Megrázó II. világháborús sorozatban Harvey Keitel - ELŐZETES

Kijött egy rövid előzetes Az auschwitzi tetováló című Peacock-szériához.

A Heather Morris magyarul is olvasható könyve, Az auschwitzi tetováló alapján készült 6 részes sorozatban Harvey Keitel egy szlovák zsidót, a II. világháború túlélőjét játssza, akinek annak idején az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborban az volt a feladata, hogy rátetoválja rabtársai karjára az azonosító számokat.

A Lale Sokolov nevű férfi 1942-ben érkezett a haláltáborba, ahol egészen váratlanul rátalált a szerelem is, egy általa tetovált fiatal nő képében.

„De találtam ott valamit. Valakit”

– hangzik el vagy hatvan évvel később a férfi visszaemlékezése.


A fiatal Lalet Jonah Hauer-King játssza, az időset pedig Harvey Keitel, aki a kerettörténet szerint a sorozatban Melanie Lynskey által megformált írónőnek,

Heather Morrisnak meséli el megrázó történetét, és azt, hogy tartotta benne a lelket a táborban szerelme, Gita.

Az auschwitzi tetováló című könyvet Lale és Gita Sokolov igaz története inspirálta, Morris pedig hozzáírt néhány fikcionalizált részletet, ezenkívül kiegészítette a nem sokkal azelőtt megözvegyült férfi személyes visszaemlékezéseivel (2006-ban maga Lale is életét vesztette). A Tali Shalom-Ezer által rendezett sorozatverziót május 2-án mutatja be a Peacock; magyar premierről még nincs hír.


(via The Hollywood Reporter)

 

FRISSÍTÉS: A sorozat Magyarországon a SkyShowtine-on lesz elérhető, június 7-től.