Ezek voltak 2022 legrosszabb filmjei a Netflixen

A Szöszi, A pók feje és az Alien 4 rendezőjének új sci-fije is a legpocsékabb tavalyi produkciók között volt – legalábbis a Variety kritikusa szerint.

Lehúzta a PORT.hu? Már rohanok is a moziba / izzítom a Netflixet!

Ha minden ilyen olvasói komment után kaptam volna 10 forintot, már réges-rég milliomos lennék, és nem kellene „mindig mindent csak fikázó” filmkritikákat írnom. Egyedül az vigasztal, hogy ugyanezt a vádat nemcsak én kapom meg rendszeresen, de az összes többi kollégám is itt a PORT.huban, sőt, jóformán minden filmkritikus fejéhez vágnak efféle szidalmakat a közösségi médiában, az Indextől kezdve egészen a patinás Variety-ig. Az utóbbi, 1905-ben alapított, nagy múltú amerikai filmes magazin egyik munkatársa, Peter Debruge nemrégiben összeállította az óév legrosszabb filmjeit felsoroló listáját (kollégájával, Owen Gleibermannal karöltve). Az alábbiakban tehát a Variety legrosszabb 2022-es filmeket tartalmazó összeállítása olvasható. Egy hasonló tematika mentén a PORT.hu kritikusainak nagy csalódásait ebben a cikkünkben lajstromoztuk, olvasóink legrosszabb 2022-es filmélményeit itt szedtük csokorba.

 

1. Szöszi

Az Ana de Armas főszereplésével leforgatott Marilyn Monroe-ról szóló fiktív portré a Netflixen debütált. A film merészen új megvilágításba helyezte a hollywoodi legenda életét, és azt, milyen árat kellett fizetnie a hírnévért és a sikerért. (A PORT.hu kritikája itt olvasható a filmről.)

 

 

2. Bigbug

Szintén a Netflixen debütált Jean-Pierre Jeunet (az Elveszett gyerekek városa és az Alien 4 rendezője) sci-fi komédiája, a Bigbug. A sztori röviden: 2050-ben a mesterséges intelligencia már a mindennapok része. Olyannyira, hogy az emberek minden szükségletük és vágyuk kielégítésében rájuk támaszkodik - igen, még a legtitkosabb és legpiszkosabb igények és fantáziák esetében is. Egy csendes kertvárosi lakónegyedben négy háztartási robot azonban hirtelen úgy dönt, hogy az odakint kirobbant robotlázadás idejére túszul ejtik a gazdáikat. Így lesz összezárva többek között egy különc család és a bunkó szomszédjuk, valamint egy szexrobot, akik most mind kénytelenek elviselni egymást az egyre hisztérikusabbá váló légkörben, miközben odakint Yonyx, az androidok legújabb generációjának tagja megpróbálja átvenni a világ feletti uralmat. Ahogy a fenyegetés egyre kézzel foghatóbbá válik, az összezárt emberek féltékenyek lesznek, egymásnak esnek, és a kíméletlen viszálykodás közepette a zavart tekintetű robotokat sem kímélik. (A PORT.hu kritikája itt olvasható a filmről.)

 

 

3. A buborék

Ez a film is a Netflixen debütált, de nemcsak a Variety kritikusa érezte úgy 2022-ben, hogy a streaming platformnak igen hullámzó a kínálata, hiszen A buborékot mi is beraktuk itt a PORT.hu-n Az 5 legjobb és az 5 leghitványabb film a Netflixen című cikkünkbe. Pedig az alapötlet nem is volt olyan rossz (egy akciósorozat alkotói megpróbálnak leforgatni egy részt, miközben a karanténjukat töltik egy flancos szállodában), és olyan sztárok alakították a főszereplőket, mint Karen GillanPedro PascalDavid DuchovnyBenedict CumberbatchDaisy Ridley és John Cena.

 

4. A pók feje

Hogy, hogy nem, ez a film is Netflix-produkció, ráadásul igazi hollywoodi nagyágyúk jegyzik, mégis a 2022-es esztendő egyik legrosszabbjának könyvelte el a Variety kritikusa. A Tom Cruise házi rendezője, Joseph Kosinski (Feledés, Top Gun: Maverick) által levezényelt sci-fiben a főszereplők, Chris Hemsworth és Miles Teller egy olyan börtönben raboskodnak, ahol érzelmeket módosító drogokat tesztelnek rajtuk – naná, hogy a dologból nem sül ki semmi jó. (A PORT.hu kritikája itt olvasható a filmről.)

 

5. 355

Amikor egy szigorúan titkos fegyver zsoldosok kezébe kerül, a CIA különleges ügynöke, Mace Brown (Jessica Chastain), úgy dönt, maga köré gyűjti a legprofibb kémeket, és velük együtt száll szembe az ellenséggel. Mace beszervezi Marie-t (Diane Kruger), a német ügynököt, Khadijah-t (Lupita Nyong'o), az MI6 egykori számítógépes guruját, és Gracielát (Penélope Cruz), a kolumbiai hírszerzés pszichológusát. A mindenre elszánt csapat halálos bevetésre indul, hogy visszaszerezzék a gyilkos eszközt, és elejét vegyék egy világméretű háború kirobbanásának… Hát persze, hogy ez a film is elérhető a Netflixen! 

 

(via Variety)