Kiakadtak a rajongók Ana de Armas akcentusára a Monroe-filmben

A Marilyn Monroe hagyatékát kezelő társaság azonban hivatalos közleményben védte meg a kubai származású színésznőt.

Mi is lehoztuk múlt héten a Blonde címre hallgató, a Netflixen szeptember 23-án debütáló fikcionalizált életrajzi film előzetesét, ahogy korábban a teaserét is, és mindkét kedvcsinálóban elképesztő látni Ana de Armas átalakulását az ikonikus szexbombává. A Tőrbe ejtve sztárjának átlényegülésétől a film regényeredetijének szerzője, Joyce Carol Oates, illetve De Armas Tőrbe ejtve-beli partnere, Jamie Lee Curtis is el volt ragadtatva – de egyeseknek a sz*r sem elég büdös.

Sok néző ugyanis kiakadt, amiért Andrew Dominik rendező Ana de Armast választotta főszereplőnek, mert az előzetes alapján úgy vélik,

a kubai születésű színésznőnek nem sikerült teljes mértékben megszabadulni az akcentusától,

így nem idézi eléggé Monroe legendás, félig suttogó, félig lihegő, rendkívül erotikus tónusát.


De Armas egyébként saját bevallása szerint 9 hónapon át gyakorolta csak a helyes akcentust, melynek részeként dialektustanár foglalkozott vele, és az utómunkálatok során több alkalommal is tökéletesítették a kiejtést azzal, hogy újra felmondta a szövegét.

„Hatalmas tortúra volt a számomra. Egyszerűen kiégett az agyam”

– nyilatkozta anno a színésznő, akit egyébként Dominik már egyetlen meghallgatás után kiválasztott a szerepre, de még többször bizonyítania kellett a különböző pénzemberek és producerek előtt.

A Marilyn Monroe hagyatékát kezelő cég, az Authentic Brands Group szórakoztatóipari elnöke, Marc Rosen pedig most nyilatkozatban védte meg Ana de Armast. A Blonde nem hivatalos, azaz általuk jóváhagyott életrajzi film (hiszen Oates eredeti regénye is tele van fiktív elemekkel), ennek ellenére meleg szavakkal oltották ki a kubai sztárt szidalmazó véleményeket.

„Marilyn Monroe egyedülálló ikonja a hollywoodi és a popkultúrának, akinek jelentősége generációkon és történelmi korokon ível át. Minden színész, aki megpróbálja eljátszani, tisztában van vele, hogy hatalmas elvárásoknak kell megfelelnie.

Pusztán a trailerből kiindulva Ana nagyon jó választás volt, és csodálatosan ragadta meg Marilyn kisugárzását, emberségét és sebezhetőségét. Alig várjuk, hogy teljes egészében is láthassuk a filmet!”

– olvasható a közleményben, amihez csak annyit tudunk hozzátenni, hogy mi is!


(via Variety)