George Clooney-nak sok dolga lesz!

A mindig sármos Clooney a hétvégén titkosügynök, katonatiszt, csajozógép zsaru és a jövőnkért aggódó feltaláló is lesz, de ha ez nem lenne elég, akkor többször is rendezi majd önmagát és persze másokat.

Egy veszedelmes elme vallomásai (2002)

"A nevem Charles Hirsch Barris. Írtam popszámokat, voltam tévéproducer. Felelős vagyok a légkör agyzsibbasztó, gyermeteg szórakoztatással való szennyezéséért. Ezen felül meggyilkoltam harminchárom embert." – így kezdi George Clooney első rendezésének hőse, és bár sosem tudjuk, ebből mennyi igaz, tény, hogy valóban élt személyről van szó. Akit a zseniális Sam Rockwell alakít, mert Clooney legnagyobb erénye rendezőként a színészválasztás és irányítás. És Rockwell abszolút hitelesen hozza a teljesen őrült sztorit, amely szerint Barris nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa, társként pedig ott van Drew Barrymore és Julia Roberts – utóbbi meglepő szerepkörben.

Égető bizonyíték (2008)

A Coen testvérek, Joel Coen és Ethan Coen már ezer éve dolgoznak együtt Clooney-val, és ebből a filmjükből sem hagyták ki, és itt egy javíthatatlan szoknyavadászt és krónikus hazudozó zsarut alakít, aki egy furcsa ügybe keveredik. Az egyik nője ugyanis egy alkoholista volt CIA-ügynök (John Malkovich) válni készülő felesége, a másik nője pedig egy korosodó fitneszedző (Frances McDormand), aki nála is ostobább kollégájával (Brad Pitt) egy talált CD-vel igyekeznek zsarolni a hirtelen haragú volt titkosügynököt. Ami nem jó ötlet, de itt mindenkit a saját hülyesége, pénzéhsége és vágya vezérel, és nem is lehet jó vége a dolognak. Coenék fekete humora itt aztán igazán csúcsra van járatva, Clooney pedig élvezi, hogy végre semmi hősiest nem kell csinálnia.

Holnapolisz (2015)

A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt, ahol a tudomány és a felfedezés az úr, és ami megmentheti haldokló világunkat. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig csak álmodhattak – és a látványvilág valóban csodálatos, de Brad Bird rendező és a Disney cukormázba csomagolt hiperpozitív üzenete nem győzte meg a nézőket. Így aztán a Mickey egeres stúdió úgy 120-140 millió dollárt bukott ezen a kalandon, de ez mit sem von le például Clooney vagy a Holnapolis gonosz urát alakító Hugh Laurie alakításából.

A 22-es csapdája (2019)

50 év után tévésorozat formájában éled újjá Joseph Heller klasszikus, szatirikus második világháborús regénye. A történet a bombázótiszt Yossarian kapitány pokoljárásán keresztül mutatja be a háború és a háborús gépezet abszurditását – a zseniális Heller saját háborús élményeit használta fel a karakterhez. Számára nem az ellenség jelenti a fő problémát, hanem a saját hadserege, mindenekelőtt az őrült Cathchart ezredes, aki folyamatosan növeli a bevetések számát. Ha Yossarian szabadulni szeretne, ki kell játszania a megkerülhetetlen 22-es szabályt. Clooney-nak pedig óriási része volt a sorozat elkészültében, hiszen nem csak az alakzatmániás Scheisskopf, vagyis Seggfej hadnagyot alakítja, de producerként részben ő gründolta össze a projektet és több epizódot is ő rendezett.