A nemzetközi streaminghelyzet fokozódik, indul a Paramount+

SpongyaBob és Dexter is ideköltözik, de lesznek eredeti produkciók is. Újraindul a Frasier, Dave Grohl az anyukájával készít sorozatot, de a Flashdance, a Love Story és a Grease is szériaként folytatódik.

A Netflix, az Amazon, a Disney+, az HBO Max, az Apple TV+, a Hulu és a Peacock után újabb kihívó lépett be a streamingháborúba. A ViacomCBS tulajdonában álló Paramount+ több mint 30 ezer sorozatepizódot és 2.500 filmet felölelő tartalomkönyvtárból válogat, az induláskor 5 ezer órányi tartalommal.

Jelenleg a ViacomCBS az egyedüli médiavállalat, amely a streaming minden változatát felöleli szolgáltatásaival, az ingyenestől az előfizetésesen át a prémiumig”

– hangsúlyozta Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója a hír bejelentésekor.

Van miből válogatni, a ViacomCBS portfoliójába ugyanis olyan világszerte jól ismert médiamárkák és stúdiók tartoznak, mint a CBS, a Comedy Central, az MTV, a Nickelodeon, a Paramount Pictures vagy a Smithsonian Channel, a Paramount+ kínálata az Egyesült Államokban ráadásul még élő sportközvetítésekkel és folyamatos hírszolgáltatással is kiegészül.

Olyan ikonikus franchise-ok tartoznak a ViacomCBS istállójába, mint a SpongyaBob, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Dóra a felfedező, a Mancs őrjárat vagy a Star Trek, de a Showtime sorozatai is ideköltöznek a Dextertől a Ray Donovanen át A viszonyig. Hasonlóképpen megtalálhatóak lesznek az olyan reality sikersorozatok is, mint a Jersey Shore, az Ex on the Beach vagy a Kamureg (Catfish).

A Paramount+-on új, exkluzív tartalmak is leszenek, amelyek közül párat már be is jelentettek. Itt újítják fel például a legendás Frasier - A dumagép komédiasorozatot, amely a Cheers spin-offjaként 1993 és 2004 között 11 évadot ért meg. A folytatást az eredeti alkotók, Chris Harris és Joe Cristalli készítik, és természetesen a főszerepet alakító Kelsey Grammer is visszatér, de se a többi színészről, se a bemutató dátumáról nem közöltek még információt.

Készül ezenkívül még a Flashdance folytatása sorozatként, a Halo című játék adaptációja, egy romantikus széria a Love Story nyomán, új Star Trek (Star Trek: Strange New Worlds), A földre pottyant férfi remake-je Chiwetel Ejioforral, 10 részes sorozat A keresztapa készítéséről (The Offer) az eredeti producer, Al Ruddy közreműködésével, széria A Parallax-terv alapján, egy Grease-prequel és többek közt egy új Beavis & Butt-head-film.

A ViacomCBS felmelegíti a 90-es évek meghatározó akusztikuskoncert-műsorát, az MTV Unpluggedot, illetve az 1988 és 1995 közt futó, szintén korszakos Yo! MTV Raps-t is.

Teljesen eredeti produkció lesz viszont Dave Grohl hatrészes dokusorozata. A Nirvana egykori dobosa és a Foo Fighters frontembere az anyukájával közösen, az utóbbi könyve nyomán készít egy sorozatot. Virginia Hanlon könyve (From Cradle to Stage: Stories from the Mothers Who Rocked and Raised Rock Stars) azt mutatta be, hogy a sikeres zenészek milyen különleges kapcsolatot ápolnak az édesanyjukkal. A kötetben többek közt Dr. Dre, Amy Winehouse és Michael Stipe szülei szerepeltek. Még nem tudni, kik tűnnek majd fel a Cradle to Stage (Bölcsőtől a színpadig) című szériában, csak azt, hogy minden epizódban más és más sztáranyuka kerül fókuszba.

Az új streamingóriás március 4-én indul az Egyesült Államokban, 18 dél-amerikai országban és Kanadában, a skandináv országok pedig március 25-én következnek. A többi indulási időpontot később jelentik be. A szolgáltatás nemzetközi elterjesztését segítheti, hogy a ViacomCBS rendelkezik a világon a legnagyobb műsorszolgáltatói közönségeléréssel, mind az öt kontinensen műsorgyártó kapacitással, kiterjedt műsorelosztási megállapodásokkal, illetve helyi kapcsolatokkal és szakemberekkel.

via NME / Deadline /