visszatér az Akvárium Klub NagyHall színpadára, barátaival és zenésztársaival kiegészülve. Az Academy két professzora Valter és Szalai azaz, az Ibbigang is fellép az este. Kain, aki nem rég droppolt egy újabb kislemezt (Odalent), és Susa is helyet kapnak a színpadon, akik a idei EP-jük (23’ Cowboys) óta rendszeresen együtt nyomják a bulikat. Továbbá az este Highbaby is bemutatja legújabb EP-jét (biPolar) amin szintén közreműködik Ekhoe, Kain és Susa is. A DJ pult mögött a Plug Bros, azaz Slowgod és Shybalenci gondoskodik a jó hangulatról.

Moby Dick - Nevergreen - Senki

Barba Negra (Blue Stage), november 25., 18:30

November 25-én a nagysikerű miskolci produkció után, kibővített formában, látványos show-val, Budapesten is a Johannita Lovagok közreműködésével támadnak a Keresztes vitézek! Vendégek a hardcore legenda AMD és egy új tehetséges csapat a Senki zenekar.

HELMET

Analog Music Hall, november 25., 19:00

MA Helmet novemberben ismét Budapesten játszik. Page Hamilton már többször is kinyilatkoztatta, Budapest az egyik kedvenc városa, így már-már természetesnek mondható, hogy az őszi európai turnéból most sem marad ki Budapest. A Helmet november 25-én tér vissza új lemezével az Analog Music Hallba.

Stubborn búcsúkoncert, The Sgoutern Oracle, Informer, Hitori

Dürer Kert (Nagyterem), november 25., 19:00

Eljött a búcsú ideje, DE nagyon fontos, hogy egy nagy ünnepként szeretnék ezt a 15 csodás évet lezárni, így szomorkodásra semmi ok. A Dürer Kert nagytermében nagyon sok mindennel készülnek, Ti pedig úgy készüljetek, hogy minden hangra és stagedivera szükség lesz, szóval adjátok meg a módját! Az este folyamán veletek tart még három remek zenekar, a The Southern Oracle az Informer és a Hitori.

Jazzbois

Akvárium Klub, november 25., 20:00

November 25-ikén egy speciális audio vizuális élménnyel zárja a zenekar a 2023-as szezonját. A gitárral és perkusszív hangszerekkel kibővült zenei vendégek mellett először itt debütál a 'Higher Dimension String Quartet'.

Cry Free (Deep Purple Cover Band) · Come Hell or High Water 30

Muzikum Klub & Bisztró, november 25., 20:00

Idén 30 esztendeje, hogy a botrányhős Ritchie Blackmore viharos körülmények között végképp távozott a Deep Purple zenekarból. Az utolsó közös turné azonban – talán éppen a feszültségek miatt – a muzikalitás legmagasabb szintjét hozta. Az ennek emléket állító koncertfilm legendás ereklye a rajongók körében, ezért programját a Cry Free zenekar teljes terjedelmében újra színpadra állítja! Különleges vendég: Silver Rust

Házibuli

FÉM Arts & Café, november 25., 20:00

Mindenki volt fiatal, de kevesebben voltak ötvenesek. Ma visszarepítenek mindenkit a korosztályból azokba évekbe, amikor készülődött a rendszerváltás, amikor ismerkedtünk a Nyugattal, amikor minden csoda megtörtént. Mentekk táncolni, ötvenesek? A hetvenes-, nyolcvanas-, kilencvenes évek legjobb zenéivel nosztalgiáznak!A vendégeket a Fame Arts & Café kávézó változatos kínálata és tűzforró táncparkett várja.

BALATON klubkoncert és Cseh-Víg album vásár

Hunnia Art Bisztró, november 25., 21:00

Töretlenül folytatódik a BALATON KLUB a Hunniában. A szólógitárt ezen az estén is Bujdosó János (EK) pengeti!!! Mint mindig, érdemes lesz eljönni, főleg, ha szeretnéd megvenni, dedikáltatni a napokban megjelenő Cseh-Víg című tripla LP-t.

Sterbinszky Birthday All Night Long

Akvárium Klub (NagyHall), november 25., 23:00

Nagy szeretettel vár Titeket Sterbinszky a BIRTHDAY #allnightlong szülinapi szettjével az Akvárium Klubban, ezúttal a NagyHallban! Jegyek a készlet erejéig elérhetők a Cooltixnél.