11 érdekesség mindenki kedvenc Több mint testőréről

Íme, a film, ami nem csak arról szól, hogy elhangzik benne az, hogy I Will Always Love You, hanem Whitney Houston elképesztő mosolyáról és Kevin Costner megnyugtató jelenlétéről - és még néhány érdekességről.

1. Whitney Houstonnak ez volt az első filmes főszerepe. Tapasztalatlansága ellenére azonban Kevin Costner ragaszkodott ahhoz, hogy ő játssza Rachel Marron énekesnőt, sőt, még kampányolt is Houston érdekében a stúdiónál – megtehette, hiszen ő volt a fim egyik producere. A közös nevező köztük az volt, hogy mindketten baptistaként nőttek fel. A forgatáson Costner azt tanácsolta az énekesnőnek, neki, hogy próbáljon meg a szemeivel kommunikálni – állítólag cserében énekleckéket kapott, de ennek nem igazán vette hasznát, hiszen nem énekel a filmben.

Forrás: RTL Klub

 

2. Mick Jackson rendező is adott pár tanácsot Whitney Houstonnak a forgatáson: többek közt azt, hogy fogjon fel minden jelenetet úgy, mintha egy-egy dal lenne, így találja meg a megfelelő hangsúlyokat, mély és csúcspontokat. Costner és Jackson egyébként megtiltották, hogy Houston a forgatás előtt színészórákra járjon – azt akarták ugyanis, hogy minél természetesebb legyen.

3. Meglepő módon a Több mint testőr jól ismert esőverte plakátján nem Houston szerepel. Az énekesnő ugyanis sajnálatos módon elvetélt a forgatás folyamán, ezért kivett egy pár hetes pihenőt. Ekkora leállást nem engedhet meg magának egyetlen produkció sem, ezért

amit lehetett, időközben nélküle is megcsináltak,

például a plakátterveket, így a sztár dublőrével csinálták meg a fotózást – aki azért is hajtja oda a fejét Costner nyakához, hogy elfedje az arcát.

Forrás: RTL Klub

 

4. Legalább ennyire sajnálatos volt egy forgatási baleset, a stáb egyik sofőrje, bizonyos Bill Vitagliano életét veszítette egy földalatti garázsban felvett jelenet felvétele közben: szerencsétlen módon beszorult két villástargonca közé, amik összezúzták a testét.

5. Jóval szerencsésebben alakult egy másik baleset. A reptéri jelenet során, ahol a kamera Kevin Costner és Whitney Houston körül forog, a centrifugális erő olyan rendkívül erős volt, hogy

az operatőr lerepült a kameraállványról.

Hogy miért nem szíjazta be magát, azt csak ő tudja, de visszamászott, miközben a kamera vett mindent, befejezte a jelenetet, és ez verzió maradt a filmben.

Forrás: RTL Klub

 

6. Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a népszerűsége csúcsán lévő Whitney Houston filmjét duplán jelölték a legjobb betétdal kategóriában Oscarra, ahol a Run to You és az I Have Nothing is a díjesélyes dalok között volt. Eközben az Arany Málna döntnöke a Queen of the Night című számot jelölte a legrosszabb dal kategóriában, Houston emellett még

a legrosszabb új sztár és a legrosszabb színésznő kategóriákban is kapott jelölést

– az utóbbi annyiban volt igazságtalan, hogy senki sem tartotta igazi színésznőnek. Kevin Costnert szintén jelölték legrosszabb színésznek, de a legrosszabb film kategóriában is esélyes volt a Több mint testőr - végül sem Oscart, sem Razzie-t nem kapott.

Forrás: RTL Klub

 

7. A kényszeresen poénkodó műsorvezető a fiktív 67. Oscar-díjátadó gálán Robert Wuhl, egy, kevésbé közismert komikus, de ez egy belső poén, merthogy Wulh volt az, aki a 1990-es és 1991-es Oscar-gála házigazdája, Billy Crystal szövegeit írta a díjátadóra. És állítólag az is kikacsintás, hogy a 67- gáláról van szó, ami 1995-re jött volna ki az 1993-ban bemutatott filmnél – állítólag a stúdió ennyiszer dobta vissza a forgatókönyvet újabb és újabb változtatásokat kérve.

8. A film legismertebb dala, az I Will Always Love You című száma, ami a Több mint testőr című filmje betétdala volt, eredetileg egy Dolly Parton által írt és előadott, 1974-es country sláger volt, ami David Foster producer irányításával kapott új hangszerelést és végül Whitney legnagyobb sikere lett: 1992-es megjelenése idején akkor rekordnak számító 14 hetet töltött az amerikai toplista élén, két kategóriában (Az év felvétele, Legjobb női pop előadás) is Grammy-díjjal jutalmazták és a mai napig több mint 20 millió példány talált gazdára belőle világszerte, aminek köszönhetően minden idők legsikeresebb női előadó által megjelentetett kislemeze lett.

9. A film sikerét követően nyilván felmerült egy folytatás ötlete, az viszont már elég meglepő, kivel képzeltek azt el: Diana hercegnővel. Ezen túl nem sok csavar lett volna, Frank Farmer megvédi a „nép hercegnőjét” az őrült rajongóktól és a paparazzóktól, oszt jól egymásba szeretnek. A stúdiónak nagyon tetszett az ötlet, és állítólag Dianával is megkezdődtek a tárgyalások, de sajnos

közbeszólt a volt walesi hercegnő tragikus halála.

Costner szerint a Több mint testőr 2. forgatókönyve kísérteties módon pontosan egy nappal Diana 1997. augusztus 31-én bekövetkezett halála előtt került az íróasztalára. Hogy ez igaz vagy sem, a jó ég tudja csak.

Forrás: RTL Klub

 

10. Két éve merült fel, hogy a Warner Bros. stúdió elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy elkészítse a film remake-jét. A Variety magazin értesülései szerint a népszerű popsztár és a testőr szerepére

Tessa Thompson és Cardi B, illetve Chris Hemsworth és Channing Tatum esélyesek.

Thompson és Hemsworth egyébként már a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körülben is együtt játszottak, így akár itt is nyerő párost alkothatnának.

Forrás: RTL Klub

 

11. És ha már Barbie őrület van, a film elején látható egy Rachel Marron Barbie baba, amit egy létező Christie baba átalakításával készítettek el. A Christie a Friend of Barbie széria része volt, az első fekete baba a Mattelnél, „akit” 1968-ban mutattak be, és csak a haján kellett igazítani meg saját ruhát varratni hozzá. Whitney Houstonról mintázott Barbie baba sosem létezett.