Tudjuk, mit streamelsz idén januárban

Összeszedtük nektek a streamingszolgáltatók januári kínálatának legjavát. Íme a 10 legígéretesebb tartalom az HBO Maxról, a Disney+-ról, a Prime Videóról és az Apple TV+-ról!

Ha ezek a falak énekelni tudnának

Az Abbey Road Studios több mint 90 éve a zeneipar egyik középpontja. A személyes hangvételű filmben Mary McCartney kalauzolja végig a nézőket kilenc évtized történelmén, hogy

bemutassa azt a varázslatos kreativitást, ami az Abbey Roadot a világ egyik leghíresebb és legnagyobb múltú stúdiójává tette.

A dokumentumfilm feltárja az Abbey Road stúdióban született művek sokszínű, zseniális, a komolyzenétől a popig, a filmzenétől a hiphopig terjedő világát.

Premier: január 6. (Disney+)


C.B. Strike: Zavaros vér

J.K. Rowling Robert Galbraith álnéven írt krimisagájának BBC-s adaptációjáról itt és itt zengtünk ódákat, és szerencsére az HBO nem marad adós az ötödik kötet alapján készült új évaddal sem. Ez volt az a könyv egyébként, amellyel kapcsolatban felmerült, hogy a szerző belefogalmazta saját "transzfób" érzéseit, mivel egy olyan sorozatgyilkos is szerepel benne, aki nőnek öltözve szedi (női) áldozatait. A Zavaros vér egyébként arról szól, hogy vidéki kiruccanása során a tehetséges magánnyomozó-párost, Cormoran Strike afganisztáni veteránt és egykori titkárnőjét, ma már egyenrangú partnerét, Robint megkeresi egy fiatal nő, aki azzal szeretné megbízni őket, hogy derítsék ki, több évtizeddel azelőtt ki ölte meg az édesanyját, egy Margot Bamborough nevű háziorvost, mivel a gyilkossággal megvádolt már említett transzvesztita sorozatgyilkos nem vállalta magára a tettet.

Premier: január 10. (HBO Max), minden epizód


Isten hozott a Chippendalesben

A szerteágazó valós bűnügyi saga, az Isten hozott a Chippendalesben Somen „Steve” Banerjee, egy indiai bevándorló botrányos történetét meséli el, aki valószínűtlen módon

a világ legnagyobb férfisztriptíz-birodalmát hozta létre

– és nem hagyta, hogy bármi is az útjába álljon. Kumail Nanjiani (Rögtönzött szerelem, Örökkévalók) és Murray Bartlett (A Fehér Lótusz, 1. évad) főszereplésével.

Premier: január 11. (Disney+), minden epizód


X

Ti West szinte azonnal kultikussá vált horrorfilmje a női agressziót helyezi új szemszögbe (meg is említettük A nők is lehetnek olyan agresszívak, mint a férfiak? című cikkünkben), egy tucatslasher köntösébe bújtatva. A Mia Goth, a Wednesdayből ismert Jenna Ortega, Brittany Snow és Kid Cudi főszereplésével készült X 1979-ben játszódik, amikor is egy felnőttfilmesekből álló stáb egy elzárt texasi célpontra látogat, hogy ott, egy idős házaspár tanyáján vegye fel legújabb produkcióját. Ahogy azonban vége a fárasztó forgatási napnak, és a nappal sötétbe vált, a pornószínészek és -színésznők rádöbbennek, hogy valaki vadászik rájuk. (A film az emlékezetes 2022-es meztelenkedéseket összegyűjtő cikkünkbe is bekerült, nem véletlenül.)

Premier: január 13. (HBO Max)


The Last of Us

A népszerű videójáték várva várt sorozatverziójában Pedro Pascal (a Trónok harca Oberyn Martellje) és Bella Ramsey (a Trónok harca Lyanna Mormontja) próbál túlélni a posztapokaliptikus Egyesült Államokban. Az előzetes tanúsága alapján pedig a The Last of Us – amelyben Joelt, a profi túlélőt felbérlik, hogy csempésszen ki egy 14 éves lányt, Ellie-t a militarizált karanténzónából – tényleg ugyanolyan fantasztikusan néz ki, mint a kultikus játék. És valószínűleg legalább akkorát is fog szólni, már csak azért is, mert ezen a sorozaton is a méltán közkedvelt Csernobil alkotói dolgoztak.

