Ezt érdemes nézni októberben a legnagyobb streaming szolgáltatóknál

Mutatjuk a Netflix, az HBO Max és a Disney+ legígéretesebb tartalmait a hónapban. Alaposan rákészülhetünk a közelgő halloweenre!

NETFLIX

Pecakúra

A film Pásztor István (Szoboszlai István) történetét mutatja be, aki orvosa tanácsára belevág egy újfajta terápiába, melynek neve zöld terápia. Ekkor még nem is sejti, hogy élete legrosszabb döntését hozta meg. A terápia rosszul sikerült, amiért Pásztor az orvosát teszi felelőssé. Elhatározza, hogy bosszút áll rajta – küldetéséhez egy hangoskodó parkolóőr is csatlakozik. Ám kiderül, hogy nem csak ők akarnak bosszút állni… Dusa Tibor bemutatkozó nagyjátékfilmje a már említett Szoboszlai István mellett Bujdosó Zoltán és a népszerű standupos, Tóth Imre „Bruti” főszereplésével készült. Bemutató: október 1.


Harrigan úr telefonja

Egy fiú és egy idősödő milliárdos a könyvek – és első iPhone-juk – miatt kerül kapcsolatba.

Ám amikor a férfi meghal, rejtélyes kapcsolatuk nem szűnik meg.

Stephen King felnőtté válásról szóló, természetfeletti történetének főszereplője Jaeden Martell (Az, Tőrbe ejtve, Jacob védelmében) és Donald Sutherland. Bemutató: október 5.

Hamarosan jelentkezünk a film kritikájával!


Szerencse lánya

Egy írónő tökéletesen megtervezett New York-i élete teljesen felborul, amikor egy bűnügyi dokumentumfilm hatására szembenéz viszontagságos gimnáziumi múltjával.

Mila Kunis főszereplésével forgatott megrázó dráma, a forgatókönyvet is jegyző Jessica Knoll nagy sikerű regényéből. Bemutató: október 7.

Hamarosan jelentkezünk a film kritikájával!


Az éjféli klub

Egy végső stádiumú fiataloknak otthont adó hospice-házban klub alakul, amelynek tagjai hátborzongató egyezséget kötnek:

aki először meghal, jelet küld a síron túlról.

Borzongató dráma Mike Flanagan (A Hill-ház szelleme, Mise éjfélkor) és Leah Fong ötlete alapján. Bemutató: október 7.


Nyugaton a helyzet változatlan

Az Erich Maria Remarque klasszikus regénye alapján készült film egy fiatal német katona lebilincselő történetét meséli el az I. világháború nyugati frontján. Paul és társai a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé, miközben a saját és társaik életéért küzdenek a lövészárkokban.


A Nyugaton a helyzet változatlan az eddig készült legdrágább német film a Netflixen, és egyúttal ez Németország hivatalos nevezése a legjobb nemzetközi film kategóriájában az Oscaron.

A filmben az újonc Felix Kammerer játssza a főszerepet, a stáblista leghíresebb sztárja, Daniel Brühl pedig egy német diplomatát alakít, aki a háború végnapjaiban azzal kapcsolatban tárgyal, hogy Németország megadja magát. Bemutató: október 28.

Hamarosan jelentkezünk a film kritikájával!


HBO MAX

Stúdió 666

A legendás rockegyüttes, a Foo Fighters beköltözik egy baljós történetű encinói kastélyba, hogy felvegye tizedik albumát.

A kastély története megelevenedik, és a bandának természetfeletti erőkkel kell szembenéznie, hogy életben maradjon. Bemutató: október 2.


A Blake család

Erik Blake összehívja pennsylvaniai családjának három generációját, hogy megünnepeljék a hálaadás napját lánya lakásában Manhattanben. Ahogy sötétedik odakint, és hátborzongató dolgok kezdenek előtünedezni az éjszakában, a csoport legmélyebb félelmei is felszínre kerülnek. Stephen Karam író-rendező kegyetlenül vicces és kísérteties debütáló filmje, amit Tony-díjas drámájából adaptáltak a filmvászonra, bemutatja egy család rejtett félelmeit és az őket összekötő szeretetet. Richard Jenkins, Amy Schumer, Beanie Feldstein, Steven Yeun és June Squibb főszereplésével. Bemutató: október 9.


