Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha már nem vonz a szombat esti buli.

Beverly Hills-i zsaru 2. - Moziverzum, október 28. szombat, 18.55h

Axel Foley még mindig nevetőgörcsöt kap, ha arra az éjszakára gondol, amikor banánt dugott egy Beverly Hills-i rendőrautó kipufogócsövébe. Első kaliforniai látogatása során olyan hullámokat kavart maga körül, amilyet még nem látott Beverly Hills. Jelenleg azonban Detroitban tartózkodik, és nyomozói teendőit végzi, amikor hírt kap Beverly Hills-ből, hogy az ottani rendőrfőnököt súlyosan megsebesítette egy orvlövész. Foley-nak természetesen nem kell kétszer mondani, hogy menjen segíteni, azonnal a helyszínre utazik. S amint megjelenik, Kalifornia legelitebb környékén azonnal elszabadul a pokol…

 

Szárnyát vagy combját? - Filmcafe, október 28. szombat, 18.55h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

A lopás művészete - Paramount Network, október 28. szombat, 19h

Egy rablásból élő testvérpár utolsó akciójuk keretében egy felbecsülhetetlen értékű könyvet szeretne eltulajdonítani.

 

Atelier Fontana - A divat nagyasszonyai - Duna Tv, október 28. szombat, 19.40h

A három nővér fáradságos és kitartó munkával egyre sikeresebb. A szüleik is úgy döntenek, Róma közelébe költöznek, hogy besegítsenek lányaiknak a gyermeknevelésben. A nagy áttörést az jelenti számukra, amikor is egy véletlen folytán Micol összetalálkozik a városban az eltévedt nemzetközi sztárral, Linda Christiannal, aki éppen Rómában készül kimondani a boldogító igent Hollywood egyik fényes csillagának, Tyrone Powernek. Lindát lenyűgözi Micol tehetsége, ezért őt kéri fel az esküvői ruha elkészítésére. A nagy sajtóvisszhangot kiváltó esemény hatására Micol bekerül a legkeresettebb tervezők közé. Míg azonban karrierje szárnyra kap, a magánéletében bekövetkező tragédia teljesen a földre kényszeríti.

 

Az éhezők viadala - AMC, október 28. szombat, 20h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Amerikai mesterlövész - Viasat3, október 28. szombat, 21h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Vaskabátok - TV2 Comedy, október 28. szombat, 21h

Nicholas Angel túl jó zsaru, ténykedése pedig egyre kínosabb a testület számára. A felettesei ezért Londonból áthelyezik az isten háta mögötti falucskába. A szuperrendőr nehezen találja helyét az álmos településen, ahol látszólag még a bűnözők is alszanak. Ráadásul a teszetosza, az amerikai akciófilmekért rajongó Danny személyében új társat is kap. Amikor már úgy tűnik, Angel számára minden elveszett, az idilli falucska életét borzalmas balesetek sora kavarja fel. Angel persze azonnal akcióba lép, s gyanakodni kezd, hogy Sandford talán nem is olyan ártatlan hely, mint amilyennek látszik...

 

Te rongyos élet - Magyar Mozi Tv, október 28. szombat, 21h

Sziráky Lucyt, az ünnepelt primadonnát mint osztályidegent kitelepítik. Az isten háta mögötti faluban tovább folytatódik az osztályharc: míg a volt uralkodó osztály képviselői a földet túrják, a helyi pártkáderek hadat üzennek a népnyomorító kulákoknak.

 

Non-stop - Prime, október 28. szombat, 21h

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

A bombák földjén - Filmcafe, október 28. szombat, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Párizs királya - M5, október 28. szombat, 21.05h

Victor Derval egykor nagyon nagy színész volt, a legnagyobb francia színész. Ki más is játszhatná ezt a szerepet, mint Philippe Noiret. A Párizs királya egyszerre idézi fel a Kean, a színészt, a nagy színészóriásokról szóló darabokat, és a nagy társasági, társalgási komédiákat. Tanácsadók, szerzők, varrónők, a felfuvalkodott apa hatalma ellen ágáló fiú kavarognak az abszolút főhős színész körül, akinek glóriája egy ideje már halványabban ragyog. Dominique Maillet kamerája előtt nő fel a kissé fura akcentussal beszélő, Csehovot egészen rendhagyóan értelmező lányt, Lisa Lanskát alakító Varga Veronika, a színészóriással szinte egyenrangú színésszé. Ő forgatja fel a színészkirály világát, életét. Varga Veronika még főiskolás volt, amikor erre a szerepre felkérték, ez a szerep tette őt ismertté, egyáltalán (francia) színésznővé.

 

Aladdin legeslegújabb kalandjai - Duna Tv, október 28. szombat, 21.35h

Sam szeretné visszanyerné egykori felesége bizalmát és szerelmét, ezért repülőgépre száll, hogy megakadályozza annak újbóli férjhez menetelét. Hogy legyőzze a repüléstől való félelmét, mesélni kezdi a mellette ülő kisfiúnak Aladdin további kalandjait. A tolvajból herceggé előlépett Aladdin unatkozik a palotában, egyre jobban hiányzik neki régi, kalandos élete. Zaman sah, a könyörtelen despota, akinek régi vágya, hogy elvegye feleségül a hercegnőt, elfoglalja Bagdadot és a palotát. Aladdin kénytelen elmenekülni a palotából, hogy megkeresse a dzsinnt és segítségével megmentse szerelmét és megszabadítsa Bagdadot. Az örökzöld mese folytatása egyre jobban kezd hasonlítani Sam élettörténetére....

 

Förtelmes főnökök - RTL KETTŐ, október 28. szombat, 22h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

A védenc - TV2, október 28. szombat, 22.40h

Anna és Moody bérgyilkosokként egy évtizeden keresztül hajtottak végre nagyvolumenű merényleteket. Amikor azonban Moodyt elteszik láb alól, Anna a fejébe veszi, hogy végezni fog mentora gyilkosával. Először le kell számolnia ősellenségével, Rembrandttal, aki pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni...

 

Nem vénnek való vidék - Prime, október 28. szombat, 23.15h

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi kereteit, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.

 

Az első áruló - Duna Tv, október 28. szombat, 23.20h

Bellocchio nagyszabású alkotásban állít emléket a "nagy per"-ként elhíresült 1986-ban folytatott bírósági tárgyalásnak, amelyben 366 maffiatagot kényszerítettek a vádlottak padjára. A per megindításának lehetőségét a Cosa Nostra egy befolyásos tagja, Tommaso Buscetta részletes tanúvallomása adta, amelyből először derült fény a szicíliai maffia tényleges felépítésére és működésére. A filmből nemcsak a per lefolyását és hosszú távú hatásait ismerhetjük meg, hanem morális kérdéseket is felvet: lehetséges-e szakítani egy "katonának" az élete minden pillanatát addig meghatározó ideológiával, lehetséges-e szembeszállni régi önmagunkkal saját autonómiánk és emberségünk visszaszerzése érdekében.