Botrányok közepette zajlott az Aquaman 2. forgatása

Szaftos részletekről rántja le a leplet a Variety oknyomozó riportja, ami részben a Johnny Depp által Amber Heard ellen indított tavalyi bulvárper eddig elzárt iratanyagán alapul.

A szakmai lap riportja szerint ugyanazon a napon, amikor a stúdió szeptember közepén nyilvánosságra hozta az Aquaman folytatásaként készült Aquaman és az elveszett királyság előzetesét (amiről itt írtunk korábban), felbukkantak a Redditen azok a bírósági iratok, amelyek bizonyítékként való benyújtásához a fent említett per során a bíró nem járult hozzá, de attól még iktatták őket, nemrég pedig lelkes rajongók kifizették az illetéket, hogy hozzájuk jussanak (a több ezer oldalnyi dokumentum egy részébe korábban már más rajongók is betekintést kértek, ahogy arról a Depp kontra Heard című netflixes dokuszériáról szóló cikkünkben is írtunk).

 

Az előzetes és visszásságai

Egyetlen másodpercre tűnik fel Amber Heard az Aquaman 2. előzetesében

Végre kijött egy trailer az idén decemberben érkező folytatáshoz, az Aquaman és az elveszett királysághoz. Vajon tényleg alig szerepel majd benne a botrányos Depp kontra Heard tárgyalás miatt kegyvesztetté vált színésznő?

Tovább


A frissen előkerült dokumentumok közül minden bizonnyal a színésznő és terapeutája között zajló ülések leirata a legizgalmasabb, ami ezúttal nem Depp és Heard toxikus kapcsolatának részleteit színezi tovább, hanem az Aquaman-folytatás forgatási körülményeit, amelyek a jelek szerint szintén elég botrányosak voltak. 2021-es üléseik folyamán Heard állítólag arról számolt be a terapeutájának, hogy

kollégája, Jason Momoa ki akarta rúgatni a filmből, ezenkívül többször részegen bukkant fel a forgatáson.

 

Olvasd el a Depp kontra Heard sorozatról írt elemzésünket!

Az 5 legnagyobb leleplezés a Netflix Depp kontra Heard dokusorozatából

A streamingóriás három, egyenként 48-50 perces epizódból álló dokumentumfilm-sorozatát annak is érdemes megnéznie, aki azt hiszi, mindent tud a nagy port kavart ügyről.

Tovább


A színésznő azt is elmesélte, hogy ezen felül Momoa azzal cukkolta, hogy Johnny Deppnek öltözve jelent meg.

„Még az a sok gyűrű is rajta volt”

– panaszkodott Amber Heard a terapeutájának. De Heard szavai szerint nem kizárólag a színész volt paraszt vele a közös munka során, hanem a filmet rendező James Wan is, aki állítólag páriaként bánt és emelt hangon beszélt vele, illetve letiltotta a szelfikről és arról, hogy bármit posztoljon a produkcióról, mert félt tőle, hogy a még zajló botrányos per hatására a személye miatt rossz sajtója lesz az Aquaman 2-nek.

Már 2018-ban, az Aquaman idején látszott a szívélyes viszony Heard és Momoa között. Forrás: Roy Rochlin / Getty Images


Arról egyébként Heard már korábban is panaszkodott, hogy a tárgyalás miatt durván visszavágtak a jeleneteiből, így alig szerepel a filmben (ezt látszik alátámasztani, hogy az említett, nemrég nyilvánosságra hozott trailerben a színésznő tényleg csak egyetlen másodperc erejéig villan fel). De a Variety értesülései szerint volt egy olyan szcenárió is, hogy a sztárt le akarták cserélni a második részben, mivel állítólag az első filmben nem működött a kémia közte és Jason Momoa között (ami a próbafelvételek során érdekes módon még nem szúrt szemet senkinek).


Az oknyomozó riport arra is utalást tesz, hogy Amber Heard kirúgását korábbi szeretője, Elon Musk, az extravagáns milliárdos akadályozta meg, aki fenyegető tartalmú leveleket küldött a stúdiónak. Ezekben az írásokban olyasmit helyezett kilátásba, hogy

felgyújtja az egész kócerájt, ha ki merik rúgni Heardöt.

Az állítások jó részét egyébként a DC és a forgatás néhány résztvevője cáfolta: szerintük Momoa sosem volt részeg a munka során, maximum egy sört ivott lazításként a nap végén, és nem utánozta Johnny Deppet az öltözködésével, hanem eleve, magától is bohém a stílusa.


(via Variety)