Liam Neeson megint forgatott egy bosszúállós filmet

A Cold Pursuit ugyanaz, mint az Elrabolva, csak most egy hókotró melós lő halomra mindenkit. Itt a trailer!

Liam Neeson tavaly ősszel ugyan meglebegtette, hogy nem vállal több akciófilmet, mert 60 felett a nézők már hiteltelennek fogják érezni őt akcióhősként, de végül meggondolta magát. És milyen jól tette! Épp egy hete adtunk hírt arról, hogy Honest Thief címmel hamarosan filmet forgat egy nyughatatlan bankrablóról, aki az utolsó nagy dobása során 7 millió dollárnyi szajrét akar megszerezni, ám pont abba a recepciósba szeret bele, aki a kiszemelt raktárházban dolgozik. Most pedig itt az első előzetes a legújabb filmjéhez, a jövő februárban mozikba kerülő Cold Pursuit című bosszútörténethez:

A film nagyjából ugyanaz, mint az Elrabolva, hiszen itt is amiatt ragad fegyvert a morcos Liam Neeson, mert a szemét maffiózók bántották a gyerekét! Csak itt most nem egy nyugdíjba vonult CIA-ügynököt alakít, hanem egy békés hókotró munkást, és nem a lányát rabolja el egy gonosz gengszterbanda, hanem drogtúladagolásban hal meg a fia. Érdekesség, hogy Cold Pursuit (kb. „Fagyos üldözés”) helyett korábban Hard Powder („Zord lőpor”) címen futott a film, ráadásul nem annyira új sztori, mert egy 2014-es norvég krimi remake-je. A mostani verziót viszont ugyanaz a Hans Petter Moland rendezi , aki az eredeti filmet, úgyhogy bizakodhatunk, csak nem rontja el.

Ezekben az egy kaptafára készülő Neeson-filmekben persze sosem a csavaros sztori volt a lényeg. Hanem hogy mennyire stílusosan tesz rendet a 66 éves sztár ott, ahol a korrupt rendőrök nem tudnak vagy nem akarnak a bűnösök nyomába eredni. Utoljára Charles Bronson volt ennyire ikonikus önbíráskodó a filmvilágban, nem véletlen, hogy annyi folytatást leforgatott az 1974-es Bosszúvágyhoz. (via Geektyrant)