Az 50 éves Bear Grylls 5 legőrültebb pillanata

Június 7-én 50 éves lett a brit kalandor, író, tévés műsorvezető, a vadonba importált MacGyver, minden túlélők királya. Lássuk a leghihetetlenebb mutatványait!

Amikor megette egy birka szemgolyóját

A 2006 és 2011 között futott A túlélés törvényei című sorozatának egy epizódjában Gryllsnek egy jeges vadonon kellett átverekednie magát, és amikor ezen a zord úton rátalált egy halott birkára, csak egyvalamire tudott gondolni: az evésre. Fogta hát a kését, és kivágta az állat legtáplálóbb részét, vagyis a szemgolyóját. Habár a túlélőkirály általában nem szokta megfőzni az eledelét a vadonban, a legtöbb dolgot nyersen eszi, ezúttal kivételt tett, és a birkaszemet egy darab kötélre kötve, majd egy meleg forrásba lógatva fogyasztotta el a csemegét.

Mi azért nem csinálnánk utána, hiába van tele proteinnel és vitaminnal...


Amikor egy fatörzs segítségével ereszkedett le egy vad folyón

Amikor Grylls szintén A túlélés törvényeiben Alaszkában kalandozott, egy fekete medve nyomaira bukkant, és mivel jobbnak látta, ha minél előbb elkerül az állat útjából, az eredetileg tervezett útvonal helyett inkább egy vad folyón kelt át, hogy minél előbb egérutat nyerjen. Mivel nyilván nem vitt magával a hátán kenut vagy csónakot, a kalandor egy kidőlt fatörzset használt közlekedési eszközként. Akció- és kalandfilmekben ugyan sokszor láttunk már ilyet, de ez a műsor elvileg reality, szóval egészen hátborzongató figyelni, ahogy a férfi halált megvető bátorsággal ereszkedik le a sziklák között folyó zúgón, és hihetetlen módon teljesen sértetlenül érkezik meg.


Amikor a jég alatt úszott

Grylls máskor is úszott már jeges vízben kalandozásai során, de amikor Kanadában járt, egy olyan mutatványt hajtott végre, ami a korábbiaktól eltérően előre meg volt tervezve, nem pedig a helyzet adódott úgy, hogy úsznia kellett. A műsorvezető saját bevallása szerint ez a kísérlet így, hogy számított rá, sokkal nagyobb nehézséget jelentett a számára, mint mikor a pillanat hevében kellett cselekednie. Egészen más ugyanis előre megfontoltan, hideg fejjel belemenni egy olyan szituációba, ami akár halálos kimenetelű is lehet.

De a túlélősztár nem hazudtolta meg önmagát, és nyílegyenesen átúszott – természetesen védőöltözet nélkül – a jég alatt.


Amikor lefutott egy száguldó vonatot

A realitysztár vonatos kalandja úgy kezdődött a montanai vidéken, hogy egy jókora lánc segítségével felkapaszkodott egy vasúti hídra, mivel pont ott kellett átkelnie, hogy elérje a célját. Grylls nem látta pontosan, hol fog landolni, szóval hamarosan azt kellett tapasztalnia, hogy aznapi kihívásainak sora nem ért véget a láncos kapaszkodással, mivel amikor elkezdte követni a síneket, csakhamar egy elég hosszú alagúthoz ért, és mivel kikerülni nem lehetett, ő és a csapata átvágtak rajta.

Igen ám, de egyszer csak vonatfüttyöt lehetett hallani, és egy száguldó jármű tűnt fel a hátuk mögött. A férfinak nem volt más választása, mint rohanni, ahogy csak bír, és az alagút végén tényleg az utolsó másodpercben sikerült csak elugrania a gyors szerelvény elől.

Mondjuk mindez elég megrendezettnek tűnik, de akkor is izgalmas figyelni.


Amikor kamikazecsomót kötött

A fenti videóktól eltérően ez az utolsó nem A túlélés törvényei című Grylls-műsorból, hanem a Kiút a pokolból című, 2013-ban indult szériájából származik. A sztár egy olyan technikát mutatott be az egyik epizódban, amely könnyen kiránthat bárkit egy szorult helyzetből, amennyiben úgy kell leereszkednie egy magas szikláról, hogy utána az ehhez használt kötele is megmaradjon – de ha nem megfelelően kötik meg a csomót, a végeredmény akár halálos is lehet. Nem túl meglepő módon Bear Gryllsnek természetesen sikerült a mutatvány, de attól még igazán feszült pillanatoknak lehetünk a tanúi azt követve, vajon hamarabb ér-e le a földre, mint ahogy az egy ponton – épp azért, hogy végül elszakadjon, és így a kötél legnagyobb része megmaradjon – felhasogatott csomó elengedi magát.


(via WatchMojo)

 

Még több vadulás Bear Gryllsszel

Bear Grylls óriáshernyót és piócát eszik a kedvünkért

A Netflix új interaktív filmjében mi dönthetjük el, hogy a brit kalandor milyen túlélési praktikákat használjon.

Tovább