7 érdekesség, amit mindig is tudni akartál A gyilkos járat című Brad Pitt-filmről

A Deadpool 2. rendezőjének akciókavalkádja, melyben egy száguldó vonaton esnek egymásnak bérgyilkosok, bosszúállók, rablók és svindlerek.

 

1. A regény

Bármilyen hihetetlen, de ez a pörgős akciófilm is regényadaptáció: Kōtarō Isaka azonos című könyvét dolgozták fel, ami sajnos ez idáig nem jelent meg magyar nyelven, viszont angolul hozzáférhető – legutóbb a film premierjére adták ki.

 

2. A kaszkadőr

Greg Rementer kaszkadőr-koordinátor állítása szerint a filmben látható bravúrok 95%-át maga Brad Pitt hajtotta végre. Kivételt képeztek a durvább esések és a futás. Pitt azt szerette volna, ha karaktere minél több zúzódást szerez, így ő is erre törekedett a forgatás során, de végül lebeszélték róla, hogy tényleg megsérüljön.

3. Az arc

Pitt karaktere, Ladybug azt mondja, hogy sosem felejti el az arcokat, ám nem emlékszik rá, hogy néz ki a Farkas – érdekes, hogy maga a színész is prozopagnóziában, vagyis arcvakságban szenved. Ez tulajdonképpen az arcfelismerés hiányát jelenti, és – miként Pitt egy interjúban mondta – ahhoz, hogy felismerjen valakit, fel kell idéznie a kontextust, amiben találkoztak.

 

4. A veszélyes mutatvány

A Tangerine-t alakító Aaron Taylor-Johnson számára cseppet sem volt veszélytelen a forgatás, sőt még egy sérülés is örökké emlékeztetni fogja, hogy szerepelt A gyilkos járatban: az ugyanis egy dolog, hogy az egyik mutatvány után elájult, de egy másik felvétel során elveszített egy darabot a kezéből.

Forrás: InterCom

 

5. A vonat

Mivel Japánban a Sinkanszen vonatai baromi gyorsak, mégis híresen stabilak és csendesek, ezért

a forgatáson nem használtak kardántengelyt, amivel a hajók és vonatok ringását szokták imitálni.

 

6. A bor

A büfékocsiban zajló harcjelenet során a pulton látható egy üveg Miraval bor – ez Brad Pitt franciaországi borbirtokán készült. Ez az a szőlészet, ami körül a legendás huzavona zajlott Pitt és volt felesége, Angelina Jolie közt:

Újabb részletek derültek ki az Angelina Jolie/Brad Pitt bántalmazási ügyben

Egy közös tulajdonú francia borászat eladása kapcsán kerültek elő újabb részletek a 2016-os bántalmazásról, amiben gyerekek is érintettek.

Tovább

 

7. A belépő

Nyár végén érkezik a mozikba a Kraven, a vadász, ami egy újabb, a Marvel Moziverzumon kívül játszódó történet, ami Pókember egyik ellenfelét helyezi középpontba. A címszereplőt Aaron Taylor-Johnson alakítja, akit állítólag azután kértek fel a Sony vezetői, hogy látták A gyilkos járatban.

 

(via IMDb)