Nem volt hajlandó bemutatni egy mozi Kevin Spacey új filmjét

A Control a szexuális zaklatással vádolt sztár első produkciója a tárgyalása óta. Egy neves londoni moziban akarták tartani a díszbemutatóját, de amint a vezetőség megtudta, hogy Spacey-nek is köze van a filmhez, visszamondták a terembérlésre szóló ajánlatot.

A kis költségvetésű walesi thriller arról szól, hogy a brit belügyminiszternek (Lauren Metcalfe) viszonya van a miniszterelnökkel, és egy éjjel épp hazafelé tart tőle,

amikor egy ismeretlen, akinek csak a hangját hallja, eltéríti az önvezető autóját, amivel szörnyű ámokfutás veszi kezdetét London-szerte.

A Controlt december 15-én mutatják be az angol és az amerikai mozik, előtte pedig, ahogy az megszokott, a stáb akart rendezni egy ünnepélyes díszbemutatót, amire a londoni Leicester Place-en található Prince Charles Cinemát szemelték ki. A szóban forgó mozi nagy támogatója a független filmeknek, szóval először küldtek egy ajánlatot, ám amint megtudták, hogy az alkotáshoz köze van Kevin Spacey-nek is, visszavonták.


Spacey egyébként a filmben nem jelenik meg a vásznon, csak a hangja hallható, hiszen ő az a titokzatos valaki, aki a távolból eltéríti az autót. A Prince Charles Cinema vezetője, Greg Lynn azonban kijelentette, hogy nem szeretné, ha összefüggésbe hoznák őket a sztárral és új filmjével. A színész ügyvédje, Chase Scolnick fel van háborodva az eljárás miatt,

mivel a mozi vezetősége ezzel semmibe veszi, hogy Kevin Spacey tisztázta a nevét a bíróságon, hiszen ejtették ellene a vádakat.

A helyzet egyébként Spacey és kollégái számára gyorsan megoldódott, mivel a Prince Charles Cinema elutasítását követően azonnal kaptak egy szerintük jobb ajánlatot egy másik mozitól. Először egyébként úgy volt, hogy a kegyvesztett sztár a 2 és félmilliárd forintból készülő 1242 – A Nyugat kapujában című magyar történelmi filmben tér vissza a színészethez az őt ért vádak után, de abban a szerepben végül Ray Stevenson váltotta (aki azóta sajnos elhunyt, így nem tudni, mi lesz a produkció sorsa).


(via Variety)

 

Ez is érdekelhet

A Marvel moziverzum színésze váltja Kevin Spacey-t a tatárjárást feldolgozó filmben

Ray Stevenson érkezik a két és félmilliárddal megtámogatott 1242 – A Nyugat kapujában című koprodukcióba.

Tovább