Premier: január 16. (HBO Max); a sorozatról hamarosan érkezik a PORT.hu kritikája!


Csodatévők, 4. évad

A Daniel Radcliffe, Steve Buscemi és Geraldine Viswanathan főszereplésével forgatott sitcom korábbi évadaiban kelekótya hőseink először a mennyországban, a sötét középkorban, majd az Egyesült Államok 1840-es éveiben, oregoni telepesek körében próbáltak meg csodát tenni, több-kevesebb sikerrel. Az új, szintén fergetegesen viccesnek ígérkező epizódok pedig a leginkább a Mad Max-filmek világát idéző posztapokaliptikus jövőben pottyantják le az ismét új személyazonossággal jelentkező karaktereket. Rossz hír viszont, hogy ez lesz a sorozat utolsó évada.

Premier: január 17. (HBO Max)


A kis démon

Ebben az animációs szériában tizenhárom évvel azután, hogy

teherbe ejtette a Sátán,

a nemtörődöm édesanya és az Antikrisztus lánya megpróbálnak hétköznapi életet élni Delaware-ben. Folyamatosan szörnyű erők hátráltatják őket, maga a Sátán is, aki felügyeletet óhajt gyakorolni a lánya lelke felett.

Premier: január 18. (Disney+), minden epizód


Direkt terápia (Shrinking)

A Shrinking egy gyászoló terapeutáról, Jimmyről szól (Jason Segel), aki a gyász miatt kissé kifordul önmagából, és elkezdi kendőzetlenül páciensei elé tárni, hogy mit is gondol róluk valójában. Semmibe véve minden szakmai etikát és gyakorlatot, a férfi hatalmas zavart okoz, amitől nemcsak a többi érintett, de a saját élete is drasztikusan megváltozik. A 10 epizódból álló sorozat részeit maga Segel írta, aki executive producere is a sorozatnak, a Ted Lasso révén híressé vált Bill Lawrence és Brett Goldstein oldalán. A széria további nevezetessége, hogy ez lesz a Jimmy mentorát alakító Harrison Ford első fontosabb tévés szerepvállalása.

Premier: január 27. (Apple TV+)


Shotgun Wedding

A jelek szerint Jennifer Lopez ráállt a dilis esküvői romkomokra, mivel a tavalyi Vegyél el után most itt van a Shotgun Wedding, amelyben egy friss házaspár extravagáns vidéki lakodalma nem várt fordulatot vesz, amikor bűnözők ejtik túszul az egész násznépet. Ezért Tomra (Josh Duhamel) és Darcyra (Lopez) vár a feladat, hogy megmentse egymással folyton civakodó rokonsága életét, miközben természetesen arra is újra rájönnek, hogy annak idején miért is szerettek egymásba. J.Lón és Duhamelen kívül a filmben szerepel Lenny Kravitz és A Fehér Lótusz című sorozattal újra felfedezett Jennifer Coolidge is (a vőlegény édesanyját játssza).

Premier: január 27. (Prime Video)


Stu atya

Az életrajzi film, amelynek a kedvéért Mark Wahlberg mindössze három hét alatt 13 kilót szedett fel, egy amatőr bokszolóról szól, akinek az egészsége miatt abba kell hagynia a sportot, ezért a fejébe veszi, hogy Hollywoodban próbál szerencsét. Ez természetesen nem jön össze neki, megismerkedik viszont egy gyönyörű nővel, akinek a kedvéért felveszi a római katolikus hitet, majd egy majdnem végzetes motorbalesetet követően egy megvilágosodás hatására elszánja magát rá, hogy felszentelt pap legyen belőle – és ezzel még közel sem értünk a végére Stuart Long kalandos élete minden fordulatának...

Premier: január 29. (HBO Max)


A Netflix teljes januári kínálatát korábbi cikkünkben közöltük.