Váratlan fordulat: Shia LeBeouf tagadja az ellene felhozott szexuális zaklatás vádját

Habár korábban részben beismerte, hogy bántotta volt barátnőjét, az FKA twigs nevű énekesnőt, azóta toborzott maga köré egy jogi csapatot.

A bíróságra február 5-én beadott és most először a Reuters által nyilvánosságra hozott iratok szerint LeBeouf „visszautasít minden állítást, általánosságban és külön-külön is”, ezenkívül cáfolja FKA twigs (polgári nevén Tahliah Barnett) szexuális zaklatásra vonatkozó vádjait is, mivel egyik megnevezett cselekedetnek sem volt köze szexuális tevékenységhez.

Barnett múlt decemberben nyújtott be keresetet a színész ellen egy Los Angeles-i bíróságon, szexuális zaklatással, párkapcsolati erőszakkal, továbbá folytonos fizikai, érzelmi és mentális bántalmazással vádolva LaBeoufot. Az énekesnő – aki 2018 és 2019 folyamán nagyjából egy évig volt együtt a sztárral, miután közösen dolgoztak az Édes fiam című filmen – a New York Timesnak konkrét esetekről is részletesen beszámolt, ezekről ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Shia LaBeouf és FKA twigs 2018-ban Párizsban. Forrás: Melodie Jeng / GC Images / Getty Images

 

Annak idején szintén ennek a lapnak a színész még azt nyilatkozta, hogy szerinte nem minden igaz ugyan az állítások közül, de úgy érzi, tartozik ezeknek a nőknek (FKA twigsen kívül egy másik korábbi barátnője is előállt vádakkal – a szerk.) azzal, hogy megkapják az esélyt a közleményük nyilvánosságra hozatalára, ő pedig elszámoltatható legyen azokért a dolgokért, amiket elkövetett.

„Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkinek is megszabjam, hogy érezze magát a viselkedésem miatt. Nincs mentségem az alkoholizmusomra és az agressziómra, csak magyarázatom. Évek óta bántom saját magam és a körülöttem lévőket.

Hosszú a bűnlajstromom, amiért szégyellem magam, és bocsánatot kérek mindazoktól, akiknek fájdalmat okoztam.

Mást nem tudok mondani” – közölte akkor a sztár.

Forrás: Emma McIntyre / Getty Images for HFA és Gary Gershoff / WireImage / Getty Images

 

A jelenleg 34 éves egykori gyerekszínész egyébként hozzá közel álló források szerint épp egy közelebbről meg nem nevezett intézmény pácienseként esik át valamiféle kezelésen a problémái miatt. Barnett ügyvédje eközben egy közleményben úgy reagált a frissen megismert beadványra, hogy Shia LeBeouf „jogi taktikája és gyógyulási tervei ugyan nem túl meglepőek, de csupán elhibázott önsegítő stratégiák”, és hogy a kezelése folyamán érinthetnék a tagadás és a „gázlángozás” témáját is.

Emellett a jogász szerint már önmagában az a tény, hogy a sztár bevonult egy kezelésre, FKA twigs igazát bizonyítja (LaBeoufnak nem mellesleg elég gazdag múltja van, ami az erőszakos viselkedést és a bántalmazásokat illeti – a szerk.). Az énekesnő által indított perből viszont a Variety értesülései szerint legkorábban 2022-ben lehet valami, mivel Twigs Nagy-Britanniában él, ezért a jelenlegi covidkorlátozások miatt nem utazhat be az Egyesült Államokba.


(via The Guardian, Variety)