Mi történt az Agymenők sztárjaival?

Éppen két éve, május 16-án sugározta a CBS csatorna kedvenc kockáink kalandjainak utolsó, 279. epizódját. Két év ugyan nem sok idő, de annyira azért igen, hogy ebből az alkalomból megnézzük, melyik színész merre lépett tovább a hatalmas népszerűségnek örvendő sitcomtól.

Johnny Galecki (Leonard Hofstadter)

Azt lehet mondani, hogy a Leonardot megformáló Johnny Galecki a sorozat befejezte óta csak ül a babérjain, mivel nem sokkal

az Agymenők után mindössze egyetlen filmben szerepelt,

az Egy kutya négy útja című családi moziban (és csak mellékszerepe volt benne) – azóta semmi. Magánéleti szempontból sem tudunk semmi jóról beszámolni a sztárral kapcsolatban: 2020 novemberének végén valamivel több mint két év után szakítottak barátnőjével, Alaina Meyerrel, akivel van egy közös kisfiuk. Az akkor egyéves Averyt azóta közösen próbálják nevelni.

Galecki 2019 decemberében. Forrás: Jean Baptiste Lacroix / Getty Images


Jim Parsons (Sheldon Cooper)

Johnny Galeckivel ellentétben az Agymenők talán legnépszerűbb karakterét megformáló színész kifejezetten tevékeny, és szerepválasztásaival nagy léptekkel próbálja maga mögött hagyni a csodabogár Sheldont. Parsons producerként és színészként egyaránt serényen dolgozik, hiszen egyrészt új munkáiban rendre mindkét minőségben részt vesz, másrészt élettársával, Todd Spiewakkal közös produkciós cégén, a That’s Wonderful Productionsön keresztül csak producerként is beáll projektek mögé. Az egyik ilyen produkció az Agymenők-beli szerelmével, Mayim Bialikkal a főszerepben forgatott Call Me Kat című sitcom, amely egy olyan 39 éves nőről szól, aki az esküvőjére félretett pénzből inkább nyit egy macskás kávézót. A másik ilyen munka szintén egy vígjátéksorozat: a Netflixen látható Más, mint a többiek, ami egy cerebrális parézisben (agyi bénulásban) szenvedő meleg srác története.

Parsons a Hollywoodban. Forrás: YouTube/Netflix


Parsonst a Más, mint a többiek mellett a Netflixhez köti a legtöbb színészi munkája is: nekik forgatta a Hollywood című minisorozatot (méghozzá Ryan Murphyvel), amelyben egy cinikus és elvetemült producert formált meg az Álomgyár alternatív hőskorában, illetve A fiúk a bandából című drámaadaptációt, amelyben meghasonlott és kiábrándult meleg férfi volt (kritikánk a két műről itt és itt olvasható). És ezzel még nincs vége: immár negyedik évadánál jár a nálunk az HBO GO-n látható Az ifjú Sheldon, az Agymenők előzmény-/spinoff-sorozata, amelyben a színész narrátorként meséli el a karakter gyerekkorának történetét (kritika itt, itt és itt). Ezen felül Jim Parsonsszal szerencsére a magánéletében is minden rendben: akkortájt, amikor Galecki szakított, ő megismerkedésük 18. évfordulóját ünnepelte már említett szerelmével – a jeles eseményről a sztár a lentebb olvasható megható Instagram-bejegyzésben is megemlékezett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jim Parsons (@therealjimparsons) által megosztott bejegyzés


Kaley Cuoco (Penny)

Ami az aktivitását illeti, a széria legfontosabb női figuráját alakító színésznő valahol félúton helyezkedik el Galecki és Parsons között. Két sorozata jött ki azóta, hogy az Agymenők befejeződött: a Harley Quinn rajzfilmsorozat-verziójában ő a címszereplő szinkronhangja, A légikísérő című fekete komédiával pedig idén kiérdemelte pályája első Golden Globe-jelölését (kritikánk a kiváló alkotásról ide kattintva olvasható). Cuocót hamarosan nagyjátékfilmben is láthatjuk (egy The Man from Toronto című akciókomédiában szerepel), de nem fordít hátat a szériák világának sem, hiszen ő alakítja majd Doris Dayt egy közelgő életrajzi minisorozatban. A sztár ezenkívül 2018 júniusa óta boldog házasságban él Karl Cook milliomos üzletemberrel és sportolóval.

