Jeff Bridges benne lenne egy Nagy Lebowski-folytatásban

Az Oscar-díjas színész nagyon örülne neki, ha a Coen testvérek meglepnék őt egy folytatással a kultfilm 25. évfordulója alkalmából.

Hihetetlen, de már 25 éve mutatták be Joel és Ethan Coen talán legnépszerűbb filmjét, A nagy Lebowskit, ami egészen valószínűtlen filmes hőssé avatta a Tökit és az őt megformáló Jeff Bridgest. A színész pedig az évforduló kapcsán elárulta, hogy kifejezetten szívesen bújna újra bele a karakter viharvert kardigánjába – egyetlen fontos feltétellel.

„Istenem! Ha a tesók is benne lennének, én szívesen mennék”

– nyilatkozta a színész a People magazinnak, „tesók” alatt természetesen a Coen fivéreket értve, akik nemcsak rendezték, hanem írták is a filmet, ezenkívül a producerek is ők voltak.

John Goodman és Jeff Bridges a filmben. Forrás: Budapest Film


„Ők azonban nagyon titokzatosak, és tele vannak meglepetésekkel. Sosem tudhatod, épp miben vannak, nyilván emiatt mondtam, hogy tele vannak meglepetéssel. De nem hiszem, hogy megcsinálnák a folytatást. De ahogy mondtam, tényleg tele vannak meglepetéssel, szóval talán most is meglepnek, és mégis elkészítik a második részt” – tette hozzá a színész, aki azt is elárulta, hogy a mai napig büszke rá, hogy a részese lehetett ennek az alkotásnak.

Technikailag egyébként készült már folytatás A nagy Lebowskihoz, pontosabban egy spinoff, amihez azonban nem volt köze sem Bridgesnek, sem a Coeneknek. A „főgonosz”, Jesus figurájára koncentráló 2019-es The Jesus Rollst ugyanis a karaktert megformáló John Turturro írta és rendezte. Töki ezenkívül ugyanabban az évben egy Super Bowl-os hirdetésben is visszatért. A két Coen egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy egyetlen filmjük van, amihez folytatást készítenének, Old Fink címmel: a magyarul Hollywoodi lidércnyomás címmel ismert Barton Fink.


(via Entertainment Weekly)