Kiderült, mikor láthatjuk a Trónok harca spin-off sorozatot

Hiába vannak meg az ötletgazdák, a showrunnerek és a rendezők is, jó sokára láthatjuk csak a House of the Dragont.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Targaryenek felemelkedéséről szóló előzményszéria ötletgazdái Ryan Condal (Kolónia) és maga a Trónok harca-szerző, George R.R. Martin, a showrunnerek pedig Condal és a Trónok harca több ikonikus részét is rendező Miguel Sapochnik. A tízrészesre tervezett sorozat Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című, 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódó könyvei alapján készül, így a sztoriról is tudni lehet, hogy egészen konkrétan azt a polgárháborús időszakot mutatja be, amikor Rhaenyra Targaryen hercegnő és a féltestévere, II. Aegon Targaryen küzdöttek egymással a Hét Királyság trónjáért apjuk, I. Viserys halála után.

Az amerikai tévékritikusokat tömörítő Television Critics Asssociation sajtóeseményén nyilatkozó HBO programigazgató, Casey Bloys szavaiból azonban sajnos az derült ki, hogy 2022-nél korábban biztosan nem láthatjuk a várva várt fantasyszériát – és ez is csak egy óvatos becslés. „Jelenleg is az írószobában vannak, és a sztorit fejlesztik. Az a tippem, hogy 22-ben tudjuk csak sugározni” – mondta Bloys, aki nyilatkozott arról az elkaszált Trónok harca előzménysorozatról is, ami a The Long Night munkacímen futott.

Forrás: HBO

 

„A pilot epizódokból van, hogy lesz valami, de van, hogy nem jönnek össze. És sajnos ebben az esetben az utóbbiról volt szó.

De nem tudok rámutatni egyetlen dologra, hogy ó igen, ez volt a probléma. Egyszerűen csak nem klappolt” – magyarázta a programigazgató, aki emellett azt is elismerte, hogy Jane Goldman ötletgazda és Martin nagyon szépen teremtették meg a Trónok harca eseményei előtt 8 ezer évvel játszódó The Long Night világát.

Ahogy arról korábban szintén beszámoltunk, A The Long Nightban többek közt olyan sztárok szerepeltek (volna), mint Naomi Watts, Miranda Richardson vagy Jamie Campbell Bower, és – ahogy az Bloys fenti szavaiból is kiderül – az HBO-nál a pilot megtekintése után döntöttek úgy, hogy nem rendelik be belőle az egész sorozatot. Az elmúlt évek során egyébként összesen öt Trónok harca előzményszériát ígértek a csatornánál, de egyelőre csak erről a kettőről lehet részleteket tudni, és tekintve, hogy az egyiket elkaszálták, a másik pedig csak évek múlva lesz látható, lehet, hogy a maradék háromból sem valósul meg mindegyik, vagy ha igen, csak a távoli jövőben.


(via Variety)