Nézz bele M. Night Shyamalan legújabb nagy dobásába!

Nem hazudtolja meg önmagát: új, Servant című sorozata nagyon ijesztőnek tűnik.

A Servant műfaja pszichothriller, és egy fiatal philadelphiai házaspárt ismerhetünk meg benne. Dorothy (Lauren Ambrose a Sírhant művekből) és Sean (Toby Kebbell a Spílerből) elveszítették csecsemőkorú gyermeküket, és az asszony nem tud túllépni a gyászon, ezért egy elképesztően élethű játékbabával helyettesítették a gyereket. Ez már eddig is elég parásan hangzik, de a bébihez hamarosan hívnak egy bentlakó dadát – és a dolgok innentől válnak igazán félelmetessé.

A lány (Nell Tiger Free, a Trónok harca Myrcella Baratheonja) ugyanis abszolút tartja magát az illúzióhoz, hogy egy élő gyermeket dajkál, és ebből nem sikerül kizökkenteni olyankor sem, amikor a gyásztól eszét vesztett feleség nincs a közelben. Ezt követően pedig még ennél is nyugtalanítóbb dolgok derülnek ki róla…

A Servant november 28-án debütál a november 1-jén indult Apple TV+ nevű streamelős csatornán (ahol már látható például Jennifer Aniston új sorozata, a The Morning Show). Az említett színészeken kívül szerepel benne a Harry Potter sztárja, Rupert Grint is, ötletgazdája és írója pedig a számos sorozat (EastEnders, Hotel Babylon, Berlini küldetés stb.) alkotójaként ismert Tony Basgallop.

Az igazi húzónév azonban M. Night Shyamalan, aki olyan filmek után, mint a Hatodik érzék, A sebezhetetlen, A falu vagy az Üveg, illetve misztikus sorozatát, az általa executive producerként jegyzett Wayward Pinest követően visszatért a tévébe, és rendezőként jegyzi a Servant két epizódját is (az egyik ráadásul a nyitó epizód), ezenkívül az egyik résznek executive producere is. Az előzetes nagyon meggyőző, mi kíváncsian várjuk!


(via IndieWire)