2021 legsokkolóbb tévés pillanatai

10 olyan momentum a tévé világából az Oscar-gálától kezdve a Squid Game-en át a Golden Globe-ig, amin eléggé meglepődtünk az idén.

Megkavart Oscar-átadó

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images


Hagyományosan a legjobb filmnek járó Oscar-díjat adják át utoljára: ez olyan tradíció, amitől csak nyomós indokkal érdemes eltérni. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szervezők meglépték a cserét, mindenki arra számított, hogy Chadwick Boseman kapja majd a (posztumusz) díjat – valószínűleg az Akadémia vezetőségének is ez volt a mesterterve. Csak azzal nem számoltak, hogy a szavazók végül Anthony Hopkinsnak ítélik a szobrot, aki ráadásul nem is vett részt a gálán személyesen. Upsz.

Nyerd meg az életed

Forrás: Netflix


Az egész világot leigázó koreai túlélősorozatban nem egyetlen sokkoló momentum volt, hanem az egész széria ilyen pillanatok füzéréből állt össze, a játékszabályok felfedésétől kezdve (csak egy maradhat!) az éjszakai mészárláson át a barátokat egymás ellen fordító üveggolyós vetélkedőig. És akkor SPOILER! az idős Oh Il-nam titkos identitásáról vagy Cho Sang-woo (Park Hae-soo) utolsó, a második évadnak megágyazó döntéséről még nem is beszéltünk. Csoda, hogy minden idők legnézettebb netflixes szériája lett a produkció?  

Britney Spears visszatérése


Az FX februárban mutatta be a  Framing Britney Spears című dokumentumfilmet, és az egész világ csodálkozott rá egy emberként, hogy az egykori tinisztár életét miként köti gúzsba a saját apja. Az igazán sokkoló rádöbbenést azonban azok a bejátszások jelentették, amelyek megmutatták, hogy a média egyes képviselői sportot űztek Spears kigúnyolásából, lealacsonyításából, és még Justin Timberlake-nek is magyarázkodnia kellett. A tortára a habot végül a Netflix ősszel érkező doksija, a Britney kontra Spears tette fel.

Regé-Jean Page lelépett a Bridgertonból

Forrás: NetFlix


Mindenki odáig volt meg vissza a Simon Basset karakterét megformáló Regé-Jean Page sármjától és tehetségétől, a színész pillanatok alatt vált világsztárrá – még az is felmerült, hogy ő lesz az új Bond. Page azonban nem kért A Bridgerton család folytatásaiból, és a döntése érthető is, hiszen dúskál a jobbnál jobb filmes szerepajánlatokban.

Meghan és Harry kipanaszkodta magát Oprah-nál

Forrás: Harpo Productions / Joe Pugliese via Getty Images


A királyi titulusról lemondó és Amerikába költöző házaspár először Oprah Winfrey műsorában nyilatkozott távozása okairól, és a kétórás interjú elég emlékezetesre sikerült. Kiderült például, hogy az exhercegnőben az őt ért rasszizmus és a sajtó támadásai miatt

még az öngyilkosság gondolata is felmerült.


Kaszát kapott a Golden Globe

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images


Régóta nyílt titok volt, hogy a Golden Globe-ot szervező HFPA (a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírókat tömörítő szervezet) korrupt, lefizethető társaság, amelynek tagjai, ha nem is pénzért, de utazásokért és egyéb drága ajándékokért cserébe bárkit szívesen jelölnek a díjra. Ráadásul a legkevésbé sem diverzív az összetételük, hiszen egyetlen nem fehér szavazójuk sincs. Ez a két körülmény, illetve egy leleplező cikk kellett végül ahhoz, hogy az NBC közölje: a 2022-es gálát nem kívánják közvetíteni. A szervezet ennek ellenére nem szűnt meg, már ki is hirdették a jövő évi jelöltjeiket.

Hirtelen halál az Easttowni rejtélyekben


SPOILER! Az év egyik nagy HBO-s dobása volt Craig Zobel szériája, amelyben Kate Winslet alakította a leharcolt, de zseniális nyomozót. Az ő karakterén kívül a nézők gyorsan megkedvelték az Evan Peters által játszott messziről jött, kicsit merev, de jólelkű detektívet – élmény volt nézni a Winslettel alkotott tűz-víz kettősüket.

Az ötödik epizódban aztán jött a sokk:

az írók mindenféle figyelmeztetés nélkül feláldozták a karaktert egy tűzharcban. Utána már a sorozat sem maradt ugyanaz.

Evan Peters beköszön a WandaVízióba


Maradva Petersnél, a színésznek, illetve a Marvel-sorozat íróinak köszönhető egy másik meghökkentő pillanat is. A sztori szerint a gyász miatt alaposan megborult Wanda az ötödik részben viszontlátja régóta halott testvérét, Pietro Maximoffot, azaz Higanyszálat, akit azonban nem a marvel-univerzumos Quicksilver, azaz Aaron Taylor-Johnson alakított, hanem az X-Men-filmek Quicksilvere, Evan Peters. A rajongók teljesen izgalomba jöttek, rengeteg teória született, aztán a széria végén jött a csavar, és kiderült, hogy szó sincs a két filmes univerzum egyesítéséről.

Jár hát az elismerés az íróknak a 2021-es év legügyesebb trollkodásáért!

Lily James mint Pamela Anderson


Craig Gillespie (Én, Tonya, Szörnyella) jegyzi a közeljövő egyik legjobban várt minisorozatát, a Pam & Tommyt, ami Pamela Anderson és Tommy Lee nevezetes szexvideójának eltulajdonításáról és nyilvánosságra hozataláról szól. Már az első fotó láttán leesett az internet népének álla, Lily James és Sebastian Stan ugyanis kiköpött másai az egykori sztárházaspárnak. Az első előzetes pedig még inkább felcsigázott mindenkit.

Emmyre jelölik az Emily Párizsbant

Forrás: Netflix


A Netflix romantikus sorozatát az angolszász kritikusok nagyon utálták, és persze a franciák is, akik szerint olyan képet alakít ki róluk (különösen a párizsiakról), hogy lusták, későn járnak dolgozni, egyfolytában dohányoznak, szexisták, bunkók, barátságtalanok és nem hajlandóak csak franciául megszólalni – a szériát mégis két Emmy-díjra jelölték (hogy miért, arról a HFPA-ról fentebb olvasottak fényében már lehet némi sejtésünk).

A mi kritikusunk szerint viszont megérdemel egy esélyt, mert kifejezetten addiktív sorozat:

„Olyan jól vannak megírva a fordulatai, és olyan szerethető a főhősnő karaktere, hogy muszáj egyben ledarálni.” 

Más kérdés, hogy érdemel-e több Emmy-jelölést is egy sorozat csak azért, mert szerethető és cuki.

via: Entertainment Weekly

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.