Szívbe markoló háborús film érkezik a Netflixre

A streaming óriás október 28-án mutatja be a Nyugaton a helyzet változatlan című klasszikus regény legújabb feldolgozását, Daniel Brühllel az egyik szerepben. Nézd meg az előzetest!

„Ez nem egy vád, nem egy beismerés, és semmiképpen sem egy kaland.

Mert a halál nem kaland azoknak, akik szembenéznek vele”

– olvasható a most nyilvánosságra hozott trailer Erich Maria Remarque-tól vett tagline-ja. A német író 1928-ban saját I. világháborús élményei alapján írta meg azóta világhírűvé vált regényét.

Korábban 1930-ban és 1979-ben is készült már adaptáció a háború igazi arcát bemutató, így fontos pacifista alapműként emlegetett bestsellerből: az előbbi, Lewis Milestone által rendezett verzió annak idején elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat is (az 1979-es változat egy tévéfilm, többek közt Richard Thomas és Ernest Borgnine szereplésével).

Ez viszont az első alkalom, hogy eredeti nyelvén, németül forgattak adaptációt a Remarque-műből.


Az új Nyugaton a helyzet változatlan az eddig készült legdrágább német film a Netflixen, és egyúttal ez Németország hivatalos nevezése a legjobb nemzetközi film kategóriájában az Oscaron. A filmben az újonc Felix Kammerer játssza a főszerepet, a stáblista leghíresebb sztárja, Daniel Brühl pedig egy német diplomatát alakít, aki a háború végnapjaiban azzal kapcsolatban tárgyal, hogy Németország megadja magát.

A hivatalos tartalomismertető szerint a Nyugaton a helyzet változatlan egy fiatal német katona lebilincselő történetét meséli el az I. világháború nyugati frontján. Paul és társai a saját bőrükön tapasztalják meg, hogyan változik a háború kezdeti eufóriája kétségbeeséssé és félelemmé, miközben a saját és társaik életéért küzdenek a lövészárkokban. A filmet a netflixes premier előtt szeptember 12-én bemutatják a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is, majd több német, angol és amerikai mozi is játszani fogja.


(via The Hollywood Reporter, Netflix)