Hétfőre többek között egy remek svéd filmet ajánlunk

A Koronaékszerek című film mellett is van pár jó film hétkezdetre.

Mint-a-kép - Paramount Channel, augusztus 24. hétfő, 18.55h

Kate tehetséges, igyekvő, fiatal marketingmenedzser. A neves reklámcég nagyreményű és meseszép munkatársa azonban minden erőfeszítése dacára képtelen feljebb lépni a vállalati ranglétrán. A főnöke ugyanis konzervatív elveket vall, ki nem állhatja a független, sikerorientált hölgyeket. Szerinte egy nő akkor jó és megbízható, ha férfi áll az oldalán. Az elkenődött szépség barátnője praktikus, ám komoly bonyodalmakat rejtő tanácsot ad: béreljen fel egy pasit, és hitesse el mindenkivel a cégnél, hogy megállapodott. Ettől fogva megy is minden, mint a karikacsapás, mígnem beüt a mennykő.

 

Én, Pán Péter - Film Mánia, augusztus 24. hétfő, 21h

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az "Elveszett Fiaivá", ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

 

Kiképzés - AMC, augusztus 24. hétfő, 21h

Alonzo Harris (Denzel Washington) a kábítószer-osztály nyomozójaként úgy él a körzetében, mint egy középkori hadúr: kegyetlen, igazságtalan, gyors és veszélyes. Hisz benne, hogy ezt a leckét kell továbbadnia a rábízott kezdő rendőrtisztnek (Ethan Hawke) is. Első közösen szolgálatban töltött napjuk alatt megmérkőznek néhány kábítószer-kereskedővel, bonyolult összeesküvést lepleznek le, gyilkosságba keverednek. A Jó és a Rossz egy oldalon harcol. Kezdetben legalább is azt hiszik. Ám nem biztos, hogy végül nem fordulnak egymás ellen.

 

Koronaékszerek - Filmbox, augusztus 24. hétfő, 21h

Fraganciát letartóztatják azzal a váddal, hogy megkísérelte meggyilkolni Richard Perssont, az egyik hatalmas gyártulajdonos fiát. De valóban ez történt? Amióta ugyanis megszülettek a svéd kisvárosban, a sorsuk elválaszthatatlanul egybefonódott. A rendőrségi kihallgatás során feltárul a nő különös története. Fragencia szegényes körülmények között nőtt föl. Serdülőkorában találkozott élete nagy szerelmével, a jéghokisztár Petterson-Jonssonnal. Mindez szerepet játszott a történtek alakulásában, ami a végzetes éjszakához vezetett.

 

A hét mesterlövész - Mozi+, augusztus 24. hétfő, 21h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

 

Desperado - Film Now, augusztus 24. hétfő, 21.55h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

A nagy mentőakció - Film Mánia, augusztus 24. hétfő, 23h

Tombol a háború a Csendes-óceánon. A szövetségesek merész akcióra készülnek a Fülöp-szigeteken. A hírszerzés megtudta, hogy Cabanatuan közelében a japánok ötszáztizenhárom amerikai hadifoglyot tartanak őrizetben. 1945. január 28-án a hadsereg egyik zászlóaljának százhuszonegy katonája mintegy ötven kilométer mélyen behatol az ellenséges területre, hogy kiszabadítsa a foglyokat. A Henry Mucci ezredes vezette csapatnak elképesztő nehézségekkel kell szembenéznie. A cabanatuani rajtaütést az amerikai hadtörténet legsikeresebb mentőakciójaként tartják számon.

 

Csendes terror - Filmbox, augusztus 24. hétfő, 23h

Patty Palmer és Drake Goodman csak egy hajszálra van attól, hogy legszebb álmuk valóra váljon, amikor vesznek maguknak egy házat San Franciscóban és nekilátnak a rendbehozatalának. Azonban az új tulajdonuk nagyon nagy és a földszinti lakást szívesen kiadnák. A hirdetésre jelentkezik egy férfi, aki első látásra tökéletes bérlőnek tűnik, de akiről hamarosan kiderül, hogy ennek az ellentéte. Carter Hayes ugyanis veszélyes ember, aki pszichológiai hadjáratot indít a fiatal pár ellen. Drake és Patty hamar ráébred, hogy a tét nem kicsi, ha Carter Hayes győz, akkor vége kettejük kapcsolatának, oda a ház és akár az életük is.

 

Tolvajok városa - Viasat3, augusztus 24. hétfő, 23.30h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

A nagy Gatsby - AXN, augusztus 24. hétfő, 23.45h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

A legszebb férfikor - M5, augusztus 24. hétfő, 00.35h

A negyvenes éveiben járó Alker Tamás üzemi újságíró, elvált, körülményei rendezetlenek, lakása nincs, mint annyi más hasonló körülmények között élő kortársának. Szerelmével, Eszterrel sem élhet együtt, mert az asszony nem mer elválni, fél a bizonytalantól. Tamás most két évre bérbe vehetne egyet, de ehhez húszezer forintra lenne szüksége. Megkezdődik a pénz utáni hajsza. A munkahelye nem segít, Alker megpróbálja hát apránként előteremteni az összeget. Volt felesége még a bútorait is eladja, sőt a vállalati takarítónő is beszáll. A lakásavató azonban veszekedéssel végződik: Eszter nem akar válni...