8 meghökkentő tény, amit tuti nem tudtál a Másnaposok 2-ről

Eredetileg Liam Neeson is benne lett volna a filmben. A Warner stúdiónak két peres ügye is kerekedett a forgatás alatt.

1. Még be sem mutatták, de már eldőlt, hogy lesz folytatása

2009 júniusában debütált a nagyközönség előtt a Másnaposok című fergeteges bulivígjáték, amiben három jó barát (Bradley Cooper, Ed Helms és Zach Galifianakis) úgy bekarmol az egyikük Las Vegas-i legénybúcsúján, hogy másnap azt se tudják, hogy kerültek oda. De még be sem mutatták a mozik magát a filmet, a Warner már leszerződtette a rendezőt, Todd Phillipset a folytatásra – két hónappal az első rész premierje előtt! A Másnaposok ugyanis olyan jól szerepelt a tesztvetítéseken, és az előzetese is akkorát durrant (egyebek között annak köszönhetően, hogy hőseink a hotelszobájukban egy kisbaba és egy tigris mellett Mike Tysonba is belebotlanak), hogy a stúdió megérezte a pénz szagát, és zöld utat adott a folytatásnak.

Igazuk lett: a film 469 millió dollárt kaszált a pénztáraknál, a Másnaposok 2 pedig még ennél is többet: 586,8 milliót.

 

Forrás: InterCom

 

2. Zach Galifianakis egy ponton kemény feltételeket szabott a sztorival kapcsolatban

Az eredeti forgatókönyvben ugyanis az szerepelt, hogy a karakterének, Alannek a buli hevében leborotválják a szakállát. A komikus viszont ezt visszautasította, és kilobbizta, hogy inkább csak a haját borotválják kopaszra.

 

3. Volt egy nagyon durva baleset a forgatáson

Ed Helms kaszkadőrének, Scott McLeannek egy autós üldözéses jelenetben ki kellett lógatnia a fejét a száguldó járműből. A kocsi azonban összeütközött egy teherautóval, és a kaszkadőr úgy beütötte a fejét, hogy mesterséges kómában tartották a baleset után, és az orvosok sem voltak biztosak benne, hogy felépül-e valaha. Végül járni és beszélni megtanult újra, de maradandó fogyatékosságot szenvedett, így nem folytathatta a kaszkadőrkarrierjét. Scott McLean ezért

beperelte a Warnert és a kaszkadőrkoordinátort is, mert szerinte az utolsó pillanatban változtattak a felvétel menetrendjén, és ez okozta a bajt.

Több mint egy évig küzdött azért, hogy fedezzék az orvosi költségeit, végül peren kívüli megállapodás született a felek között.

 

4. A Tyson-tetkó miatt is beperelték a Warnert

Volt egy másik jogi purparléja is a Warnernek a Másnaposok 2 forgatásakor: egy S. Victor Whitmill nevű tetoválóművész ugyanis bejelentkezett náluk, és egy jelentős nagyságrendű anyagi kártérítés mellett azt követelte, hogy halasszák el a film bemutatóját. Az Ed Helms által játszott karakter, Stu arcára ugyanis az a tetkó került fel (a sztori szerint véletlenül), amilyen Mike Tysonnak is van, aki szerepelt a Másnaposok első részében is. A Warnernek azonban nem volt arról tudomása, hogy az eredeti tetkót készítő Whitmill levédette a designt, és mivel azt az engedélye nélkül használták fel, a precedens nélküli ügyben valószínűleg tényleg nyert volna.

A Warner fejesei először digitálisan akarták megváltoztatni a tetoválást, de rájöttek, hogy ez sokba kerül, és rengeteg időt vinne el, egyszerűbb inkább peren kívül megegyezni Whitmill-lel.

 

5. Bradley Cooper úgy röhögött a tetkón, hogy végül benne hagyták a filmben

Philnek eredetileg szomorúan kellett volna konstatálnia, hogy Stu arcára valahogy odakeveredett Mike Tyson tetoválása,

de Bradley Cooper képtelen volt fapofával elmondani a szövegét, mert fuldoklott a nevetéstől.

Todd Phillips rendező, aki a film társ-forgatókönyvírója is volt egyúttal, végül úgy döntött, hogy maradjon így a jelenet, és ne vegyék fel újra.

 

6. Liam Neeson is benne lett volna a filmben, de véletlenül kivágták

A brit sztár kapta meg a bangkoki tetoválóművész cameószerepét, ám Todd Phillips véletlenül kivágta Neeson jelenetét. Három héttel később a rendező úgy döntött, hogy mégis inkább újra kéne forgatni az egészet – ám mivel Neeson ekkor már A titánok haragján dolgozott, így nem tudott visszatérni a forgatásra. Az időhiánnyal küzdő Phillips ezért kínjában Nick Cassavetest hívta el cameózni a lepukkant tetoválószalonba.

 

7. Ed Helms a kínok kínját élte át a forgatáson

A fenti videóban is látható az a jelenet, amikor Stu félmeztelenül randalírozik a bangkoki utcán, ahová már a rendőrséget is kivezényelték.

Ed Helms itt látszólag felszabadultan komédiázva vetkőzik ki teljesen magából, valójában azonban épp ételmérgezéstől szenvedett,

ezért amikor leálltak a kamerák, a jelenet forgatásának szüneteiben magzati pózba görnyedve nyöszörgött a földön fekve, olyan erős fájdalmai voltak.

 

8. Mit írt a Másnaposok 2-ről anno a PORT.hu?

A 2011-es premiert követően Hanula Zsolt Péter írt kritikát a PORT.hura a Másnaposok 2-ről. A kissé pikírt hangvételű cikk így összegzi a látottakat:

...az első részben kivesézett (más nézőpont szerint kivesézhetetlen) részeg férfiak hülyeségeket csinálnak-szituációból hozza ki a film, amennyi épp eszébe jut, és lássuk be, pontosan ez az, amire befizettünk. Kinek ajánljuk? Aki szórakozni akar, de nincs pénze piára. Aki látta az elsőt és megnézné még egyszer.  Akinek semmilyen elvárásai nincsenek egy folytatással szemben.