Megérkezett az előzetes A tehetséges Mr. Ripley sorozatverziójához

A Netflix szériájában a Sherlock sztárja alakítja a címszereplőt.

Patricia Highsmith 1955-ös A tehetséges Mr. Ripley című regényéből 1999-ben készült filmfeldolgozás Matt Damon és Jude Law főszereplésével. Ez épp negyedszázada volt, így a Netflix úgy érezte, itt az ideje egy újabb adaptációnak, mégpedig sorozat formájában. Az új feldolgozásnak nemes egyszerűséggel az lesz a címe, hogy Ripley, és már az első előzetes is befutott.

A Ripley címszerepét (amit korábban Matt Damon alakított), ezúttal Andrew Scott alakítja, aki többek közt a Sherlock című sorozatban játszotta Holmes ellenfelét, James Moriartyt, és ő volt a Fleabagben a szaknyelven „hot priestnek” hívott karakter. Scott egy 2021-es interjúban így írta körül a karaktert:

„Amikor egy híres irodalmi karaktert alakítasz, nem akarod csak simán lemásolni. Engem az érdekel, mi az a queerness, mi az a másság, mert szerintem ez erről szól. Ha Tom Ripley belépne egy melegbárba, nem hiszem, hogy passzolna oda. De azt sem gondolom, hogy egy hetero karakter. Szerintem ő egy meleg karakter, abban az értelemben, hogy nagyon más. Milyen a viszonya a szexhez, a halálhoz, a családhoz vagy a barátokhoz? Érdekes, hogy egy karakter azoknak a részeknek az összessége, amelyeket nem kell eljátszanod.”
Forrás: Netflix

 

A sorozatban Johnny Flynn fogja játszani Dickie Greenleafot (őt korábban Jude Law alakította), akinek Ripley ellopja a személyiségét. A ’99-es filmben Gwyneth Paltrow által alakított Marge Sherwood szerepében pedig Dakota Fanninget láthatjuk majd. A forgatáson John Malkovich is feltűnt, de nem tudni még, hogy ő kit fog játszani. A sorozat mind a 8 részét az a Steven Zaillian írta és rendezte, aki többek közt a Schindler listájának Oscar-díjjal jutalmazott forgatókönyvét írta, valamint az Aznap éjjel című thrillersorozat egyik kreátora volt.

A Ripley április 4-én debütál a Netflixen.

 

(via Vogue)