Dobjatok el mindent! Itt a Borat 2. első előzetese!

Sacha Baron Cohen titokban leforgatott áldokumentumfilm-folytatásának teaserében a két amerikai elnökjelölt, Donald Trump és Joe Biden csap össze – mivel a szöveget a „kazah riporter”, Borat Sagdiyev narrálja, fergeteges a hatás.

Elképesztő módon felgyorsultak az események a 2006-os Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika folytatásaként készült Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan körül. A napokban derült ki, hogy a vígjáték forgalmazási jogait az Amazon Prime Video vásárolta meg, azaz nálunk is látható lesz, a legfrissebb hírek szerint október 23-án (nem sokkal a november 3-i amerikai elnökválasztás előtt).

Most pedig nyilvánosságra hozták a film teaserét, méghozzá a Kazah Köztársasát Twitter oldalán, ami a film hivatalos közösségi médiás felülete (és természetesen a filmesek birtokában van, nem pedig Kazahsztánéban). A félperces videót a

„Gratulálunk a kazah emberek nagy barátjának, Donald Trumpnak,

hogy ma megnyerte az elnökjelöltek vitáját! Lenyűgöző és csodálatos eredmény ez egy erős elnöktől (a president szó helytelenül premiernek írva – a szerk.), aki mindig Amerikát és Kazahsztánt tette az első helyre!” szöveggel osztották meg.

A szatirikus teaser egy Trumpot dicsőítő propagandaanyag, ami a jelenlegi amerikai elnök erényeit sorolja fel, például, hogy ellenfelével, Joe Bidennel szemben sosem volt stroke-ja (a 78 éves Biden egészségi állapota állandó téma az amerikai sajtóban és Trump kampányában is – a szerk.), és hogy nem rasszista, hiszen „a feketék annyira szeretik, hogy letérdelnek előtte” (az afroamerikai sportolók természetesen nem emiatt térdeltek, lásd itt).

A kamu kampányfilmecske ezenkívül arra is mutat bizonyítékot, hogy Trump „a nők védelmezője”, méghozzá egy olyan archív felvételt, amelyen az amerikai elnök épp a pedofilvádak és emberkereskedelem miatt letartóztatott Jeffrey Epsteinnel bulizik, és egy nyilvánvalóan hamis feliratban jól kiosztja Epsteint. Ehhez képest Bidenről azt állítja a teaser, hogy azért hord maszkot, mert büdös a szája – bezzeg Trump miatt még mindig életben van 350 millió amerikai. A kedvcsináló alapján fergetegesnek ígérkező, Cohen szokásos gerilla módszereivel (álruhában, „kandi kamerával”) forgatott Borat 2-ről itt, itt, itt és itt írtunk korábban.

 

Frissítés: közben megérkezett a teljes előzetes, íme:


(via Uproxx)