Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Az uborkaszezonban is lehet jó filmeket találni, mutatjuk!

Őrült, dilis, szerelem. - RTL KETTŐ, július 29. szombat, 19.20h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Tűzkeresztség - Duna Tv, július 29. szombat, 19.40h

A kamasz Ben Mockridge unja már, hogy a vadnyugati élet számára nem jelenthet mást, mint kocsihajtó versenyeket a farmok között cimboráival, ezért rábeszéli Frank Culpeppert, hogy fogadja fel legifjabb tehenészként, amikor egy távoli erődbe hajtja marháit. Ben útközben kénytelen megérteni, hogy amit naivan férfias kalandnak fogott fel, valójában szüntelen kemény munka, töméntelen megszégyenülés, kiábrándító csalódások sora és az élet igazságtalanságának megtapasztalása.

 

Az ifjú Viktória királynő - Film4, július 29. szombat, 20h

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John Conroy megpróbálja rávenni, hogy írjon alá egy megállapodást, miszerint anyja lesz a régens, míg Viktória el nem éri a huszonöt éves kort. Ám Viktóriát kemény fából faragták, miután 1837-ben királynővé koronázzák, függetleníti magát az anyja befolyásától. Miközben kezébe veszi a birodalom irányítását, szíve az unokatestvéréért, Albert hercegért dobog.

 

James Bond: Halj meg máskor - TV2, július 29. szombat, 20h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) egy Észak-Koreai küldetés során fogságba esik. Az ezt követő 14 hónapos vallatás és kínzás után nem sikerül megtörni őt, amikor is egy csere egyességen belül szabadon engedik a hosszú gyötrelmek után. Az MI6-nél viszont úgy gondolják sikerült őt megtörniük és visszavonják a dupla nullás státuszát. Mr. Bond hiába próbálja meggyőzni M-et (Judi Dench), hogy egy nyugati kapcsolat árulta el a kilétét az Északiaknak, és hogy engedje megoldani ezt a lezáratlan ügyet. M hajthatatlan. Így nincs más választása Mr. Bond-nak, megszökik és a saját szakállára kezdi meg a nyomozást, ami során segítségére lesz egy titokzatos és gyönyörű amerikai ügynök is, Jinx (Halle Barry) személyében is. Akivel egy nyomot követve jutnak el, Gustav Graves-hez (Toby Stephens), az elviekben feddhetetlen "gyémánt királyhoz".

 

A farkas és az oroszlán - SuperTV2, július 29. szombat, 20h

Nagyapja halála után a 20 éves Alma úgy dönt, hogy visszatér gyerekkora színhelyére _ egy kis szigetre a fenséges kanadai erdők szívében. Miközben ott tölti az időt, talál két magatehetetlen kölyköt: egy farkast és egy oroszlánt. Elválaszthatatlan kötelék alakul ki közöttük, ám világuk hamarosan összeomlik, amikor az erdőőr felfedezi az állatokat, és magával viszi őket. A két kölyöktestvérre egy kalandos útazás vár a vadregényes Kanadán keresztül, hogy újra találkozhassanak egymással és Almával.

 

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei - Cool, július 29. szombat, 20.20h

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette állnak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina, valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. És persze visszatér a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagy hatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald (Johnny Depp), de feltűnik az ifjú Dumbledore is.

 

Ház a tónál - Viasat3, július 29. szombat, 21h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

 

A Védelmező - Viasat Film, július 29. szombat, 21h

Robert McCall (Denzel Washingto) maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Gran Torino - Viasat6, július 29. szombat, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

A mandzsúriai jelölt - AXN, július 29. szombat, 21h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.

 

Négybalkezes - Film Mánia, július 29. szombat, 21h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

A professzor és az őrült - M5, július 29. szombat, 21h

Dr. James Murray, az Oxford Angol Szótár szerkesztője többéves levelezést követően 1896-ban úgy dönt, meglátogatja a szótár legtermékenyebb és legpontosabb önkéntesét, aki mintegy tízezer szócikkel, idézettel és példamondattal járult hozzá a 19. század egyik legnagyobb szellemi vállalkozásának elkészítéséhez. Az önkéntes, bizonyos William Chester Minor, a levelezési címe alapján egy Crowthorne nevű falucska közelében lévő Broadmoor Elmegyógyintézet lakója. A gyanútlan Murray úgy vélte, a magának való különc, aki egyetlen oxfordi fogadáson sem jelent meg, bizonyára az intézet egyik dolgozója. Érkezése után már épp hálálkodni kezdene az igazgatónak, amikor az közli vele, hogy nem ő, hanem az egyik ápolt küldte a számtalan levelet.

 

Bérgyilkos a szomszédom - AMC, július 29. szombat, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

A teremtés koronája - Duna Tv, július 29. szombat, 21.20h

Egy életen át tartó munka után pihentető nyugdíjba vonul az ismert gyermekorvos, Zdeněk. Istenítik a kollégái, a betegek és a családja is. Felesége, Olga és lánya, Zuzana is, aki Karellel kötött házasságának felbomlásával foglalkozik. A leglelkesebb családtag pedig az unokája, Aneta, aki mindig felnézett rá, és még egy iskolai esszét is ír róla. De Zdeněk nem egészen az a példakép, amilyennek látszik _ az elmúlt 40 évben viszonya van Dana ortopéd orvossal, aki arra számít, hogy Zdeněk visszavonulása azt jelenti, hogy végre mindig együtt lehetnek. Zdeněk azonban a családjával akarja napjait tölteni, kertészkedve, felesége finom főztjével és süteményeivel. Zdeněk békés nyugdíjba vonulása sokkal kevésbé lesz gondtalan, mint azt tervezte. Dana, a kidobott barátnő, a szakítás után lerészegedik, és beront a családi idillbe. Zdenek agyvérzést kap. Felesége pedig rábízza a doktornőre a rehabilitációját. A törést az unoka szenvedi meg a legjobban, a papa hűtlen, a nagyi tudott róla eddig is, és most nem akarja látni se. Az anyja turnézik, nem ér rá, az apja füvezik, megbízhatatlan volt mindig is.

 

Másnaposok 2. - Film+, július 29. szombat, 22h

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

 

Batman: Kezdődik - RTL, július 29. szombat, 22.10h

Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ra's Al Ghul embereivel…

 

Halálos nyugalom - Duna Tv, július 29. szombat, 23.05h

John felesége autóbalesetet szenved, melynek következtében meghal egyetlen kisfiuk. A tragikus esemény után Rae nehezen tud magára találni, ezért John rábeszéli őt egy tengeri utazásra. Hamarosan jachtjuk útjába kerül egy megtépázott hajó, fedélzetés egyetlen túlélővel, aki azt állítja, hogy társai ételmérgezésben meghaltak. John azonban gyanút fog, és elhatározza, hogy közelebbről szemügyre veszi a hajót...