Cuoco A légikísérőben. Forrás: HBO


Simon Helberg (Howard Wolowitz)

A Howardot alakító Simon Helberggel kapcsolatban annyi az újság, hogy benne lesz Leos Carax régóta várt filmjében, az Annette-ben, Marion Cotillard és Adam Driver oldalán, amelynek nemrég hozták nyilvánosságra az előzetesét. Mivel a két főszereplő után ő a harmadik, aki szerepel a stáblistán, minden bizonnyal fontos szerepe lesz (egy karmestert alakít egyébként). A színész az Annette után egy As Sick as They Made Us című filmben lesz látható Dianna Agronnal, Dustin Hoffmannal és Candice Bergennel, amivel kapcsolatban az az érdekes, hogy

a diszfunkcionális családjával egy új szerelemmel az oldalán kibékülni kívánó nő sztorija Helberg Agymenők-beli kollégája, a már említett Mayim Bialik első nagyjátékfilmes rendezése.

Simon Helberget egyébként – aki amúgy civilben házas és kétgyerekes apuka – legutóbb egy tavalyi kisfilmben, a Thanks Nursesben láthattuk: 1 perc 14 másodpercnél tűnik fel a lenti videóban, amelyben hírességek mondanak köszönetet a Covid kapcsán az ápolóknak és orvosoknak.


Kunal Nayyar (Raj)

Raj megformálója indiai származású, de Angliában született, és hollywoodi karrierje előtt londoni színpadokon játszott, így az Agymenők befejezése óta is több brit produkcióban vett részt. Játszott egy Sweetness in the Belly című művészfilmben, egy Gondolkozz kutyául! című családi moziban, és szerepelt a Netflixen látható Criminal: Egyesült Királyság című krimisorozatban is (utóbbi alkotásban egészen szokatlan szerepkörben láthattuk: egy sorozatgyilkost formált meg). Nayyar sokat szinkronizál (a sitcom után a Mira, Royal Detective című Disney-sorozatban és a Trollok a világ körül című animációs filmben hallhattuk), jelenleg pedig két projekten is dolgozik: a Suspicion egy gyerekrablós thrillerszéria, a Spaceman of Bohemia pedig az első cseh űrhajósról szóló életrajzi film, amelyben Carey Mulligan, Adam Sandler és Paul Dano oldalán lesz látható. Magánéletében Kunal Nayyar már 2011 óta egy indiai szépségkirálynő, Neha Kapur férje.

Nayyar a Criminal: Egyesült Királyságban. Forrás: Netflix


Melissa Rauch (Bernadette)

A Howard szerelmét alakító színésznőnek már két nagyjátékfilmje és több szinkronmunkája is volt az Agymenők óta. Egy bűbájos romkomban, a Martin Freeman és Morena Baccarin főszereplésével készült, nálunk az HBO GO-n debütált Örömódában hasonló karaktert hozott, mint a sitcomban (a filmről itt írtunk részletesebben korábban), de szerepelt Steven Soderbergh megtörtént eseményeket feldolgozó Pénzmosójában is. Ő volt ezenkívül Gwen, a macska hangja a magyar mozik újranyitását követően az első filmek között látható Kutyák és macskák 3: A mancs parancsban (csak mi ugye nem őt hallhattuk), az Animaniacs című rajzfilmsorozat egyik tavalyi részében pedig Marie Antoinette-nek kölcsönözte a hangját. Rauch jelenleg egy Night Court című szérián dolgozik. A színésznő kétgyerekes anyuka, 2007 óta él házasságban. (A lenti részletben Rauch legviccesebb jelenete látható az Örömódából.)


Mayim Bialik (Amy Farrah Fowler)

Mivel kollégáival összefüggésben már többször felmerült a neve, nagyjából össze is lehet rakni, mivel foglalatoskodik a Sheldon szerelmét játszó színésznő mostanság. Van ugye a catcafés sorozata, a Call Me Kat (amelynek egyébként nemcsak a főszerepét játssza, hanem ő az egyik executive producere is), alkotóként pedig a fentebb már szintén említett As Sick as They Made Us című filmdrámán dolgozik (ami a diszfunkcionális családjával kibékülni kívánó nőről szól, és Simon Helberg is szerepel benne), amit ő írt és rendez. Bialiknak ezenkívül még egy színészi munkája van folyamatban:

ő lesz a szinkronhangja a közösségi finanszírozásban megvalósuló The Inspector Chronicles című Doctor Who-paródiában a telefonfülkének.

Filmes és tévés tevékenysége mellett a vegán és állatvédő sztár nyitott egy vegán éttermet is Los Angelesben, amit sajnos a Covid miatt be kellett zárni. Mayim Bialik kétgyerekes, elvált, pár éve pedig az élettársával is szakított, így jelenleg szingliként él.