Lebukott az Agymenők sztárja

Még két évadon át tartott volna a népszerű sitcom, ha az egyik főszereplő nem akar kiszállni. A műsor látványtervezője most azt is elárulta, ki volt az.

Mint azt mindenki jól tudja, az Agymenők 12 sikeres évad után 2019 májusban fejeződött be – most azonban kiderült, hogy még két évig is nézhettük volna kedvenceinket. Csakhogy a Sheldon Coopert, a sorozat legfontosabb figuráját alakító Jim Parsons úgy döntött, ki akar szállni.

A részletekről most John Shaffner látványtervező számolt be a Metro újságnak. „Az, hogy vége lesz a szériának, azért szivárgott ki, mert a Warner Bros. ki akart találni egy megfelelő magyarázatot az egész stábnak, akik mit sem sejtettek. Valójában pedig az történt, hogy az egyhetes szünet alatt Jim Parsons megkereste Chuck Lorre-t (a sitcom ötletgazdáját – a szerk.), és megmondta neki, hogy nem tudja ezt tovább csinálni” – magyarázta Shaffner.

Jim Parsons és Mayim Bialik a sorozatban. Forrás: CBS

 

„Chuck pedig mindig úgy volt vele, hogy ha egyetlen fontos szereplő is távozik, akkor véget kell vetni a műsornak. Amikor mindezt megtudtam, lementem a stúdióba, és megláttam Johnny Galeckit (Leonard – a szerk.) és Kaley Cuocót (Penny – a szerk.) egymást átölelve sírni. Sokaknak nagyon nehéz volt elfogadni ezt a döntést, és a stáb minden tagja nagyon csalódott volt, mert ez egy jó munka volt” – folytatta a szakember.

John Shaffner azt is elárulta, hogy a műsort gyártó Warner és az azt sugárzó CBS televízió még két évadon át biztosan folytatták volna az Agymenőket, ha Parsons nem akart volna kiszállni. A látványtervező ugyanakkor tiszteletben tartja a színész döntését, hiszen „a csúcson a legjobb abbahagyni”. Jim Parsons egyébként azóta már sikeresen továbblépett, és Ryan Murphy új netflixes sorozatában alakít egy gyökeresen más karaktert, mint amilyen Sheldon volt: a Hollywoodról és benne a sztár játékáról itt írtunk.


(via Independent)