A Trónok harca Tyrionja Jézusnak képzeli magát

Komplexusa leküzdésében pedig nem más segíti Peter Dinklaget-et, mint az örökifjú Richard Gere. Nézd meg a Three Christs előzetesét!

Az igaz történeten alapuló mozi 1959-ben játszódik, amikor egy Alan Stone nevű pszichiáter (őt játssza Richard Gere, de az orvos eredeti nevét a film kedvéért megváltoztatták) egy Ypsilanti nevű elmegyógyintézetbe érkezik, azzal az elgondolással, hogy a skizofréniában szenvedő betegeket elzárás és elektrosokk-terápia helyett empátiával és megértéssel kell kezelni.

Hogy elméletét bebizonyítsa, a doktor egy igen különös és elég nagy kihívást jelentő esettel kezdi pályafutását új intézetében: három olyan férfit bíznak rá, Josephet (Peter Dinklage), Leont (Walton Goggins) és Clyde-ot (Bradley Whitford), akik mind Jézus Krisztusnak hiszik magukat.

A film alapjául az eredeti pszichiáter, dr. Milton Rokeach The Three Christs of Ypsilanti című, 1964-ben született tanulmánya szolgált. Rokeachnak egyébként az volt a módszere, hogy szembesítette egymással „a három Krisztust”, hátha így eléri náluk, hogy megszabaduljanak a téveszméiktől. Az ötletet az orvos a Harper's Magazine egy cikkéből vette, ami arról számolt be, hogy két nő Szűz Máriának képzelte magát, ám amikor szobatársak lettek a pszichiátrián, az egyikük hamarosan felgyógyult, és távozhatott a kórházból.

A fenti előzetes alapján megrázó és megható filmélményben lesz részük a Three Christs nézőinek, amely film egyébként jövő januárban közel három év után jut el a közönséghez, hiszen már 2017-ben elkészült, ám akkor még csak a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A Three Christsot Jon Avnet (Sült, zöld paradicsom, A hírek szerelmesei, Vörös sarok) rendezte, és a felsorolt színészeken kívül játszik benne a szintén a Trónok harcából ismert Charlotte Hope (Myranda, Ramsay Bolton szeretője) és a Vészhelyzet sztárja, Julianna Margulies is.


(via Movieweb)