Percekig pornófilmes hangok szűrödtek be a BBC élő adásába

Az incidens a Wolverhampton Wanderers–Liverpool FA-focimeccs előtti felvezető beszélgetés alatt történt. Állítólag az ismert netes troll, Daniel Jarvis akciója volt.

Szencációként söpört végig a fél világon a hír: pornófilmből származó nyögések hallatszottak be a BBC One csatorna kedd esti élő adásába a Wolverhampton WanderersLiverpool FA-focimeccs előtti felvezető beszélgetés alatt. A Match of the Day műsorvezetője, Gary Lineker nem igazán tudta beazonosítani a furcsa hangok forrását, mindössze nevetgélve jelezte a két kommentátornak, Paul Ince-nak és Danny Murphy-nek, hogy nem nagyon hallja őket, sem a műsor szerkesztőit, akik a fülhallgatóján keresztül magyaráztak neki, ami „eléggé megnehezítette” a mérkőzés előtti munkát.

 

 

A BBC bocsánatot kért az eset miatt a nézőktől, és hivatalos vizsgálatot is indított. Lineker azonban később úgy nyilatkozott, szerinte igazából nincs miért bocsánatot kérni, ez a „szabotázsakció” egy „jó kis tréfa volt”. a BBC Two Newsnight című műsorában később elmondta, hogy kezdetben azt hitte, valaki poénból egy pornóvideót küldött az egyik szakértő telefonjára, és az behallatszott az adásba, mivel a készülék véletlenül bekapcsolva maradt. Utóbb kiderült: valaki bement a Wolverhampton-i Molineux Stadionba, és egy ősrégi mobiltelefont celluxozott a stúdió díszletére, amit később felhívott, így ez a készülék adta ki a kéjes hangokat.

 

 

Azóta egyébként meglett a főkolompos is: az ismert YouTube-tréfamester, Jarvo69, azaz Daniel Jarvis azt állítja magáról, hogy ő állt a trollkodás mögött, és a Twitteren közzétett egy videót is, amelyben jól láthatóan a Molineux stadionban kóricál.

 

 

(via BBC.com)