Menekülés Kabulból

Ez az angol-francia-amerikai dokumentumfilm

korábban sosem látott felvételek segítségével mutatja be

a kabuli reptéren történt történelmi jelentőségű összecsapást, amelynek során az amerikaiak kivonták a csapataikat Afganisztánból, majd afgán civileket is megpróbáltak kimenteni, miután a tálibok átvették a hatalmat a városban. Bemutató: október 13.


Garcia!

A spanyol HBO nagyszabású sorozata az azonos című spanyol, hazánkban is megjelent képregény alapján készült. Garcia egy szuperkatona, akit a Franco-rezsimben alkottak meg, és kriogén technológiával 60 évre lefagyasztották.

Amikor felébred, Antoniával, a fiatal újságíróval felderít egy összeesküvést, ami Spanyolországot egy új háborúba sodorja. Bemutató: október 28.


A Fehér Lótusz, 2. évad

A hónap kiemelt premierje

a 10 Emmy-díjas A Fehér Lótusz című antológiasorozat új évada, amelyben hőseink ezúttal Szicíliában próbálnak kikapcsolódni. Az új évad főbb szereplői Jennifer Coolidge, F. Murray Abraham, Aubrey Plaza, Theo James és Michael Imperioli. Bemutató: október 31.


DISNEY+

A nagy öreg

A Thomas Perry azonos című bestsellere alapján készült széria főhőse Dan Chase (Jeff Bridges), aki évtizedekkel ezelőtt kereket oldott a CIA elől, és azóta a civilizációtól elszigetelten él. Amikor egy bérgyilkos érkezik, hogy kiiktassa, az öreg ügynök rájön, hogy jövője bebiztosításához rendeznie kell a múltját. Kettejük közös, gondokkal terhelt múltja okán az FBI kémelhárításért felelős igazgatóhelyettesének kell a megbízhatatlan szökevény nyomába erednie. Bemutató: szeptember 28.

Hamarosan jelentkezünk a sorozat kritikájával!


Hókusz pókusz 2.

29 éve történt, hogy valaki meggyújtotta a Fekete Láng gyertyáját és feltámasztotta a XVII. századi nővéreket, akik

bosszúra szomjaznak.

Most három középiskolás diáknak kell megakadályoznia még szenteste hajnala előtt, hogy a ragadozó boszorkányok újabb pusztítást végezzenek Salemben. Bemutató: szeptember 30.


A mackó

Az FX új vígjátéksorozata, A mackó az ételekről, a családról, a megfeszített munka őrületéről, a hajtás szépségéről és a rögös utakról szól.

Miközben Carmy, a fiatal séf a The Original Beef of Chicagoland étterem és önmaga átalakításán dolgozik, egy kemény konyhai csapattal kell megbirkóznia,

amelynek tagjai végül a második családjává válnak. Bemutató: október 5., amikor is az összes epizód elérhetővé válik.


Candy: Halál Texasban

Candy Montgomery (Jessica Biel) egy nyolcvanas évekbeli háziasszony és anya, aki mindent az elvárt módon tett (jó férj, két gyerek, szép ház, és még a vétkei is gondos tervezés és kivitelezés eredményei), amikor azonban megfelelési kényszere elhatalmasodik rajta, tettei szabadságért kiáltanak. Egészen addig, amíg valaki csendre nem inti.

Halálos végeredménnyel.

Bemutató: október 12., amikor minden epizód elérhető lesz.


Rosaline

Shakespeare klasszikus szerelmi történetét, a Rómeó és Júliát egy friss és komikus csavarral láthatjuk újraéledni:

az eseményeket ugyanis ezúttal Júlia kuzinja, Rozalin szemszögéből ismerjük meg, aki történetesen Rómeó szíve hölgye – míg a fiú meg nem ismeri Júliát.

Ekkor a vérző szívű Rozalin ravasz tervet sző, hogy szétszakítsa a híres szerelmespárt, és visszanyerje a lovagját. Bemutató: október 14.