Sosem találnád ki, melyik filmből merítenek inspirációt a Doktor Szöszi 3. alkotói

A hosszú évek óta készülő folytatásról a címszereplő-producer, Reese Witherspoon árult el részleteket egy interjúban.

Először 2018 nyarán kezdtek el tárgyalni róla, hogy a népszerű 2001-es romkom újabb folytatást kapna – de a sztár

már addigra is évek óta hangoztatta, hogy nagyon szívesen bújna bele ismét Elle Woods rózsaszín rucijaiba.

Aztán 2019-ben arról írtunk, hogy már a forgatókönyv is körvonalazódott, és nagy hangsúlyt fektetnek majd benne a karakter életkorára és arra, hogyan látja negyven felett a világot; egy évvel később pedig arról adtunk hírt, hogy leigazolták az egyik forgatókönyvírónak Mindy Kalingot, a többek közt az amerikai Office szereplőjeként és állandó írójaként ismert komikát.

Forrás: InterCom


Az alkotók 2019-ben még azt tervezgették, hogy 2020-ban már mozikba is kerülhet a Doktor Szöszi 3., majd 2020-ban 2022 májusi bemutatót ígértek, de a produkciós munkálatok egyre csak csúsztak (a forgatás azóta sem kezdődött el), és most már hivatalos premierdátumot sem adtak a filmnek. Reese Witherspoon azonban időről időre szivárogtat valami érdekességet a készülő projektről. Legújabban például ezt osztotta meg a USA Todayjel:

„Még mindig nagyon reménykedem benne, hogy a Doktor Szöszi 3. a lehető legjobb módon fog megvalósulni.

Olyan ez kicsit, mint a Top Gun esete:

ők is nagyon sokat vártak vele, hogy elkészítsék a film új verzióját, és én nagyon szerettem azt a nosztalgiafaktort, amit belecsempésztek. És ez számunkra is határozottan inspirációt jelent, abból a szempontból, hogy milyen irányba vigyük el Elle Woods karakterét, és biztosítsuk, hogy meglegyenek ugyanazok a jelentős fordulatok, mint annak idején. Úgy érzem, ezek a figurák a barátaim, szóval féltve őrzöm őket, és sosem hagynám, hogy egy nem megfelelő színvonalú, középszerű folytatást kapjanak.”


(via Just Jared)