10 film és sorozat a streamen, amit bitang mód várunk 2023-ban

Ríviai Geralt, Nick Fury, Ted Lasso és Sarolta királyné is visszatér jövőre.

A streamszolgáltatók idővel kezdik kapizsgálni, hogy a mennyiség helyett a minőség sokkal kifizetődőbb. Szóval jövőre ne várjunk olyan dömpinget saját gyártású tartalmakból, mint az elmúlt években, cserébe viszont nagyon úgy fest, hogy amit kapunk, azt érdemes megbecsülni. Mivel a februárban érkező SkyShowtime hazai kínálata kapcsán egyelőre csak találgatni lehet, így maradtunk a már itthon is működő öt nagyobb streamszolgáltatónal. Lássuk hát, milyen sorozatokat érdemes nézni jövőre a Netflixen, az HBO Max-on, a Disney+-on, az Amazon Prime Videón és az Apple TV+-on.


Megfojtott virágok (Apple TV+)

Forrás: Apple TV+

 

Martin Scorsese számára nem szokatlan a streamfelület, hiszenc a 2019-es Az ír a Netflixen debütált. Most az Apple TV+-on jön az új filmje, a Megfojtott virágok. Az 1920-as évek Oklahomájában játszódó sötét történelmi eposzban olyan sztárok tűnnek fel, mint Robert De Niro és Leonardo DiCaprio.

Start: 2023-ban


The Last of Us (HBO Max)

Sony népszerű poszt-apokaliptikus játékán alapuló sorozat valószínűleg rengeteg fiatalt ületet a képernyők elé, illetve a szkeptikusokat is bevonzza, hiszen a videojáték-adaptációk ritkán sülnek el jól mozgóképesítve.

Start: 2023. január 15.


Vaják – 3. évad (Netflix)

Forrás: Netflix

 

Bár idén sem maradtunk a Vaják világa nélkül, hiszen A vér eredete című előzménysorozat visszarepített minket az időben, de az igazi az lesz, mikor ismét Ríviai Geralt-tal kalandozhatunk. Ráadásul ez az utolsó évad, amiben Henry Cavill-t láthatjuk Geralt szerepében, a negyedik évadtól ugyanis Liam Hemsworth veszi át a helyét.

Start: 2023 nyara


Gen V – 1. évad (Amazon Prime Video)

A fiúk című szuperhős-sorozat élőszereplős spin-offja egy olyan iskolában játszódik, ahová szuperképességgel rendelkező fiatalok járnak: olyasmi ez, mint  X Professzor iskolája, csak valószínűleg komolytalanabb. Ezzel a szériával, illetve az animációs antológiasorozattal, A Fiúk ördögi oldalával igazi franchise-á növi ki magát a A fiúk világa.

Start: 2023-ban


Ted Lasso – 3. évad (Apple TV+)

Forrás: Apple TV

 

Az Apple TV+ igazi zászlóshajója, és egyik nagy meglepetése a komédiasorozat, melynek középpontjában egy amerikai fociedző áll, aki Londonban kap munkát. A széria harmadik évadja közel egy éven át készült, és minden bizonnyal ez lesz az utolsó szezon.


A Mandalóri – 3. évad (Disney+)

Bár az utóbbi időben több Star Wars-széria is érkezett a Disney+-ra (Boba Fett könyve, Obi-Wan Kenobi, Andor), de az igazi zászlóshajó a “bébi Yodával” megtámogatott A Mandalóri még mindig a legnépszerűbb. A sorozatot ráadásul nem csak a keménymagos rajongók értékelik.

Start: 2023. március 1.


Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet – 1. évad (Netflix)

A Bridgerton család spin-offjának középpontjában Sarolta királyné áll, aki az eredeti széria bemutatáskor több kritikát is kapott, mivel a sorozatban fekete színésznő alakítja. A spin-off a királyné fiatal korára fókuszál.

Start: 2023-ban


Titkos invázió – 1. évad (Disney+)

Egy újabb Marvel-sorozat, melyben Nick Fury (Samuel L. Jackson) az alakváltó idegenekkel, a Skrullokkal veszi fel a harcot, akik észrevétlenül beszivárogtak az emberiség közé. A szériában Emilia Clarke (akire a Trónok harca Daenerys-eként emlékezhetsz) is feltűnik majd, akinek ez lesz a debütálása a Marvel Moziverzumban.

Start: 2023. tavasz


A háromtest-probléma – 1. évad (Netflix)

David Benioff és D.B. Weiss
Forrás: Mike Coppola / FilmMagic / Getty Images

A Trónok harca showrunnerjei, David Benioff  és D. B. Weiss első nagy közös projektje, mióta otthagyták Westeros-t. A Liu Cixin regényéből készült sci-fi eposszal a párosnak lehetősége van helyreállítani a hírnevét, ami Trónok harca utolsó évadja tépázott meg, illetve nagy nyomás nehezedik rájuk, mivel a mindenütt tapasztalható megszorítások miatt kevesebb pénzből kell kihozniuk valami igazán különlegeset.

Start: 2023-ban


Tyler Rake: A kimenekítés 2. (Netflix)

A Chris Hemsworth főszereplésével készült első rész még mindig a legnézettebb Netflix-filmek közé tartozik, így nem csoda, hogy elkészült a folytatás. A kimenekítés 2.-ben természetesen ismét Hemsworth látható a főszerepben, és remek próbája lesz annak, hogy működnek-e a filmes folytatások a streamszolgáltató felületén.

Start: 2023-ban

(via Variety)